Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Az elnök szerint új fejezet kezdődik az FTC életében

Új fejezet kezdődik, február 13-a piros betűs ünnep a Ferencváros életében - mondta a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntése után Rieb György, az FTC elnöke a Független Hírügynökségnek szerdán.
A Tanács határozata értelmében a Fradi-ingatlanra immáron hatodszor kiírt pályázaton az angol Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlata felelt meg, így ők vehetik meg az Üllői úti komplexumot. Rieb György szerint az adásvétel legkésőbb április elejéig megtörténik, ezt követően a Fradi-pálya eladásából befolyó pénzből kifizetik minden adósságukat.

Rieb György a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szombaton kezdték meg a pályázatok sportszakmai értékelését, véleményüket hétfő délután adták át a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak. A Tanács szerdai döntésének nagyon örülnek, amivel az elnök szerint lezárult a Fradi egy nehéz korszaka.

Rieb György külön örül annak, hogy a pályázat nyertese, az angol Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. a korábbinál végül több mint 10 százalékkal magasabb ajánlatot tett a Fradi-ingatlanra. A vételár most több mint 3 milliárd forint, az adósságok kifizetése után pedig körülbelül 500 millió forintja marad a Fradinak. Ezt a pénzt befektetik - mondta az elnök.

A további menetrend kapcsán Rieb György közölte, az Esplanade-nek 15 napon belül pénzügyi garanciát kell letennie, majd három szerződés köttetik az FTC-vel, egy pedig az állammal.

A Ferencvárosi Torna Club Üllői úti ingatlanjára immár hatodszor kiírt pályázaton a hárman indultak. Közülük egyedül az angol Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó Esplanade felelt meg a feltételeknek, a másik kettő, a Neuchatel Financial Limited és az ECHO-Building Ingatlanhasznosító Kft. nem - közölte közleményben a pályázatok értékelése után a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdán.

Az Esplanade ajánlatában vállalta, hogy a meglévő Albert-stadiont 2 éven belül legalább 1.200.000.000 Ft. + áfa értékben felújítja, úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak. A cég ezen kívül megvásárolja az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forintért, az FTC létesítményhasználati jogát 1.500.000.000 Ft. + áfáért. A kft. ezen túl azt is vállalja, hogy az FTC számára 25 évig biztosítja a stadion használatát, a stadionban rendezett sportesemények nettó jegy-árbevételének 25%-áért.

Az Esplanade Kft. végül bruttó 3.035.304.000 forintos vételárat ajánlott, ez több mint 283 millióval, azaz 10,3%-kal magasabb, mint a korábban tett ajánlata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitorlázás: Berecz Zsombor olimpiai kvótát szerzett

Berecz Zsombor olimpiai kvótát szerzett a vitorlázók laser hajóosztályában szerdán. A magyar… Tovább olvasom