Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Csodát vártunk, nyolcat kaptunk - Egervári lemondott

A hollandoktól pénteken elszenvedett 8-1-es vereség után Egervári Sándor lemondott a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.
A szakember a világbajnoki selejtezőmérkőzést követő sajtótájékoztatón közölte: a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról.

A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest.

___________________________________________________
Hollandia - Magyarország 8-1 (4-0)

Világbajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés, Amszterdam
Vez.: M. Atkinson, Kirkup, Collin (angolok)

Hollandia: Vorm - Vlaar, Blind, Janmaat, Bruma - van der Vaart, Strootman (Fer), de Jong - van Persie (Kuyt), Lens, Robben

Magyarország: Bogdán - Korcsmár, Vanczák, Kádár (Devecseri), Guzmics - Hajnal (Elek), Varga J., Dzsudzsák, Koman - Németh (Nikolics), Böde

Gsz.: Van Persie (16., 43., 54.), Strootman (25.), Lens (37.), Devecseri (öngól, 65.), van der Vaart (86.), Robben (87.), ill. Dzsudzsák (büntetőből, 47.)
Sárga lap: de Jong (64.), ill. Devecseri (56.), Németh (64.), Guzmics (82.)

A hollandok hazai közönség előtt gáláztak egy jót, és alaposan megvertek minket.

90+3. perc: Böde beadását Vorm szedi le a levegőből. Vége a meccsnek. Elég is lesz ennyi, ez még gombócból is sok.

89. perc: Újabb szabadrúgás, közel azonos helyről, mint három perce. Robben elcsavarja a sorfal mellett-fölött, és beveszi a bal felsőt. 8-1

86. perc: Van der Vaart belefordul Korcsmárba (ez kézilabdában belemenés lenne, itt támadó szabadrúgás lett). A szabadrúgást van der Vaart lövi, lövése megpattan egy védőn, így Bogdán csak beleütni tud a labdába, hárítani nem. 7-1

82. perc: Guzmics túl kemény: sárgát kap.

81. perc: Nikolics előtt marad ki egy helyzet egy szélről érkező szabadrúgás után. Csere a hollandoknál is: Strootmant váltja Fer.

80. perc: Nikolics Nemanja személyében újoncot avatunk, Némethet váltja a Vidi csatára.

78. perc: Lens viszi be a labdát szinte az ötösig, van der Vaart lövését hárítja Bogdán.

72. perc: A románok 3-0-ra vezetnek Andorrában, a törökök 2-0-ra Észtországban: nincs "veszélyben" a negyedik helyünk. Az utolsó körben egyébként a törökök Hollandiát fogadják, így őket egy Andorra elleni győzelemmel visszaelőzhetjük. A románok viszont az észteket fogadják kedden.

65. perc: Most már öngólunk is van. Devecseri a kapu mellé akarta kifejelni a labdát, helyette a hálónkba bólint. 6-1.

64. perc: Páros sárga, rúgásért, lökdösődésért: Németh és de Jong kapják a figyelmeztetést Atkinsontól.

61. perc: A triplázó van Persie helyére Kuyt érkezik.

60. perc: Dzsudzsák kínálja meg egy erős lövéssel Vormot, a holland kapus megint a helyén van.

58. perc: Böde lövését Vorm tolja ki ujjheggyel, Németh elől Blind tisztáz szögletre.

56. perc: Devecseri kap sárgát, Robbennek rúgott oda.

54. perc: Gáláznak a hazaiak: van Persie marad egyedül, Bodgán tehetetlen. 5-1

47. perc: Bruma kézzel ért labdába, büntetőhöz jutunk. Dzsduzsák belövi. 4-1

46. perc: Devecseri és Elek a pályán, Hajnal és Kádár helyére érkeznek.

A papírforma lehet, hogy néha borul, de egyelőre úgy néz ki, ez nem az a nap...

45. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: Lens sarkazza a labdát Robbennek, aki beadja, van Persie pedig tisztán fejel a kapunkba. 4-0

42. perc: Dzsudzsák szabadrúgását Vormnak kell mentenie.

41. perc: Vezetnek a románok Andorrában. Jelenleg negyedikek vagyunk a csoportunkban.

39. perc: Janmaat is kapufát találja el.

38. perc: Strootman lő zúgó kapufát.

37. perc: Újabb holland gól, ezúttal egy lapos lövés után. Korcsmár nagyot ment Robben elől, ám pont Lens elé, aki egyből lő, Bogdán alatt a hálóba. 3-0

25. perc: A felszabadításunk nem jó, a Lend beadását Strootman senkitől sem zavartatva fejeli a kapunkba. 2-0

24. perc: Vezetnek a törökök Észtországban - jelen állás szerint ők a csoportmásodikok.

20. perc: Janmaat távolról, laposan próbálkozik, de mellé lő.

16. perc: Janmaat beadását van Persie elképesztően pontosan fejeli a kapufa mellett a hálóba. 1-0

14. perc: Jöhet az első magyar szöglet, egy Németh-Böde akció után. A szöglet sajnos nem veszélyes, csak egy műesésig jutunk.

9. perc: Dzsudzsák szabadrúgása az oldalhálót találja el.

3. perc: Holland szöglet után a gólvonalról fejeli ki Koman a labdát, aztán kapunk egy gólt. Szerencsére lesgólt.

1. perc: A hollandok kezdik a meccset. Ők a hagyományos narancsban játszanak, a magyar válogatott tiszta fehérben van.

Korábban:

Egervári  Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a  "futballban néha borul a papírforma", így együttese nem lesz  teljesen esélytelen pénteken a hollandok elleni világbajnoki  selejtezőmérkőzésen.

"Kíváncsian várjuk, hogy mit tudunk megvalósítani a világ egyik legjobb csapata ellen. Elszántak a játékosok, közel vagyunk ahhoz, hogy az álmainkat valóra váltsuk, ugyanakkor tisztában vagyunk a két válogatott közti különbséggel, ráadásul a hollandok otthon játszanak. A futballban azonban néha borul a papírforma, mi pedig ezt szeretnénk meglovagolni" - mondta a szakvezető csütörtökön az Amsterdam ArenA-ban rendezett sajtótájékoztatón.

A szakember újságírói kérdésre elmondta, egy esetleges döntetlen elérése óriási sikert jelentene a magyar labdarúgás számára, de a válogatottnak most nem, hiszen a gárda ebben az esetben vélhetően lemaradna a pótselejtezőt érő második helyről.

Nem lehet tudni, hogy Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya milyen összeállításban küldi pályára csapatát, de Egervári szerint ezzel nem is igazán kell foglalkoznia:

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a hollandoknál a második, de még a harmadik sorba tartozó játékosok is igazi minőségi futballisták, akik képesek megvalósítani a szövetségi kapitány által eltervezett taktikát. Nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, és megkeresni az ellenfél játékában a gyenge pontokat."

Szalai Ádám kiesésével kapcsolatban a szakember elmondta, a Schalke 04 támadója alapembere a válogatottnak, ennek ellenére a hiányában is szeretnék megvalósítani a támadó harmadban azt, amit elterveztek. Szalai helyét éppen a Hollandiában, a Rodában légióskodó Németh Krisztián veszi majd át a kezdőcsapatban.

Legutóbb 2011-ben játszott az Ajax stadionjában a magyar válogatott, amely akkor ugyan 2-1-re vezetett, végül 5-3-ra kikapott.

"Az esélyeink nem lettek jobbak, mint akkor voltak. A magyar válogatott azon a mérkőzésen az elmúlt évek legjobb teljesítményét nyújtotta, és még az sem volt elég a győzelemhez. Most szervezettséggel és fegyelemmel szeretnénk közelebb kerülni a holland csapathoz" - mondta Egervári, aki újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, nem foglalkozik azokkal a pletykákkal, miszerint az állása szempontjából is fontos az összecsapás.

A sikeres szerepléshez elengedhetetlen a jó védelem, amelyet Korcsmár Zsolt irányít majd. A Greuther Fürth légiósa a sajtótájékoztatón elmondta, tisztában vannak az ellenfél képességeivel, ugyanakkor ha a válogatott a tudása legjavát nyújtja, akkor képes lehet "meglepetést" okozni.

"Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni, de eredményesnek lenni, nekem azt jelenti, hogy elérjük a pótselejtezőt jelentő második helyet. Sajnos Bukarestben nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat. A sorsolást követően úgy gondolom, bárki aláírt volna egy hollandiai döntetlent, de sajnos, nekünk ez most nem elég, szóval össze kell kapni magunkat" - mondta Korcsmár.

A magyar válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, ám ahhoz, hogy ezt a pozíciót megtartsa, szinte biztosan győznie kellene Amszterdamban, ugyanis az egypontos hátrányban lévő románok és törökök Andorrával, illetve Észtországgal játszanak pénteken.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint): Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Varga József, Elek Ákos - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Németh Krisztián

Olvasóink írták

157 hozzászólás
 • 157. BöszmeApó 2013. október 14. 11:15
  „,,S Bizony mondám Tinéktek: ki gólt rúg, az gól által rúgatik! Ezért a ti lábaitok mindig vigyázva legyenek, s bőrhöz nem érvén, igen nagy becsben tartassanak állami pénzen!"
  (Egervári 1:8)”
 • 156. belaba 2013. október 13. 13:52
  „155. Lehiggadt 2013.10.13. 12:08

  Ezt diktálná a "józan ész" és a közakarat.
  De ez most egész másról szól sajnos.
  <moderálva>, kit fénylő csillagként követünk birka módra, további, az akasztóihoz hasonló, lelátókkal körbekerített legelőkért lehetünk majd hálásak.
  A gyermekeink meg továbbra is a folyosókon és a köztereken tornáznak és utána izzadtan, büdösen ülnek du. 4-ig az iskolapadban.”
 • 155. Lehiggadt 2013. október 13. 12:08
  „100 szónak is egy a vége:

  Minden iskolához megfelelő méretű és kapacitású TORNATERMET, TORNATERMEKET (!!!) kell építeni elegendő öltözőkkel és megfelelő tisztálkodási lehetőségekkel stadionok helyett!”
 • 154. agytröszt 2013. október 13. 11:05
  „Ez a <moderálva> Unió már megint összefogott ellenünk, mert mi mertünk nagyot álmodni! Nem látják, hogy már három éve "elrugaszkodtunk". Írigyek mert Magyarország bizonyított, és jobban teljesít!”
 • 153. agytröszt 2013. október 13. 11:00
  „Mennyi volt a havi fizetése, és mennyit kell neki ebből visszafizetni, az elqrt évekéret????????”
 • 152. NP1 2013. október 13. 09:41
  „150. myckie 2013.10.13. 06:59
  Hagyd a csodába. Lukréciának prekoncepciói vannak és a tényektől nem hagyja magát zavartatni.
  Az pld.: számára teljesen mellékes, hogy a városi maratont 3x annyian futják le mint az igazolt "aranylábúak" száma......”
 • 151. alfa258 2013. október 13. 07:16
  „Egervári nagyot álmodott, aztán felébredt és bilibe ért a keze! Ha a focinak semmi köze a stadionokhoz, akkor miért kell milliárdokért építeni őket? ?”
 • 150. myckie 2013. október 13. 06:59
  „148. lukrecia
  Beteges és bigott hozzá állás a fiatalokhoz! A fiatalok igen is szeretnek mozogni csak az évszámnak megfelelő feltételeket kellene biztosítani! Tornaóra!! A gyerek reggel tisztán elindul az iskolába, amjd első óra testnevelés! Ebből mi következik: a gyerek egész nap saját és társai ...........szagolja, kényelmetlenül érzi magát, mert se lehetősége, se ideje nincs a normális tisztálkodáshoz! Lehet okoskodni, hogy régen persze ezt is kibírtuk! Akkor tessék kiszálni a kényelmes autóból és be lehet ülni egy trabóba vagy kispolákba, oszt lehet példálózni!
  Az utánpótlásról pedig annyit, hogy Mo-ni ilyen nincs! Lehet mondani, hogy akadémiák! Ezek nem az utánpótlásról szólnak, hanem tehetős papák szórakozásáról! Ha van pénzed benyomod a csámpás gyereked egy ilyen helyre, aztán majd megtanul egyeneset rúgni! A vége mi: 8-1 ! Az akadémistáink kikaptak olyanoktól, akik gyerekkorukban valamelyik nagycsapat ezernyi fiókcsapatának egyikéből - tehetsége alapján - kiválasztódott! Itt kezdődik az utánpótlás és nem az olyan helyen, ahol ha valaki jól mozog, akkor a csókos diktál: rugjátok már le, mert veszélyezteti a helyem a csapatban! Ezért van az, hogy a válogatottunk már a teljesen amatőr kisválogatottaktól is félni kényszerűl! Lehet etetni a népet hülyeségekkel, de ezeket az eredményeket nem lehet eltüntetni! Mindig eljön az igazság pillanata, ahogy most is!”
 • 149. Lehiggadt 2013. október 12. 22:18
  „Jajj, ugyan már! Hát nem tudtátok, hogy a narancs színűek közbeszerzés nélkül is nyernek?
  Az öngól meg a visszaosztás volt?!?”
 • 148. lukrecia 2013. október 12. 20:48
  „Évek óta elnyomják az iskolai tornaórákat. A fiatalok nem mozognak, egyedül a számítógép előtt eltöltött idő , na és a telefon agybafőbe nyomkodása a menő. Már sms-ben kérik a felső szobából a vacsorát is az anyucitól. Ha a facebook meg írja valami cikkben lehet értesülnek erről a gyalázatos eredményről is.”
 • 147. NP1 2013. október 12. 20:31
  „141. v.imre 2013.10.12. 18:58

  Ezeknek a most épülő focistadionoknak a sporthoz semmi köze, az ott folyó tevékenység már régen a sóbiznisz része.
  A tömegsportért, a gyerekek mozgásáért az teszi a legtöbbet, aki pld.: biztonságos bicikliutakat, futópályákat, túraútvonalakat, görkori pályákat épít.”
 • 146. almanlak 2013. október 12. 20:17
  „A vak is látja ez bunda volt,ennyire kikapni,csak tisztetlénseggel lehet,becsületesen soha Kellenek a stadionok,minél többen látják ezt a szégyent amit nálunk labdarugásnak csúfolnak.”
 • 145. Francois 2013. október 12. 19:10
  „Mit is tudnák erre mondani! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=644177845613772&set=a.243346949030199.64768.100000646882920&type=1&theater”
 • 144. Francois 2013. október 12. 19:06
  „Meglátjátok, a nap végére ,,magyar foci tagadásáért" is börtön jár majd! :P :)”
 • 143. Horthyszobor 2013. október 12. 18:59
  „Japánban szepukut követne el az egész csapat...”
 • 142. macs 2013. október 12. 18:59
  „Csak kérdezem, komolyan gondolta bárki is, hogy nyerni tudunk a hollandok ellen? Jó biztosan sokan reménykedtek, ha ki is kapunk, akkor amúgy lájtosan fogunk kikapni. Szerintetek a hollandoknak még mit kellett volna csinálni? Pl. X:0 után, a kapu mellé lőni a labdát?
  Nem kéne inkább azokra a sportágakra költeni, melyek már bizonyítottak?”
 • 141. v.imre 2013. október 12. 18:58
  „Azt gondolom, hogy jó kezedő irány az iskolai testnevelés kiterjesztés szorgalmazása. Látható, hova vezetett a fiúk és lányok számítógép elé kötése, továbbá az elméleti tárgyak szükségessége túlhangsúlyozása. Nem baj egyáltalán, hogy ezzel párhuzamosan megépül néhány sportstadion a minőségi sport feltételei biztosítására. Az erre fordított jelenleg folyamatban lévő 20-25 milliárd évente a költségvetés másfél ezrelékét jelenti. Mese nincs, türelemmel kell hozzáállnunk gyermekeink fizikai fejlődéséhez szükséges évtizednyi idő folyamatához.”
 • 140. csaktudja 2013. október 12. 18:26
  „Azt hiszem ezzel a fene nagy stadion építéssel meg a jelenlegi tömegsportra költött "sok" pénzzel úgy járunk mint színes honpolgáraink felzárkóztatásával. Megy oda is a pénz már vagy 40-50 éve, eredmény meg???
  Persze stadiont építeni jó dolog, mert ma itthon minden beruházásból jut vissza valami a pártkasszákba is és a labdarúgó fenomének mellett működő sok ingyenélő sem jár rosszul.

  Vissza a kezdetekhez!: focizni sportszeretetből egy tányér bablevesért - aztán ha lesz eredmény (folyamatosan) el lehet kezdeni a közpénzből való fejlesztést.”
 • 139. Takavaka 2013. október 12. 18:23
  „Stadionokat pedig kell építeni! Hogy legyen hova felszerelni azokat a beléptető rendszereket, amiket még Deutsch Tomika rendelt sportminiszterként...”
 • 138. kalifa59 2013. október 12. 18:22
  „Biztosan sokan ismerik:
  "Ha nem megy a kupi, nem a Madámot vagy a bútorokat, hanem a lányokat kell kicserélni!"
  Ideje lenne már észrevenni ezt!”
157 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán Nagydíj - Webber nyerte az időmérőt

Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája indulhat majd az élről a vasárnapi Forma-1-es Japán… Tovább olvasom