Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A kiemelteken túl még 16 egyéb sportágat támogatnak

A felzárkóztatási sportágak a kövzött van a triatlon, a lovassport, a sí, a műugrás, a tollaslabda, a súlyemelés és a küzdősportok is.
Tizenhat, a kiemeltek körébe nem került sportágat támogat egy 300 millió forintos keretű felzárkóztatási alapból a kormányzat – írja a Világgazdaság a sportért felelős államtitkárságra hivatkozva.

A lap csütörtöki cikke szerint ezek a felzárkóztatási sportágak a következők: triatlon, lovassport, sí, vitorlássport, tollaslabda, súlyemelés, karate, kick-boksz, műugrás, rögbi, snowboard, íjászat, szörf, taekwondo, curling, golf. A Magyar Triatlon Szövetség - mint a héten bejelentették - az első félévben 55 millió forintos állami támogatást kap a fejlesztési alapból. A kiválasztásnál többek között feltétel volt, hogy a sportág a természetben űzhető legyen vagy a sportágban foglalkoztatott sportolói létszám, illetve bővítési lehetőségei alapján támogatásra érdemes.

Szempont volt az is, hogy a veszélyeztetett élethelyzetben lévő fiatalok számára alternatív mozgásformát kínáljon, erős sportszakmai hagyományokkal, illetve háttérrel rendelkezzen, vagy az olimpiai játékokra sportolókat legyen képes kvalifikálni. Azt is figyelembe vették, hogy az adott sportág mennyire médiaérzékeny, vagy az átlagosnál jobban szponzorálható-e. A kiválasztott sportágak szövetségeinek, csakúgy mint a kiemelteknek hosszú távú sportágfejlesztési koncepciót kellett benyújtaniuk.

A 16 kiemelt sportág (asztalitenisz, atlétika, birkózás, evezés, cselgáncs, kajak-kenu, kerékpársport, korcsolyasport, ökölvívás, öttusa, röplabda, sportlövészet, tenisz, torna, úszás és vívás) 2020-ig 135 milliárd forintos támogatásban részesül majd, tavaly 12,5 milliárdot már szétosztottak közöttük. Ezek a sportágak nem jutnak hozzá a társasági adókedvezményből befolyó összegekhez, amelyeket az öt látvány-csapatsportág, a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda, a jégkorong és a vízilabda használhat fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers, NBA-mérkőzés

Olyan „elég régen" volt, hogy a Lakers nyugati utolsóként várja a Los Angeles-i összecsapást. Tovább olvasom