Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Infarktus végzett a válogatott jégkorongozóval

Szerda hajnalban szívinfarktusban meghalt Ocskay Gábor. Az Alba Volán és a magyar válogatott hokis haláláról édesapja számolt be a Távirati Irodának.
Ocskay Gábor több mint huszonöt éve az Alba Volán SC játékosa (édesapja egyben a klub ügyvezetője is). Élete első világversenyén, az 1992-es junior Eb-n rögtön gólkirály lett. 18 évesen már a felnőtt világbajnokságon játszott. Nyolcszoros magyar bajnok, tagja volt annak a magyar válogatottnak is, amely tavaly megnyerte a B csoportos világbajnokságot, és bejutott a sportág elitjébe, az A csoportba. 2004-ben szívizom-betegséget diagnosztizáltak nála, akkor néhány hónapig úgy tűnt, befejezi sportolói pályafutását. Végül az orvosok nem tiltották el az aktív sporttól, és visszatérhetett a jégre. Ocskay Gábor 34 éves volt.


Nyilvánosság elé áll Ocskay Gábor édesapja Székesfehérváron szerdán délután, és beszámol a sportoló halálának pontos okáról és szívbetegségéről.

Vezető hír Ocskay Gábor halála

Vezető hírként számolt be Ocskay Gábor haláláról a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) honlapja. A szövetség megszólaltatta Pat Cortinát, a magyar válogatott szövetségi kapitányát is, aki megdöbbent a tragédia hallatán.

Cortina a nyilatkoztaban elmondja: Ocskay volt az egyik legkeményebben dolgozó játékos, akivel valaha is találkozott. "Gábor igazi csapatjátékos volt, mind a csapattársai, mind az ellenfelei tisztelték a jégkorong iránti alázatáért és szenvedélyéért, amivel mérkőzésről mérkőzésre a jégre lépett. Ő volt az a játékos, akiről minden edző álmodik, igazi vezéregyéniség" - mondta Pat Cortina az iihf.com-on.

Közleményt adott ki a Magyar Jégkorong Szövetség

"Aki ismerte, tudta róla hogy fantasztikus ember, fantasztikus játékos volt. A jégkorong őszinteségre, alázatra, becsületre nevelte. Mindenkivel készséges volt, soha nem szállt el a sikertől, pedig megtehette volna. Szombaton már a 9. magyar bajnoki címét ünnepelte az Alba Volánnal. Háromszor választották meg az év játékosának, ötször lett a legtechnikásabb játékos és háromszor a legjobb csatár. Több nevesebb külföldi csapathoz csábították pályafutása során, de mindig hűséges maradt nevelőegyesületéhez, az Alba Volánhoz. 187-szer lépett jégre a magyar válogatott tagjaként és hatalmas szerepe volt abban, hogy a magyar jégkorong válogatott kijutott az A-csoportos világbajnokságra. Nagy álma, a svájci vb-szereplés már nem válhat valóra, pedig Ocskay Gábor minden jót megérdemelt volna. Tragédia és döbbenet, minden idők egyik legnagyobb magyar jégkorongozója távozott közülünk" - olvasható az MJSZ közleményében.

"Nem találok szavakat. Ocskay Gábor halála borzasztóan nagy fájdalom az egész hoki társadalomnak, óriási tragédia" - mondta Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke.

Pat Cortina szövetségi kapitány szintén felfoghatatlannak tartja, ami történt. "Legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni a családjának és a mennyasszonyának, akik egy gyermeket, egy fiú testvért, egy lelki társat veszítettek el. A legszorgalmasabb, legalázatosabb játékos volt, akivel valaha együtt dolgozhattam. Igazi példakép volt az Alba Volánban és a magyar válogatottban egyaránt. Csapattársai és ellenfelei tisztelték azért, mert mindent szeretett sportágának szentelt és igazi odaadással játszott minden alkalommal, akárhányszor is lépett jégre. Egy olyan játékos volt, amilyenről minden edző álmodik, egy igazi vezéregyéniség. Soha nem felejtem el őszinte mosolyát, érzékenységét, nagylelkűségét. A 19-es nélkül már nem lehet ugyanaz a magyar jégkorong, ami volt" - mondta a szakember.

A sportvezetők mellett az egykori játékostársak is megrendültek a tragédia hallatán, Vas János is részvétét fejezte ki a családnak - "Szörnyű dolog, ami történt az éjszaka. Ilyenkor nem a jégkorong, a sport jut először az eszembe, nem is tudok erre gondolni".

"Éjjel kaptam édesapjától egy üzenetet, amit hajnalban olvastam el, amikor meg akartam nézni hány óra. Azóta ébren vagyok. Felfoghatatlan ami történt" - mondta Kovács Csaba, a jégkorong-válogatott játékosa.

"Döbbenet! Szombaton még bajnoki címet szerzünk, most meg elveszítjük legjobb játékosunkat, egy igazi barátot, aki mindig mindenben segített" - mondta Tokaji Viktor, az Alba Volán válogatott jégkorongozója.

Az utolsó gólok

Olvasóink írták

 • 12. sima 2009. március 26. 09:40
  „Ilyen gyakori elhalálozás élsportolók között senkinek nem tűnik fel ? Ennyi véletlen nem létezik.”
 • 11. IVY 2009. március 26. 09:30
  „"Megmondták, hogy ne menj a jégre.....!" Ennek ellenére.....?
  Sajnálom. Erőt kellett volna vennie magán és abba hagyni az élsportot.
  Családalapítás, egyebek..... Lett volna még cél G.!”
 • 10. katcsi 2009. március 26. 07:53
  „:(”
 • 9. JungHeinrich 2009. március 25. 21:59
  „...őszinte részvétem!”
 • 8. magyarok 2009. március 25. 17:30
  „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  Miért mindig a legjobbak???????
  Őszinte részvétem!!!!!!!”
 • 7. sós 2009. március 25. 16:21
  „Megmondták neki a kezelő orvosai,levegőben lóg a halála,ha nem hagyja abba az élsportot.Sajnos olyat kértek tőle,mint,hogy mondjuk ne vegyen levegőt!Ilyen sérülékeny az ember.Megint egy kiváló sportolónk távozott.Isten nyugosztalja és kívánom,hogy odafennt folytassa!Sportbarát”
 • 6. homer 2009. március 25. 13:23
  „A Sors kegytlensége, hogy élete legnagyobb álma nem válhat már valóra!
  Kiváló SPORT EMBER volt!”
 • 5. 751510 2009. március 25. 12:48
  „Nyugodjék békében!”
 • 4. lalurobo 2009. március 25. 08:25
  „Nyugodjon békében. Egy hónap múlva valóra vált volna az álma! Nagyszerű sportember volt!”
 • 3. achilleus 2009. március 25. 07:47
  „Katasztrófa, nagyon sajnálom szegényt. Kiváló sportoló volt.”
 • 2. Szirilli 2009. március 25. 07:38
  „Ez éjszaka történt, nem a pályán.
  És még nem biztos a szívroham sem, az imént nyilatkozott valaki, csak a boncolás adhat választ, elképzelhető az embólia is.”
 • 1. Mike3 2009. március 25. 07:30
  „ejj-ejj! mindig az a rohadt ephedrin! nem különös, hogy a pályasportot űző sportolók között gyakori a halál, mindig pont a pályán és mindig pont szívroham?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ocskay Gáborról nevezhetik el a jégcsarnokot

Székesfehérvár - Az Alba Volán vezetése kezdeményezi az önkormányzatnál, hogy a fehérvári… Tovább olvasom