Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Kosárlabda: a halasztás biztos, a bojkott még nem

A minőségi kosárlabdához minőségi játékvezetést várnak el az első osztályú női kosárlabdacsapatok, ezért amíg nem biztosított a megfelelő szintű bíráskodás, nem lépnek pályára - közölte Bodrogváry Iván a női csapatok képviseletében.
A hétvégi forduló meccseinek nagy részét elhalasztják, jövő szerdától akár a teljes bojkott is elképzelhető - mondta. Berényi János a kosárlabda szövetség elnöke szerint mindenkinek félre kellene tennie sérelmeit és azon dolgoznia, hogy rendben folyjon a bajnokság.

A női csapatok döntése nem a szövetség elnöke és nem a játékvezetői bizottság ellen szól, a csapatok csak annyit akarnak, hogy megfelelő színvonalú játékvezetést kapjanak - mondta Bodrogváry Iván. Az eddigi fordulókban a bírók sztrájkja miatt szükségjátékvezetők, bíró vizsgával rendelkező, de nem első osztályban működő játékvezetők, sőt, néha még a főtitkár is vezették a meccseket. A bírók eredetileg azért függesztették fel a munkát, mert nem voltak megelégedve a csarnokok biztonságával, illetve több pénzt kértek közreműködésükért. Az elnökség amellett, hogy megegyezett a játékvezetőkkel a problémás kérdésekben, leváltotta a játékvezetői bizottság vezetőjét, Cziffra Mihályt és új embert, Szabó Györgyöt nevezett ki helyette. Erre a játékvezetők újra sztrájkba kezdtek, most már azt követelve, hogy helyezzék vissza tisztsége a korábbi vezetőt.

Berényi János elnök közölte, erre nem voltak hajlandóak, de felajánlották, hogy az elmozdított vezetőt, a 78 éves Cziffra Mihályt tiszteletbeli elnöknek megteszik, de ebben nem sikerült megegyezniük a játékvezetőkkel. Az elnök szerint most már felül kéne emelkedni a presztízskérdéseken és a bajnokság biztonságos lebonyolítása kell, hogy a cél legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kozmann és Kiss is a sportcsillagok falán

Kozmann György és Kiss Tamás örökítette meg kézlenyomatát a Magyar Sportcsillagok Falán pénteken a… Tovább olvasom