Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A Mount Everesten is áthalad a pekingi olimpia lángja

A jövő évi pekingi olimpia szervezői igyekeznek mindenre maximálisan felkészülni, ennek az alapelvnek a jegyében idén főpróbát tartanak a fáklyaváltónak a Mount Everesten.
Pályázatunkban jeleztük, hogy szeretnénk, ha a láng a Föld legmagasabb pontján is keresztülhaladna - nyilatkozta a kínai főváros alpolgármestere, egyben a szervezőbizottság (BOCOG) alelnöke. „Mostanra a tervünk lassan realitássá válik, így az érintett közreműködők már készülnek a feladatokra" - tette hozzá.

A teszt időpontját még nem jelölték ki, az azonban már biztos, hogy a 2008-as, éles produkciót világszerte közvetítik majd. A különleges vállalás speciális előkészítést igényel a tekintetben is, hogy a fáklyának működnie kell az oxigénhiányos, hideg levegőben. Az olimpiai szervezőbizottság áprilisban hozza nyilvánosságra a váltófutás teljes menetét.

A fáklyafutás részleteinek megtervezése mellett 2007-ben be kell fejezni az olimpiai helyszínek építését, meg kell rendezni 26 tesztversenyt, ki kell alakítani a játékok szervezőbizottságának végleges struktúráját, valamint a házigazdára vár még az önkéntesek toborzása, képzése, továbbá a nyitó- és záróünnepség megtervezése, illetve a próbák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos balesetet szenvedett egy ló a szilveszteri versenyen

A 7. futam közben a Hydra nevű ló megbotlott és olyan szerencsétlenül esett, hogy azonnal kimúlt.… Tovább olvasom