Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Balszerencsés poznani stadionavató vereség: POL-HUN 2-1 (1-0)

Idei utolsó fellépésén Egervári Sándor csapata egy peches öngóllal kapott ki a lengyel válogatottól. Meg kell jegyezni azt is, a magyarok csak a második félidőben játszottak elfogadhatóan.

Lengyelország–Magyarország 2-1 (1-0)
labdarúgó barátságos mérkőzés, Poznan, Miejski-stadion. Vezette: Hannes Kaasik (észt)

Magyarország: Bogdán – Varga, Vanczák, Juhász, Laczkó – Koman, Sándor (Hajnal, a szünetben), Tőzsér (Elek, a szünetben), Dzsudzsák – Gera, Priskin (Feczesin, 81.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Lengyelország: Fabianski - Wojtkowiak (Gol, 84.), Wasilewski, Glowacki (Piszczek, 59.), Komorowski - Dudka (Jodlowiec, 65.), Matuschyk (Murawski, a szünetben) - Blaszczykowski, Mierzejewski (Obraniak, 73.), Rybus - Brozek (Lewandowski, 66.). Szövetségi kapitány: Franciszek Smuda.

Gól: Brozek (37.), Vanczák (85. - öngól) illetve Priskin (78.)

Sárga lap: Tőzsér (30.), Varga (52.)


Véget ért a találkozó. A második félidőre feljavuló magyar válogatott balszerencsés öngóllal kapott ki. Megérdemeltük volna a döntetlent, annak ellenére is, hogy a lengyeleknek is voltak lehetőségeik.

93. perc: Az utolsó beadás Dzsudzsáké, Fabianski könnyedén húzza le.

Barátságos mérkőzésen Poznanban: Lengyelország-Magyarország. Fotó: MTI (galéria)

91. perc: Bal oldali szabadrúgással húzza Lengyelország az időt. Veszélytelen volt.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

88. perc: Lewandowski lő jobb oldalról 14 méterről, Bogdán a rövidnél bravúrral hárít. A szöglet nem volt veszélyes. Mégis érik a 2-2?

85. perc: Kuba szenvedi be magát a magyar tizenhatos jobb oldalán, az alapvonalnál középre ad, a menteni igyekvő Vanczákról Bogdán mellett a kapuba pattan a labda, 2-1.

84. perc: Dzsudzsák harcolt ki szögletet a bal oldalon, Fabainskiról picit kipattant, de Feczesin elől felszedte a labdát az Arsenal kapusa.

Barátságos mérkőzésen Poznanban: Lengyelország-Magyarország. Fotó: MTI (galéria)

80. perc: Beszorítjuk a lengyeleket, de hiába a bruszt, Dzsdzsák lövése a végén mellé megy.

Közben, máshol: megkezdődött a Portugália-Bosznia-Hercegovina pótselejtező is, a hazaiak 1-0-ra vezetnek Cé Ronaldo góljával.

78. perc: Ha Elek meglódul, az gólt jelent: most is így lett. A védekező középpályás szerzett labdát a lengyel térfél közepén, betört a lengyel tizenhatosra a jobb oldalon, begyötri a labdát, Priskin érkezik, és kapásból Fabianski mögé rúgja a passzt, 1-1.

Közben, máshol: Csehország kettős győzelemmel 3-0-s összesítéssel jutott ki a jövő évi foci Eb-re, miután Montenegróban 1-0-ra győzött.

74. perc: Lengyel szöglet után Lewandowski maradt egyedül az ötösön. A labda Komanról pattan elé, Bogdán kirepült, így a dortmundi támadó kísérlete kipattan a magyar kapusról. A másik kapu előtt Koman próbálkozott, hiába.

Barátságos mérkőzésen Poznanban: Lengyelország-Magyarország. Fotó: MTI (galéria)


Közben, máshol: Horvátország-Törökország 0-0, a horvátok 3-0-s összesítéssel jutottek ki a lengyel-ukrán foci Eb-ra. Észtország egyenlített az írek ellen, a gólt Vassiljev szerezte.

70. perc: Gera bal oldali beadását kifejelik a lengyel védők, az ellentámadásnál Lewandowski riogat: előbb egy kapura löési lehetőséget szórakoz el, majd hét méterre a kapunktól megnézi a jobb felsőt és fölé csukafejel.

69. perc: Veszélyes lengyel jobb oldali szabadrúgást bokszol a mezőnybe Bogdán. Szabadrúgást kaptunk, elhárult a veszély.

66. perc: Cserékkel múlatja az időt Smuda kapitány.

Közben, máshol: Csehország a második félidő hajrájában megszerezte a vezetést Montenegróban. A gól Jiraceké.

62. perc: Hajnal szökteti Priskint, aki a tizenhatoson egy lövőcsellel két lengyel duplavés védőt fektet el, majd középre lő Fabianski ölébe. Kár érte.

58. perc: Gyors lengyel kontra végén Brozek előlVanczák lövi el a labdát az utolsó pillanatban.

55. perc: Gera második életjele: Varga ad középre jobbról, Gera fut be az álldogáló lengyel védők között, az ötösről alig pörget mellé.

54. perc: Mierzejewski lövi fejbe Vanczákot, lengyel bedobás.

Barátságos mérkőzésen Poznanban: Lengyelország-Magyarország Fotó: MTI (galéria)

52. perc: Varga szabálytalankodik a kezdőkörben sárga lapot érően.

51. perc: Gera lép ki a jobb oldalon, bead, Priskint lerántják, de - és akkor jöhet végre a demagógia: AZ ÉSZT BÍRÓ CSAK AZÉRT SEM ADOTT BÜNTETŐT!

49. perc: Hajnal bal oldali szabadrúgását könnyedén húzta le Fabianski. Az indításból újabb lengyel gólhelyzet: megint Mierzejewski kísérletezik, de ő is csak mezőnygólig jut.

48. perc: Varga lőtt jobbról 25 méterről mezőnygólt.

47. perc: Bogdán óriásit védett: 8 méterről középről lőtt Mierzejewski, de a Bolton kapusa lábbal zseniálisan hárított.

46. perc: Magyarország kezdi a második félidőt. Kettőt cserélt Egervári Sándor, Hajnal és Elek állt be Sándor és Tőzsér helyére.

Kaasik bíró nem sokat vacakolt, gyakorlatilag azonnal lefújta az első félidőt, ahogy lehetett. A lengyelek észrevétlenül kerekedtek fölénk, sokat kéne javulnunk az első veszélyes kapura lövéshez is...

45. perc: Mierzejewski lép ki a bal oldalon, középre teszi a labdát, de Bogdán szépen vetődik ki az ötösre és megszerzi Brozek elől.

Közben, máshol: eddig egy pótselejtezőn van gól, az írek szerezték meg a vezetést az észtek ellen. A gól Ward érdeme.

43. perc: Priskint állítják meg lesen az észtek. Igazuk volt. Mint Kassainak annyiszor Tallinnban pénteken...

40. perc: Mi is eljutunk a lengyel tizenhatosra, de Priskin elől üggyel-bajjal mentenek a lengyel védők: a labda Koman páncélmellényén landolt, de onnan is úgy pattant el, hogy nem okozott gondot tisztázni.

Barátságos mérkőzésen Poznanban: Lengyelország-Magyarország. Fotó: MTI (galéria)

37. perc: Brozek találatával vezet Lengyelország: Kuba lódul meg a jobb oldalon, betör a tizenhatosunkra, visszateszi annak sarkára, ahol Mierzejewski lő, Bogdán reflexből hatalmasat véd, de a labda kipattan róla, Brozek elé, aki hat méterről könnyedén teszi be a kipattanót, 1-0. Hamarabb kellett volna írni az előbbi zsörtölődést?

36. perc: Tartunk tőle, az előzetesen tippelt 2-2 nem lesz meg, ahhoz valóban focizni is kellene.

35. perc: Fabianski fejjel is jó: Priskint ugratjuk ki, de az Arsenal kapusa elfejeli a labdát a csatárunk elől.

30. perc: Tőzser harcolt ki sárgát a magyar térfél közepén - magának. A lengyel szabadrúgást Bogdán húzza le, a kidobása több mint pompás, de nem tudunk élni a gyors kontra adta lehetőséggel.

28. perc: Újra Brozek: Varga csúszott be elé 23 méterről a jeges füvön. Szerencsére nem ütötte el, a szöglet pedig teljesen veszélytelen volt.

27. perc: Brozeket ugratja ki Rybus, a lengyel valódi csatárként viselkedett: megetette Vanczákot a tizenhatosnál, betört, majd fölé tüzelt.

26. perc: Priskin harcolt ki újabb szögletet, Dzsudzsák hátra passzolt Tőzsérhez, aki középre lőtte, de nem okozott nagy galibát a lengyel duplavés védelemnek.

25. perc: Most egy picit beszorítottak minket a lengyelek, de igazán nem tudtak mit kezdeni a fölényükkel:

24. perc: 19 méterre picit jobbról rúg szabadot Lengyelország. Bogdán a középre tartó lövést könnyedén üti ki.

22. perc: Varga (eddig) tényleg jó jobbhátvédben: Brozek pattan le róla, ő meg indít, Gera ugratja ki Priksint, aki lesen volt, nem hallja a sípot és mellégurít.

Barátságos mérkőzésen Poznanban: Lengyelország-Magyarország. Fotó: MTI (galéria)

20. perc: Dzsudzsák is lő, 22 méterről, balról öt méterrel mellé. Balázs mindenkitől elnézést kért, megbocsátunk.

19. perc:
Noha ez egy barátságos meccs, eddig mindkét csapat szétvédekezi a találkozót.

18. perc: Mi is kapura lőttünk: Varga lép ki a jobb oldalon, a tizenhatos sarkánál visszateszi Komannak, aki a legurított labdát 20 méterről szépen lövi rá, azonban középre megy a löket, így Fabianskinak csak le kell guggolni érte.

16. perc: Kuba lép ki, az alapvonalig sprintel, mert csak ott tudja utolérni a labdát, Bogdánra pöccinti az utolsó pillanatban, mégis kirúgással jöttünk.

14. perc: Most a lengyelek rúgtak szögletet, Bogdán könnyedén oldotta meg. Bogdán egyébként jó kabala is lehetne, hiszen a válogatottban még nem kapott gólt.

13. perc: Tudták, hogy a Wisla Krakkó a lengyel Debrecen? Ezt nem merjük bővebben kifejteni, idő sincs rá: magyar szöglet, de kierőszakolják a lengyelek a tizenhatosukról, aminek az lett a vége, hogy a bíró a mérkőzés első szabálytalanságát fújta be: Koman rántotta le ellenfelét.

11. perc: Brozek próbál kilépni, hogy meg ne fázzon, ám Bogdán is így tesz, és a tizenhatos vonalán összeszedi a labdát.

10. perc: Kedélyes lengyel labdázgatás a két tizenhatos között, néha elvesszük egy-két passz erejéig, majd gyorsan visszaadjuk az Eb társrendezőjnek.

8. perc: Dzsudzsák sérült vállával vette le a lasztit. Picit messzire is pattant róla, de nálunk maradt, átmenetileg. De szerencsére a lengyelek sem kapkodnak túlzottan.

5. perc: Persze, hogy a "könnyű nevű" Polanski maradt ki utólag: az ő helyén játszik Mierzejewski, aki az előbb lőtt.

4. perc: Egy előzetesen nem a kezdőbe nevezett lengyel középpályás lőtt 12 méterről, jobbról az oldalhálónkba. A nevét mindjárt leírom.

3. perc: A dortmundi mássalhangzótorlódás, Kuba Blaszczykowski törte el a labdát a tizenhatosunk vonalán, Bogdán szépen kísérte ki a pettyest.

1. perc: Körülbelül hat másodpercig már nálunk is volt a labda, amely eddig a kezdőkör közepe körül pattog, inkább a lengyel térfélen.

1. perc: Lengyelország kezdte a mérkőzést.

Közben, máshol: azért komoly tétmeccseket is rendeznek itt Európában is, noha a többségük az odavágón már eldőlt. Ma vannak ugyanis a jövő évi focikutya, lásd még Eb pótselejtezőinek a visszavágói is. A már megkezdődött találkozókon: Horvátország-Törökország 0-0 (az első meccset a horvátok 3-0-ra nyerték), Montenegró-Csehország 0-0 (a csehek az odavágón 2-0-ra győztek.)

20:20 Pénteken a polákok (elnézést) az olaszokkal meccseltek, mi meg lichtensteinnel.

2011. november 11., barátságos mérkőzés: Lengyelország-Olaszország 0-2


2011. november 11., barátságos mérkőzés: Magyarország-Lichtenstein 5-020:15 Köszöntünk mindenkit, aki velünk tart a magyar labdarúgó válogatott utolsó idei mérkőzésén! Milyen lehet, legyen egy év végi, tét nélküli válogatott focimeccs? Gólgazdag! 2-2-es döntetlen várunk, a góljainkat Koman és Dzsudzsák rúgja, a lengyelekét meg Dudka és Brozek - de csak azért, mert az ő nevüket a legkönnyebb leírni...

Bosszút áll rajtunk a bíró?

Az észt Hannes Kaasik vezeti az esti sörmeccset. Ő most egy picit akár haragudhat is ránk, hiszen pénteken az Észtország–Írország pótselejtező mérkőzést Kassai Viktor vezette, a hazaiak szerint pocsékul. Az írek 4–0-ra győztek, a legjobb aktív magyar játékvezető pedig közellenség lett a lefújás után, olyannyira, hogy a Facebookon külön oldalt hoztak létre elvakult észt drukkerek a magyar bíró szidására.

Észtország–Írország 0–4 (0–1)Nem dől meg a nézőcsúcs ma este

Csupán hétezer jegyet sikerült eladni 12 óráig a kedd esti, poznani Lengyelország–Magyarország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzésre – közölte Agnieszka Olejkowska, a lengyel szövetség (PZPN) szóvivője.

Egy évvel ezelőtt az Elefántcsontparttal szembeni barátságos találkozón 42 ezer szurkoló foglalt helyet a poznani városi stadion zsúfolásig megtelt lelátóin. Minden jel szerint azonban a hazai válogatottnak az utolsó idei összecsapásán a nézők félig sem töltik meg az arénát.

Ennek valószínűleg fő oka a jegyek drágasága: míg egy évvel ezelőtt – a hivatalosan két hónappal korábban átadott stadionban – 20–60 zlotyba (1400–4200 forint) kerültek a belépőjegyek, most 40–120 zlotyt (2800–8400 forint) kérnek értük. A kevés érdeklődő is a legolcsóbb, kapuk mögötti helyekre váltott jegyet.

A szurkolók csalódottak amiatt is, hogy a PZPN döntése értelmében lekerült a válogatott játékosok mezéről a lengyel címerben látható koronás sas. A wroclawi stadionban a nemzeti együttes edzése alatt kifeszítettek egy transzparenst a következő szöveggel: „A hagyomány kötelez – az új meznek senki se drukkol". Múlt pénteken az olaszok elleni barátságos mérkőzésen, melyen már a sas nélküli mezben játszott a lengyel csapat, pedig kórusban skandálták: „Hol a sas?"

Bemelegítés helyett:

Amíg testben és lélekben (sörben és rágcsálnivalóban) felkészül az esti mérkőzésre, addig következzen néhány szép magyar gól, amelyet a lengyeleknek lőttünk.

2007. október 17., barátságos mérkőzés Lengyelország–Magyarország 0–1 (0–0); Lodz, Widzew-stadion, 10 ezer néző

2003. október 11., Európa-bajnoki selejtező: Magyarország–Lengyelország 1–2 (0–1); Puskás Ferenc-stadion, 15 ezer néző


1987. május 17., Európa-bajnoki selejtező: Magyarország–Lengyelország 5–3 (1–1); Népstadion, 15 ezer néző


1977. április 13., barátságos mérkőzés: Magyarország–Lengyelország 2–1 (1–0); Népstadion, 30 ezer néző


1960. november 13., barátságos mérkőzés: Magyarország–Lengyelország 4–1 (2–0); Népstadion, 35 ezer nézőKorábban írtuk:
A múlt pénteki barátságos mérkőzéshez hasonlóan Tőzsér Dániel ismét helyet kapott a ma esti Lengyelország ellen pályára lépő magyar válogatott kezdőcsapatában, amelyben öt változás történt.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a délelőtti taktikai megbeszélés után hirdette ki a kezdő tizenegyet, amelybe bekerült Varga József, Vanczák Vilmos, Laczkó Zsolt, Koman Vladimir és Sándor György is.

Lengyelországban edzett a magyar válogatott. Fotó: MTI (galéria)

Az mlsz.hu beszámolója alapján Gera Zoltán és Priskin Tamás lesz a két csatár, a kaput a múlt pénteken Liechtenstein ellen 5–0-ra megnyert találkozóhoz hasonlóan ismét Bogdán Ádám őrzi majd.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Bogdán Ádám – Varga József, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Koman Vladimir, Sándor György, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs – Gera Zoltán, Priskin Tamás.

Olvasóink írták

 • 7. theseus 2011. november 16. 09:18
  „Mindkét bekapott gól nevezhető balszerencsésnek, de én inkább azt mondanám, hogy komoly egyéni hibák okozták őket. Bogdánnak volt ugyan néhány jó védése, de szerintem Köteles sokkal jobb kapus, no meg Király is, akit luxus a kispadon pihentetni. Bogdán gyakoroljon egyelőre inkább a klubcsapatában.
  Barátságos meccsen egyébként nem számít az eredmény, ki lehet kapni idegenben egy góllal, de egy döntetlent azért illett volna elérni, és a selejtezőkön ennél sokkal több kell majd.”
 • 6. zehn 2011. november 16. 08:29
  „Én azt láttam, hogy Vanczáknak,Sándor Gy.nek és Feczesinnek semmi keresnivalója ebben a válogatottban. Nem játszottunk most jól és a lengyeleknek sincs világverő csapatuk.”
 • 5. eldorádó 2011. november 16. 08:16
  „ha Laczkó kicsit agilisebben focizik, a lengyelek támadásainál nem hátrál állandóan be, akkor ki sem alakul a két bekapott gólocska.”
 • 4. dmonlájn 2011. november 16. 08:14
  „És ezeknek akar OV 8 milliárdért stadiont építeni??? adják inkább az egészségügyi dolgozóknak, hogy maradjanak itthon!”
 • 3. Egyolvasó 2011. november 16. 06:18
  „Az a legnagyobb baj a Magyar focival, hogy túl vannak fizetve a játékosok, nincs motiváció arra, hogy jobban dolgozzanak.”
 • 2. karaly 2011. november 16. 05:30
  „Olyan gyengék voltak mint a harmat.”
 • 1. Queenmargareth 2011. november 15. 17:03
  „A lengyel férfi lengyelül Polak, a nő pedig Polka:)))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FIFA-licences játékosügynököt vettek őrizetbe

Ezúttal egy FIFA-licences játékosügynököt vettek őrizetbe Szarvason, a nemzetközi fogadási… Tovább olvasom