Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Bemutatták az MTK új címerét

Új emblémája és arculata van az ország egyik legeredményesebb egyesületének, a 125 éves MTK-nak.
Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyesület történetét párhuzamosan jellemezte a megújulás és a hagyományőrzés, s az idei, ünnepi esztendőben is folytatni kívánják ezt a folyamatot.

Az MTK az új arculat megtervezésére szakmai partnerként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) kérte fel. A közösen meghirdetett meghívásos pályázat győztese az MTK elnökségének döntése alapján Marcell Tamás, az oktatási intézmény doktori iskolájának hallgatója lett.

"Az új emblémában a magyarországi és a budapesti hagyományokat, valamint a zsidó kultúra tradicionális értékeit jelenítettem meg. A célom az volt, hogy egyszerre legyen konzervatív és mai, hogy két-három év alatt ne menjen ki a divatból" - fogalmazott a tervpályázat győztese.  

MTI Fotók: Földi Imre

    A pajzs alakú logóban a türkiz világoskék, a kobalt sötétkék színek, valamint az átlós fehér csík a meghatározóak. Felső részében az MTK Budapest felirat szerepel, utalva arra, hogy folyamatban van az MTK és a BSE egyesülése. Deutsch szerint a klub új nevét még a közgyűlésnek jóvá kell hagynia, de szavai alapján ez már csak formaságnak tűnik. A pajzsot a győzelmeket és a sikereket jelképező babérkoszorú veszi körül, alul pedig egy szalagon az MTK alapításának éve - 1888 - szerepel.

Marcell Tamás szerint az új arculat elemei nemcsak a mezeken, hanem az egyesület mindenfajta kommunikációjában, így a borítékokon, a névjegykártyákon is feltűnnek, de okostelefonokon is meg lehet őket jeleníteni. Bejelentette még, hogy az MTK honlapja is megújul, amelyen a fotók ezentúl hangsúlyosabb szerepet kapnak.

Kopek Gábor a MOME rektora azt emelte ki, hogy egyetemük még az MTK-nál is régebbi - 1880-ban alapították - , s büszkén tette hozzá, hogy most először kerültek be Európában a Top100-ba.

Deutsch Tamás egy kérdésre válaszolva hozzátette: az arculatváltás egyelőre a kék-fehér klubot és annak szakosztályait érinti, az önálló labdarúgóknál a zrt. vezetőségének kell döntenie annak bevezetéséről, de reméli, hogy átveszik az új arculat elemeit. A klubelnök végül néhány számadattal érzékeltette az MTK 1888 óta elért sikereit.

"Sportolóink eddig 179 világ- és 83 Európa-bajnoki címet szereztek, valamint 33 olimpiai aranyérmet nyertek. Ez utóbbival még a nemzetek rangsorában is a 33-ikak lennénk, vagyis közel 170 országot előznénk meg. A magyar sport erejét mutatja, hogy az olimpiai szereplés alapján még így is csak az ötödik legeredményesebb egyesület vagyunk a hazai örökranglistán" - állapította meg Deutsch.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doppingbotrány - Az IAAF egyelőre nem kommentál

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) egyelőre nem kommentálja a vasárnap kipattant… Tovább olvasom