Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fedettpályás uszoda és vizes vb 2013-ban

Magyarország megpályázza a 2013-as vizes világbajnokság rendezési jogát, és ennek kapcsán egy fedettpályás uszoda megépítését tervezi - jelentette be Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke az Országgyűlés Sport- És Turisztikai Bizottságának hétfői ülésén.
Gyárfás Tamás elmondta: két helyszínt is alkalmasnak találnak a fedettpályás létesítmény számára. Az egyik a Dagály strandfürdő Árpád híd felöli oldala, a másik pedig a Dagállyal szemközti volt ERDÉRT Sporttelep. Ez a két helyszín azért lenne alkalmas, mert közel lenne a Hajós Alfréd uszoda, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a vizet közvetlenül a Dunába lehetne üríteni. Az elnök szerint a beruházás - telekvétellel együtt - 12 milliárd forintba kerülne. A költségeket a felére lehetne csökkenteni, ha ideiglenes uszodát építenének a 2013-as világbajnokságra, de Gyárfás szerint egy olyan országnak, amelynek nincs fedettpályás komplexuma, luxus lenne nem maradandó uszodát építenie.

Az elnöke kijelentette, a MÚSZ az október 31-i határidőig megküldte a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) számára a 2013-as világbajnoksággal kapcsolatos szándéknyilatkozatot. A kidolgozott pályázatot március 2-ig kell benyújtania a Magyar szövetségnek, a FINA pedig július 18-án dönt a rendező kilétéről, Rómában.

Gyárfás Tamás üdvözölte, hogy mind az öt parlamenti part támogatja a MÚSZ-t a vb-rendezés és a stadionépítés kapcsán. Gyenesei István (MSZP), Orbán Viktor (Fidesz), Fodor Tamás (SZDSZ), Dávid Ibolya (MDF) és Semjén Zsolt (KDNP) is levélben biztosította támogatásáról a szövetséget.

A magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes ennek kapcsán elmondta: 2000-ben, amikor Sydneyben először nyert csapatával olimpiai aranyérmet, ígéretet kapott az aktuális kormányzattól, hogy felépítenek egy olimpiai szintű uszodát. 2004-ben, amikor Athénban is első lett a magyar válogatott, újabb stadionépítési ígéret érkezett. "Most az a kérdés, ki akar hős lenni, és építeni nekünk egy uszodát" - tette fel a kérdést Kemény Dénes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánosságra hozták a Fradit kizárók névsorát

Hétfőn reggel saját honlapján tette közzé az FTC Pártolói Egyesület (FTCPE) a Ferencvárost az első… Tovább olvasom