Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Elszúrtuk a végét: már megint Ibrahimovic

Távolabb kerültünk a 2010-es dél-afrikai világbajnokságtól. A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Budapesten a svédektől. Akárcsak 2005. szeptember 7-én, 2009. szeptember 5-én is Zlatan Ibrahimovic adta meg a kegyelemdöfést a legvégén.

VB-SELEJTEZŐ, 1. CSOPORT:
MAGYARORSZÁG - SVÉDORSZÁG 1-2 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 41 500 néző, vezeti: Nicola Rizzoli (olasz).

MAGYARORSZÁG: Babos - Szélesi, Gyepes, Juhász (Tímár, 64.), Halmosi - Dárdai (Torghelle, 46.), Vadócz - Gera, Hajnal (Buzsáky, 85.), Dzsudzsák - Huszti.

SVÉDORSZÁG: Isaksson - Nilsson, Mellberg, Majstorovic, Safari - Elm, Holmen (Hysen, 86.), Svensson, Källström - Ibrahimovic, Elmander (Berg, 74.).

Gólszerző: Huszti (78. - 11-esből), Mellberg (9.), Ibrahimovic (94.)
Sárga lap: Dárdai (31.), ill. Svensson (22.)

Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Csalódott vagyok, a lehetőségeinkhez képest és a heti problémák után megérdemeltük volna a döntetlent. A végén csak meg kellett volna tartani az eredményt, egy kicsivel több rutinnal megszerezhettük volna az egy pontot. Néhány játékosunk kevesebbet játszott mostanában, tegnap Rudolf esett ki, a legfontosabb mérkőzésünk előtt a sors nem volt túl kegyes hozzánk, ugyanakkor gratulálok a csapatnak, mert küzdött és képes volt egyenlíteni.
    
Lars Lagerb
äck, a svéd válogatott szövetségi kapitánya: - Rendkívül elégedett vagyok, az eredménnyel és a játékkal egyaránt, sok helyzetet alakítottunk ki. Nagy dolog, hogy ismét az utolsó pillanatokban tudtunk győzni Magyarországon, ez benne van a játékban. Végre mellénk állt a szerencse, most újra nagy esélyünk van a továbbjutásra.

Csak a hőemelkedés maradt a futball-lázból, a mérkőzés forgatókönyve a svédeknek kedvezett, nem a magyaroknak. A zsúfolásig telt stadion és a hurráhangulat már-már a régi idők fociját idézte, válogatottunk játéka kevésbé. Borzasztóan kezdődött: rögtön az elején hátrányba kerültünk.

Sokáig úgy tűnt, marad a null-egy egészen a lefújásig, a hajrához közeledve aztán teljesen váratlanul egyenlítettünk, büntetőből. Újra felcsillant a remény, egyre-másra vezették formás támadásaikat a piros-fehér-zöld hazaiak, bizakodóan vártuk a végjáték perceit. Az utolsó utáni pillanatban viszont olyasmi történt, amire senki sem számított, egy védelmi hiba után kapituláltunk. Ünnepelt a vendégtábor.

Akárcsak 2005. szeptember 7-én, 2009. szeptember 5-én is Zlatan Ibrahimovic adta meg a kegyelemdöfést a legvégén. Úgy látszik, ha magyar-svéd vb-selejtezőt rendeznek a Puskás Ferenc Stadionban, az Interből a Barcába szerződő hórihorgas támadó ragaszkodik ahhoz, hogy övé legyen a végszó. Az övé lett...  

II. FÉLIDŐ:

94. perc: GÓL! Ezt nem hiszem el, és velem együtt több tízezren a stadionban, milliók a tévé előtt sem. Tímár hibázott, Ibrahimovic lódult meg, Babos kirontott kapujából, és a svéd támadóra ütötte a labdát, akiről a hálóba pattogott a játékszer. Vége, kikaptunk. 1-2

Babra munka: Ibra gólga
Babra munka: Ibra győztes gólja

92. perc: Még nincs vége, jövünk: Buzsáky passzolt Gerához, de későn, beadása rossz.

91. perc: Mint a PSV Eindihoven edzésén: Dzsudzsák lő, Isaksson véd.

90. perc: Az egy pont is jó, de a három még jobb lenne, három perc ráadás. 

86. perc: Torghelle csúsztatott, Huszti félfordulatból lőtt, de nem találta el jól a labdát. Ebben több volt... Holmen helyett Hysen.

85. perc: Hajnal helyett Buzsáky a hajrában. Gyerünk, Ákos! 

83. perc: Már vezethetnénk is: egy fantasztikus Dzsudzsák-bomba suhan el a bal kapufa mellett.

82. perc: Egy-egy lap: itt Gera, ott Mellberg sárgul be. 

78. perc: Elm ütötte el Dzsudzsákot. Magyar tizenegyes!! Huszti bevágja! A bal alsó sarokba!!! GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Egyenlítettünk. Ez az! 1-1

Huszti hozta vissza a reményt
Huszti hozta vissza a reményt

75. perc: Rasmus Elm szabadrúgása szögletre vágódott a sorfalról, talán elmúlt a veszély. 

74. perc: Nem lesz ez így jó, gyerekek! Az út, amelyen a mérkőzés jelen szakaszában járunk, sehová sem vezet. Ébresztőt fúj Erwin Koeman és 40 ezer magyar szurkoló. Közben Elmander helyett Marcus Berg.

71. perc: Ismét Holmen kér szót: ezúttal nem fölé, hanem mellé küldi a lasztit.

69. perc: Ezek a svéd legények körbefutják a magyarokat. Elm előkészítése után Holmen 12 méterről bombázott fölé, ehhez bizony csak asszisztáltunk. 

67. perc: Zlatan nézett farkasszemet Babossal, a Barca ásza szerencsére lesről indult. 

64. perc: A szíve még bírta volna, a lába már nem: Juhász helyett Tímár a pályán.  

62. perc: Nem túl biztató a helyzet, mezőnyben küzködünk, képtelenek vagyunk odaérni a kapu elé. A svédek kézben tartják a meccset, sajnos. 

56. perc: Atyaúristen! Két kapufa gyors egymásutánban: előbb Källström, utóbb Ibrahimovic hozta ránk a frászt. Vegyük be a vérnyomás-csökkentő gyógyszert.  Itt az ideje.

55. perc: Óriási egyenlítési lehetőség volt: Gera adott be az alapvonal közeléből, jobbról, a középen érkező Dzsudzsák 10 méterről fölé bombázott. Visszatért a szurkolók hite.

50. perc: Elmander tűzte rá 9 méterről, Vadócznak mentenie kellett, és mentett is.

46. perc: Folytatódik a játék. Remélhetőleg ez a mi félidőnk lesz! Dárdai helyett Sanyi a pályán, már mint Torghelle!

I. FÉLIDŐ:

45. perc: Vége a félidőnek. Erwin Koemannak lesz mit mondania a szünetben. Kell egy csatár, Torghellét a pályára!!!

42. perc: Az ápolás után visszabicegő Juhász nyilvánvalóan sérült, éppen csak fel tud szabadítani Ibrahimovic elől. 

Vajnon meddig bírja még Juhász?
Vajon meddig bírja még Juhász?

40. perc: Dzsudzsák egy igazítás után tűzte rá 25 méterről, eindhoveni csapattársa, Isaksson legördülve ölelte magához a jobb alsóba tartó labdát.

37. perc: Kapusunk és védőnk majdnem összehozta a második svéd gólt: nagy kavarodás után Babos nem fogta meg, csak kiütni tudta a labdát, Gyepes nagy sokára elrúgta. Beleőszültünk, mire tisztázott.

36. perc: A pályán mezőnyjáték, a lelátón füstbomba túnik fel, nyomban oda is siet több tucat biztonsági ember, gyönyörűszép, narancssárga mellényben. A tetteseket kivezetik. Megérte, fiúk? 

31. perc: Hajnal csúnyán, nagyon csúnyán eladta a labdát, a megiramodó Elmet Dárdai földre teperte egy sárga színű kártya ellenében. 

29. perc: Kezezést reklamálnak a magyarok a svéd tizenhatoson belül. Srácok, próbálkozzunk inkább lábbal!

28. perc: Elm jobb oldali beadása után Elmander közvetlen közelről mellé pöccint. Ezt megúsztuk! Torghelle "az ország Sanyija" Sándor pedig elmegy melegíteni.

25. perc: A beígért szélviharnak és szakadó esőnek eddig nyoma sincs, az időjárásra nem lehet panasz. Még jobb lenne a kedvünk, ha Vadócz bombája lefelé csapódik, 22 méterről fölé durrant. 

22. perc: Középpályássorunk ügyesen teszi-veszi jobbra-balra a labdát, sajnos egyelőre gólveszély nélkül. Svensson felrúgta Dzsudzsákot, sárga lap!

17. perc: A B-közép vezérszurkolója a számból vette ki a szót: Mindenki szurkoljon! 

A sárga irígység: így örültek a svédek.
A sárga irigység: így örültek a svédek.

16. perc:
Hajnal jobb oldali sarokrúgása után Gyepes felugrott az égig, fejelt is, de a labda fölé-mellé szállt. Kár érte...

15. perc: Rengetegen érkeztek Szegedről is. A hatalmas Szeged-zászló mögött több százan sorakoznak, vannak talán ezren is.

13. perc: Válogatottunkat nem fogta meg a bekapott gól, szurkolóinkat viszont igen: elcsendesedtek. A svédek viszont vigadnak, jó nekik. Reméljük, fordul a kocka. 

10. perc: Dzsudzsák remek csel után tekert középre, Gerát megelőzték középen.

9. perc: GÓL! Källström jobb oldali szöglete után a berobbanó Mellberg 8 méterről a bal felsőbe fejelt. Nem ilyen kezdésről álmodtunk... 0-1

Mellberg Szélesit megelőzve bólintott a magyar kapuba.
Mellberg Szélesit megelőzve bólintott a magyar kapuba.

8. perc: Egy előre vágott labdát Elmander futott be, éles szögből lőtt balról, Juhász közbevetődve blokkolt.

6. perc: Ugyan a svédekkel küzdünk, de a B-közép szerint nem árt tisztázni: aki nem ugrál, büdös román... 

4. perc: Vadócz tisztázni akart, de éppen Källströmöt találta meg, aki 14 méterről fölé bombázott. 

3. perc: Magyar mezőnyfölény, első nekifutásra megteszi. Dzsudzsák adott be tisztán balról, középen nem alakult ki veszély, Majstorovic felszabadított.

1. perc: A derék olasz sípmester, Rizzoli jelzésére mi kezdtünk.

19:58. Sok-sok éve nem szólt ilyen hangerővel a Ria-ria-Hungária! Te jó ég, pedig még el sem kezdődött. Nincs Torghelle, nincs Priskin, nincs Rudolf, nincs vérbeli csatár a kezdő tizenegyben.

19:54. Már a pályán a csapatok, hamarosan jönnek a nemzeti himnuszok. Szemet gyönyörködtető az élő kép: piros-fehér-zöldben úszik a teljes alsó kajár, óriászászlót formálva a pálya köré.

19:51. A Váci utcában megállított svéd urak 0-2-t, a Keleti pályaudvarnál kikérdezett magyar ultrák 3-0-t jósoltak, a kettőt összesítve nem járnánk rosszul... 

19:48. Ha a beléptetést szondáztatással egészítik ki, könnyen lehet, inkább félig üres lenne a stadion, mintsem félig teli, így viszont egyetlen szék sem maradt gazdátlanul.

19:45. A szpíker őrületbe kergeti a futballünnepre készülő többtízezer magyar szurkolót, a játékosok bemutatásánál felrobban az aréna. A legnagyobb ováció a csapatkapitány, Gera Zoltán bemutatását követi.

19:30. Köszöntjük a delmagyar.hu olvasóit! Szépen-lassan megtelik a Puskás Ferenc Stadion. Már órákkal a magyar-svéd meccs kezdete előtt piros-fehér-zöld drukkeráradat lepte el a Keleti pályaudvart és a Stadionok metrómegálló környékét.

Az augusztus 25-i Debreceni VSC-Levszki Szófia Bajnokok Ligája-selejtező kapcsán már kiveséztük a tizennégy éves átkot. A hajdúságiak meg is törték: az úttörő Ferencváros 1995-ös példáját követve 2009-ben második magyar csapatként a BL főtáblájára jutottak. A bolgár együttes elleni 2-1-es idegenbeli bravúrt 2-0-s „hazai" sikerrel toldották meg, az Oláh Gábor utca helyett a Puskás Ferenc Stadionban. Jöhet a Liverpool, a Lyon, a Fiorentina a csoportkörben.

A tizennégy éves átok a magyar futballban azonban nemcsak a klubcsapatokat, hanem a válogatottat is kísérti. Így hát augusztus 25-e után szeptember 5-én újra terítékre kerül, hiszen tizennégy esztendeje fordult utoljára elő, hogy aranylábú fiaink tétmérkőzésen legyűrtek egy a kontinens közvetlen elitjébe tartozó riválist. Az ellenfél akkor és most: Svédország. Az 1995. április 26-án rendezett Európa-bajnoki selejtezőre mindössze nyolcezren voltak kíváncsiak, ezúttal több mint ötször ennyien lesznek majd a lelátókon.

Rajtuk nem fog múlni.
Rajtuk nem fog múlni.

Az ominózus találkozón a magyarok a Végh - Csábi - Mészöly, Lipcsei - Mracskó, Halmai, Illés, Kozma - Csertői (Szlezák, 88.), Sallói, Vincze (Urbán, 69.), a svédek pedig Ravelli - R. Nilsson, P. Andersson, Kamark, Ljung - Mild (R. Andersson, 63.), Zetterberg, Alexandersson (Gudmundsson, 84.), Schwarz, Ingesson - K. Andersson összeállításban léptek pályára.

Két Mészölyünk is volt: Kálmán, a kapitány és a fia, Géza, az emberfogó, a hős mégsem egy Mészöly volt, hanem Halmai Gábor. Rögtön a 2. percben egy jobboldali beadás után a tizenhatos vonaláról futtából a jobb alsó sarokba küldte a labdát. A parádés gól pedig állva hagyta a 1994-es vb-bronzérmes skandinávokat, nem is érkezett érdemi válasz a folytatásban, nyertünk 1-0-ra.

Halmai Gábor győztes gólja a svédek ellen 1995-ben

A múltidézésnél azonban többet is tehet a jelen. Ritkán idézünk amerikai elnökök feleségeit, de Franklin D. Roosevelt neje, Eleanor, a First Lady egyszer azt találta mondani, hogy „a jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében." Gera Zoltánék nemcsak álmaik szépségében hisznek, hanem abban is, hogy ezek az álmok valóra válhatnak. A cél adott, kijutni a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságra.

Augusztus 12-én, a Marian Cozma emlékére rendezett magyar-román barátságos meccs nem éppen a szánk íze szerint alakult. Csak egyszer rezdült a háló a kilencven perc során, és nem éppen Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs vagy Torghelle Sándor, hanem Tiberiu Ghioane jóvoltából. Rossz főpróba után jó lesz az előadás? A szakvezető, Erwin Koeman még az 1-0-s vereség estéjén kijelentette, ebből a találkozóból messzemenő következtetést nem érdemes levonni.

A mi Sanyink.
A mi Sanyink.

Ezt vallja a mester, és a tanítványai is: Juhász Rolandtól kezdve Dzsudzsák Balázson át egészen Rudolf Gergelyig. Készen állnak a harcra. Elsőre elhárítják a kérdést, ha a soron következő két vb-selejtező kapcsán a pontgyűjtő akció kerül szóba, mondván: előbb koncentráljunk a svédekre, majd csak utána foglalkozzunk a portugálokkal! Második nekifutásra aztán a többség azt feleli: legalább négy pont kell! Az pedig akárhogy is nézzük: egy győzelemmel és egy döntetlennel érhető el.

Mi lenne, ha Zlatan Ibrahimovicék ellen zsebre is vágnánk rögtön hármat szombaton, hogy aztán szerdán, Cristinao Ronaldóékkal farkasszemet nézve elég legyen foggal-körömmel egyet itthon tartanunk? Holland kapitányunk mindig győzelemre tör, de lássuk be, hat pont helyett néggyel is kiegyeznénk…

Zlatan Ibrahimovic lehet a svédek méregfoga.
Zlatan Ibrahimovic lehet a svédek méregfoga.

A vb-selejtezőt megelőző pénteki napon a magyar válogatott játékosai a délelőtti szabadprogram után a délutáni zártkapus edzésen a gyors és pontos rövidpasszos játékot gyakorolták. Jó hír, hogy a korábban kisebb sérüléssel, illetve betegséggel bajlódó Juhász Roland és Gera Zoltán is teljes intenzitással edzett. Az esti órákban a fizikálisan topon lévő futballistákat Nagy Sándor pszichológus mentálisan is felpörgette. Szombat délelőtt közös séta, és az ebéd előtti taktikai értekezlet zárja a felkészülést.

VB-SELEJTEZŐ CSOPORTUNK ÁLLÁSA:
1. Dánia 7 5 2 – 14–3 17
2. Magyarország 7 4 1 2 9–4 13
3. Svédország 7 3 3 1 8–3 12
4. Portugália 7 2 4 1 9–5 10
5. Albánia 8 1 3 4 4–8 6
6. Málta 8 – 1 7 0–21 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI:
Szeptember 9. Magyarország-Portugália
Október 10. Portugália-Magyarország
Október 14. Dánia-Magyarország

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. bélás 2009. szeptember 07. 13:47
  „Mit hittél? Ez után lesz igazán vereség. Portugália”
 • 55. Gattuso 2009. szeptember 07. 10:06
  „Sziasztok!

  Szerintem meg sem közelítettük azt a játékszínvonalt, amit ez a válogatot tud. (pl.: Svédország első félidő)
  Ez szerintem két dolognak tudható be, és ebből az első ami legjobban befolyásolta a mérkőzés képét.
  1, Rossz edzői taktika, és felállás...ez egyértelműen Erwin számlájára írható.
  Igazi csatár nélkül álltunk fel (én nem szeretem Sanyit, de ide most Ő kellett volna, mert drusztol dúrodik, és így lett volna esélye a kétajtós svédek (szerbek) ellen. Így nem tudtuk megtartani elől a labdát, és csak oda vissza futkároztak a középpályásaink, akik így felörlődtek, és nem értek oda se a támadásokhoz, se a védekezéshez. Szerintem ezzel ez a meccs keményen az edző rovására lehet írni, akit nem szeretnék kikáltani bűnbaknak...mert mindenki hibázhat...+reálisan nézve a dolgot, az 5. kalappól nehogymár valaki komolyan gondolja, hogy símán kijutumk.
  2, Gerát nem szabad a szélen játszani, egy nagy nagy 0 volt. Róla kaptuk az utolsó gólt is. Ha már a meccsen a 220 beadásából (amely olyan gyenge volt a 2 méteres svédek ellen, hogy a légy 2x lecsinálta a labdát út közben) mindegyik kaki volt, akkor mi a retkes fekete levesért akar még beadni a 94. percben 16 méterről....???? Ennél még az is jobb lett volna, ha kírúgja a keleti pályaudvarra a labdát...

  Huhhh, ez hosszú lett.
  Azért én még szurkolok a minél jobb eredményért, de semmi esélyünk kijutna, ezt sztem valahol belül mindenki tudja.
  Végre van egy szépen alakuló válogatottunk. Az EB selejtezőn lesz esélyünk...
  HAJRÁ MAGYARORSZÁG! C.R-t le kell gylázni....!!!!”
 • 54. bo 2009. szeptember 06. 20:19
  „Teljesen megérdemelten győztek a svédek! Klasszissal jobban játszottak, jobb volt az erőnlétük és sokkal gyorsabbak voltak. Sajna!:-((”
 • 53. theseus 2009. szeptember 06. 17:48
  „Mustang: még van esély. Az őszi négy meccsből hármat kell megnyerni, három meccs még maradt. Az első négy csapat szoros meccseket játszik egymással, nincs nagy különbség. Kellő koncentrációval nekünk is kijöhet a lépés.
  Ami a magyar bajnokságot illeti: a magyar bajnok ott van a BL főtábláján, a svéd meg nincs, mi vertük ki őket. De ez mindegy mert úgyis légiósok játszanak.”
 • 52. Mustang 2009. szeptember 06. 16:39
  „józan paraszt ésszel, ki az aki a magyar csapat tovább jutására tippelt eddig?”
 • 51. zehn 2009. szeptember 06. 13:07
  „Nagyon fontos meccsen,itthon,40 ezer nézővel a hátuk mögött, csatár nélkül kezdeni.....
  Hogy nincs nekünk ilyen? Hát Priskin, Németh K./AEK Athen/ Szalay Á./Reál Madrid/ mi a bánat?”
 • 50. kisokos 2009. szeptember 06. 13:00
  „Érthető egy ilyen vereség után a hozzászólók többsége részéről a dühös indulat. Én azonban úgy gondolom, hogy reálisan kell értékelni a helyzetet, ez a svéd csapat, vagy ha úgy tetszik a svéd foci ennyivel jobb. Ha történetesen maradt volna a döntetlen, ettől még a magyar foci problémája nem szűnt volna meg. Szomorú, hogy már 3-4 játékos kiesése komoly problémát jelent a csapat összeállításánál. Hosszabb távon egyetlen megoldás kínálkozik a magyar foci felemelkedéséhez, mégpedig a magyar bajnokság színvonalának emelése. Ehhez viszont az szükséges, hogy egy hazai élvonalbeli csapat egy szezonban ne csak 8-10 alkalommal játszon színvonalas, hajtós meccset, hanem legalább a mérkőzések 90 %-ában.
  A jelenlegi 16 csapatos első osztálynak semmi értelme. Elég lenne egy 12 csapatos NB I, és egy 12 csapatos NB II, és ebben a két osztályban a csapatok indulását szigorú, professzionális gazdálkodási és infrastrukturális feltételekhez kötni. Nevetséges pl., hogy majd három hónapig szünetel télen a bajnokság, mert a pályák nagy többsége alkalmatlan arra, hogy ebben az időszakban meccseket lehessen játszani rajtuk. Továbbá, csak olyan csapat indulhasson az első és másod osztályban, ahol lehet esti meccseket játszani. Persze rögtön jön az ellenvetés, hogy ehhez bizony sok pénzre van szükség. Ez így van, és én úgy gondolom, hogy ebben lehetne államnak szerepe. Évente egy kb. 15 milliárd ft-os alap elég lenne új pályák építésére, vagy a meglévők korszerűsítésére. Ebből a pénzből évente 3-4.db. új 25 ezer férőhelyes stadiont lehetne építeni. Sajnos rosszabb helyekre is elfolyik ennyi pénz évente a költségvetésből. Másrészt ez a pénzt is felfogható úgy, mint a gazdaságélénkítés egyik eszköze. Persze a klubok ehhez a pénzhez szigorúan csak pályázat útján juthatnának hozzá. Természetesen a klubokat is terhelné egy kötelező az önrész, ennek mértéke már részletkérdés.
  A minél több színvonalas meccs érdekében szükséges lenne, hogy a Liga Kupa győzelem is nemzetközi szereplésre jogosítana fel, úgymint a Magyar Kupa győzelem. Eszerint az Európa Ligában a magyarokat megillető három helyen, a bajnoki ezüstérmes, a Magyar és Liga Kupa győztes indulhatna csak. Ugyancsak kiemelten kellene támogatni a labdarugó akadémiák alapítását és működését. Persze a fentieken kívül számos más egyéb szakmai dolog szükséges ahhoz, hogyha mindez megvalósul, akkor egy 10-15 év távlatában felzárkózhassunk az európai élmezőny mögé.”
 • 49. meszaka 2009. szeptember 06. 11:39
  „Kedves sport társak ezt az edző tudtlanságának köszönhetjűk mert nem készítette fel a csapatot arra,hoy az utolso pillanatig harcoljunk ! Ha az utolsó játékosunk kézzel leveszi a labdát a 93.percben kiállitják de a csapat döntetlent játszik és ö a sztár! ezt is meg kellene tanulni feláldozni egy embert a győzelemért!”
 • 48. sörpocak 2009. szeptember 06. 11:33
  „Nem akarok nagyképűsködni, ezt megtették már jóelőre a játékosok. Éppen erről írtam, és sajnos telibe találtam a végeredményt is. Így lenne 5-m a lottón! Kicsit kisebb arc, és jobb játéktudás meghozná az eredményt. Az is érdekes, hogy amíg a külföldi kluboknál fociznak, mihelyst a válogatottban játszanak, mintha elfelejtenék. A foci pedig nemcsak a szerencséről szól. És hiába itt akármelyik edző, ezekből a büdös életbe nemfog jó csapatot kihozni.”
 • 47. trainman 2009. szeptember 06. 10:43
  „Portugáliát megverjük, és utána meg sem állunk a Vb döntőig! :)
  Mondjuk, ezt még én sem hiszem el, de optimista vagyok.”
 • 46. theseus 2009. szeptember 06. 10:10
  „Megmondták a szakértők, hogy többet kellett volna a földön játszani, a magas labdkákkal nem volt esélyünk. A védelmen látszott, hogy hiányoztak emberek, meg Juhász is sérült volt, a végén már nem ő fogta Ibrát.
  Ha nem stabil a védelem, előre is nehezebb játszani.”
 • 45. Zejko 2009. szeptember 06. 10:08
  „Pedig ugy volt ,hogy nem jatszik ez a bosnyak ge...i jeben ti ,picsaba :/”
 • 44. Mil 2009. szeptember 06. 10:02
  „SZtem nem annyira a játékosoknak volt nagy az arca, hanem kib@szott bulvár média fújta fel az egészet. A játékosok csak magabiztosak voltak, és ez jó, kell az önbizalom. Sztem akkor kellett volna felfújni a dolgot, amikor már pótselejtezőt játszunk.
  De ez a xar játék akkor is érthetetlen számomra. VAgy pedig az a magyarázat, hogy idegenben meg a svédek voltak xarok, és jobban hagytak minket játszani.”
 • 43. Yossarian 2009. szeptember 06. 09:52
  „most legalább megint a helyáén a magyar foci. az utóbbi napokban, hetekben már megint akkora arca volt néhány kutyaütő falábúnak, hogy csak ámultam.
  még úgy sem volt esélyük, hogy kaptak egy ajándék tizeneggyest. szánalmas, botlábú csürhe. nem is érdemelnék meg, hogy viseljék a magyar címert a mezükön.”
 • 42. TrombiFrédi 2009. szeptember 06. 09:50
  „Előszőr meg kell tanulni végig küzdeni egy meccset, utána végig játszani, aztán majd jöhetnek az eredmények...A végig nem = 90 perc, hanem első sípszótól az utolsóig!!! A küzdés terén valami már elkezdődött, s ez mindenkép pozitív...!!!”
 • 41. theseus 2009. szeptember 06. 09:38
  „Még annyit, hogy bármelyik svéd azért nem tudott volna győztes gólt szerezni a végén. Ehhez kellett Ibrahimovic - aki persze nem is svéd származású. Ezért ér 70 millió eurót, sokkal többet mint a magyar csapat összes játékosa együttvéve.”
 • 40. theseus 2009. szeptember 06. 09:33
  „Nagy meccs volt, papírforma eredménnyel. Nem csak a balszerencsén múlt, egy meccs a lefújásig tart, ezt kellene megtanulni végre. Úgy látszik, erre Koeman sem képes, meg néhány év légióskodás sem elég, ezt már gyerekkorban meg kell tanulni.

  Ide kapcsolódik, hogy a diákok sem tudnak az óra végén figyelni, hanem azt várják, mikor lesz már vége, pedig a legfontosabbak sokszor éppen akkor hangzanak el.

  Nem tudom, ez mennyire magyar betegség. Általában jellemző, hogy a jobbik csapat a végén bedarálja a gyengébbet, amikor az már nem bírja a nyomást. A németek is gyakran a végén nyernek. Általában véve az északi népeknél (germánok, skandinávok) sokkal nagyobb a fegyelem az élet minden területén, ez itt az egész meccsen látszott. Mindenki tudta mi a dolga.”
 • 39. Krampampuli 2009. szeptember 06. 09:24
  „A fikázóknál látszik, hogy soha nem focizott. Végül is nincs könnyebb a szónál!
  Hajrá Magyarország!”
 • 38. Mil 2009. szeptember 06. 08:08
  „Én szóltam.. Szánalmasan xarok voltunk. Ez az eredmény is hízelgő, hogy csak ennyire kaptunk ki, meg hogy egyáltalán rúgtunk gólt egy ajándék 11-esből..”
 • 37. turulvedo 2009. szeptember 06. 07:26
  „lacipapa te akkor nem jol láttad: emlékezz Huszti mekkora sprintet vágott le az utolso percekben egy elérhetetlen labdáért !!Gera is küzdött csak nem ment neki a játék. Az utolso percben huzni kellett volna az idöt.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brazília legyőzte Argentínát, és kijutott a világbajnokságra

A brazil labdarúgó-válogatott idegenben 3–1-re legyőzte az ősi rivális Argentínát világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Tovább olvasom