Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Döntöttek Kolonics György pótlásáról

Az ezer méteres távon a Kozmann György - Kis Tamás páros, míg az 500 méteres távon a Sáfrán testvérek, Mátyás és Mihály indulnak a kedden elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok helyett. Baráth Etele a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hozzátette: az ezer méteres párosban Kozmann Györggyel induló Kis Tamás az olimpiai válogatón a második helyet szerezte meg Kolonics György mögött.

Az 500 méteres távon az eddigi tartalékok, a Sáfrán fivérek indulása azért is indokolt, mert a válogatón közvetlenül a Kozmann-Kolonics páros mögött végeztek, és a csütörtökön kezdődött U-23-as kajak-kenu Európa Bajnokságon is képviselik Magyarországot.

Baráth Etele közölte: tudomása szerint Kolonics György halála körülményeinek vizsgálata a rendőrségnél és a mentőszolgálatnál a jövő hét elején zárul le. A sportági szövetség nem kezdeményezett önálló vizsgálatot.

Az elnök üdvözölte az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet és a Magyar Mentő- és Mentőtiszti Egyesület felajánlását, hogy a magyar olimpiai csapat tíz tagja oktatási centrumukban ingyenes tanfolyamon sajátíthatja el az újraélésztesi ismereteket. Baráth Etele kifejtette, hogy első körben az edzők oktatása valószínüsíthető, mert a sportolók ebben az időszakban inkább az olimpiai felkészülésre koncentrálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpikonokat oktatnának az újraélesztés ismereteire

A felajánlott tanfolyam 10-12 órás, kétnapos elfoglaltságot jelent. Ennek során a résztvevők… Tovább olvasom