Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Játék bankók hullottak Joseph Blatterre - fotók

Kizárta annak a lehetőségét Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, hogy újra induljon a posztért.
A 79 éves svájci sportvezető hétfőn, a FIFA végrehajtó bizottságának ülését követő sajtótájékoztatóján elmondta, február 26-ig, a rendkívüli tisztújító kongresszusig betölti tisztségét, ezt követően pedig visszatér régi hobbijához, és rádiózni fog.

1
Simon Brodkin, brit komikus (k) hamis bankjegyekkel a kezében, mielőtt rászórja azokat Joseph Blatterre, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA korrupciós botrányba került elnökére a világszervezet Végrehajtó Bizottságának rendkívüli ülését követő sajtótájékoztatón a FIFA zürichi székházában 2015. július 20-án.
Fotó: MTI/EPA/Ennio Leanza

Blatter június 2-án, a zürichi tisztújító kongresszus előtt kirobbant korrupciós botrány következményeként mondott le az elnöki tisztségről - bár később megpróbált visszakozni és a Blick című svájci lapnak úgy nyilatkozott: nem mondott le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátotta a mandátumát.

Az eseményen elhangzott, hogy a FIFA a jövőben felállít egy tizenegy fős munkacsoportot azzal a céllal, hogy dolgozza ki a reformokat, amelyek által "megtisztulhat" a szervezet. A csoportot Ázsiából, Afrikából, Európából, valamint Észak- és Közép-Amerikából két-két, Dél-Amerikából és Óceániából pedig egy-egy vezető alkotja majd, a "csapat" utolsó tagja egy független személy lesz. A "reformok" elnevezésű munkacsoporttól szeptemberben várják az első eredményeket.

2
Simon Brodkin, brit komikus által szórt hamis bankjegyek hullanak a korrupciós botrányba került Joseph Blatterre, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnökére a világszervezet Végrehajtó Bizottságának rendkívüli ülését követő sajtótájékoztatón a FIFA zürichi székházában 2015. július 20-án.
Fotó: MTI/EPA/Ennio Leanza

A hétfői sajtótájékoztatót egy rövid időre félbe kellett szakítani, mert egy brit komikus, Simon Brodkin felment a pódiumra és egy köteg játékpénzt szórt Blatter fölé. A férfit kivezették.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma-1: visszavonultatják Jules Bianchi rajtszámát

A Nemzetközi Automobil Szövetség ezzel a gesztussal kíván tisztelegni a francia versenyző előtt. Tovább olvasom