Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Kajak-kenu: tisztázódnak a felelősségi viszonyok

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségi ülésén foglalkozott az Angyal Zoltán szövetségi kapitány által készített 2008-as olimpiai felkészülési programmal és a Kadler Gusztáv alelnök vezette bizottság munkájával, amely hosszú távon hivatott rendezni a szakmai felelősségi viszonyokat.
Az elnökségi ülést megelőző szakmai bizottsági értekezlet után Vaskuti István szakmai alelnök a 2007-es beszámoló és a 2008-as felkészülési terv több ponton történő kiegészítését, pontosítását kérte Angyal Zoltántól. Miután a Kadler-bizottság megállapításai is kihatással lehetnek az olimpiai felkészülésre (mi több, szándéka szerint a viszonyrendszert a 2012-es londoni olimpiáig rögzítené), dr. Baráth Etele elnök javaslatára az elnökség az október 25-i ülésnapot jelölte meg a két anyaggal kapcsolatos határozathozatalra.

Az elnök hangsúlyozta, hogy egyéni és klubérdekek helyett a végleges döntés nyomán kizárólag a sportági érdekek dominálhatnak. Schmidt Gábor főtitkár javaslatára a szakmai alapdokumentumokkal összhangban kerül sor az edzői támogatási és életpálya rendszer, valamint az olimpiai premizálási rendszer elfogadására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hőség miatt kellett félbeszakítani a Chicago Maratont

Egy ember meghalt, és több százat kellett orvosi segítségben részesíteni vasárnap a Chicago… Tovább olvasom