Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Kovács Katalin fegyelmit kapott az MTK-tól

Kovács Katalin válogatottként szerepelhet a hétvégi szegedi Világkupán, de a júniusi magyar bajnokságról letilthatják. A klub így akarja rávenni versenyzőjét, hogy olyan négyesbe üljön, melyben többségben vannak az MTK sportolói.

Kovács Katalin május 20-án hagyta ott eddigi edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint. A 23-szoros világbajnok kajakos a folytatásban Szegeden, Sári Nándor irányításával készül a pekingi olimpiára. Itt edz Janics Natasa is, aki tavaly hagyta el Fábiánnét.

A szakítás oka az volt, a két versenyző csak így érezte biztosnak, hogy sikeresen feltudnak készülni a párosra. Tény, hogy Fábiánné szerint Kovács nem lehet tagja a szintén aranyesélyes négyesnek, ha egyéniben és párosban is elindul.

A Nemzeti Sport – a Bors című bulvárlapra hivatkozó - beszámolója szerint Kovács most klubjától, az MTK-tól kapott fegyelmit, mert úgy érzik, nem a klub érdekeit szolgáló négyesben áll rajthoz az olimpiai válogatón. Kovács a jelen állás szerint egy olyan hajóban indulna, melyben rajta kívül démászos, KSI-s és dunaferres versenyző szerepel.

Kovács edzését szerdán már Sári Sándor vezette. Fotó: Karnok Csaba
Kovács Katalin Szegeden készül a Világkupára Sári Nándor irányításával.
Fotó: Karnok Csaba

A klubvezetés felszólította a versenyzőt, szálljon át a másik hajóba, különben két hónapos eltiltás is lehet a büntetése. Ez olimpiai részvételébe kerülne.

Kovács a hétvégi Világkupán - mely egyben olimpiai válogató is – válogatottként szerepel, de a magyar bajnokságban – amely szintén válogató – egyesülete megteheti, hogy nem nevezi.

A lap beszámolója szerint az ügyben kedden egyeztetett Baráth Etele a szövetség elnöke, és Hunvald György, az MTK elnöke. Baráth véleménye szerint Kovács mindössze annyiban hibázott, hogy nem jelezte klubjában, melyik négyesben akar szerepelni. Ez leginkább azért fáj az MTK-nak, mert így hátrányos helyzetbe kerül az olimpiai pontok és az ezzel járó anyagi támogatás tekintetében.

A klub ugyanakkor nem vonhatja vissza a sportoló versenyzési engedélyét. A végső döntést a szövetségi kapitány mondja ki. Az ügyben az MTK vezetői és Kovács nem kívántak nyilatkozni. A klubnál így akarják rávenni, hogy olyan négyesben szerepeljen, melyben több az MTK-s versenyző.

Olvasóink írták

 • 16. Tőkés Gyula 2008. július 12. 22:28
  „Röhej,hogy mi folyik ma itthon Magyarországon. Minden számít csak a versenyző és az ország érdeke nem.
  Éljen ez a kurva demokrácia!!! És éljen az MTK akinek a pénz ,támogatás számít,hogy a vezetők jól keressenek.”
 • 15. SANYI 2008. június 08. 13:03
  „AZ ÖREGLÁNY KEVERI A SZ T . MÉG VAN HÁROM HÓNAPJA ÉS MOST KAPASZKODIK MINDENBE CSAK NEMVESZI ÉSZRE HOGY EGYEDÜL MARADT.A KATINÉNI MEG MEHET NYUGDÍJBA.”
 • 14. lugas6 2008. június 05. 15:15
  „Egyetértek az Alexa véleményével és azzal is, hogy "geysa" jobban is megválogathatná a szavait, nembeszélve a szélsőségesen rasszista jellegű hozzászólásokról, mint "sz" és "lilik". Sajnos ez a fajta véleménnyilvánítás eléggé elszaporodott a véleménnyilvánításokban.”
 • 13. Kiss Alexa 2008. június 05. 07:41
  „Mindenesetre ez jellemző a magyar sportra. Ha valamiben tényleg jók vagyunk , vannak világklasszisaink, egyesek önös (pénzes) érdekeit nehogy már előtérbe hozzuk. Bízom benne, hogy Kovács K ott sportolhat AHOL JÓL ÉRZI MAGÁT !!!!! (Kati néni fölött lejárt és eljárt az idő, legyen mostmár jó nagymama - Geysa miért vagy bunkó ??? miért jobb a lelkednek ha így beszélsz, normálisan is leírhatod a véleményed ?)
  Remélem sikerül a lányoknak a hétvégén bizonyítaniuk !!!!”
 • 12. Buháné 2008. június 04. 18:54
  „SZÉGYEN MIT MÜVEL AZ EGYESÜLET MEGHURCOLNI EGY IJEN JÓ SPORTOLOT, VISSZA JÖN A KOMONIZMUS A RÉGI RENCERBEN VOLT EZ A DIVAT.”
 • 11. geysa 2008. június 04. 17:57
  „A vénkurvát már régen fel kellett volna pofoznia valakinek, hogy észheztérjen. Az MTK pedig nem hazudtolja meg magát, a zsidó származását tekintetbe véve, a pénzről szól a verseny, semmi másról.”
 • 10. Teoka 2008. június 04. 17:34
  „Fábiánné Rozsnyói Katalint kellene talán nyugdijjazni.
  Régebben ezt úgy hívták, érdemei mellett felmentik.”
 • 9. sz 2008. június 04. 17:15
  „Köszi lilik! Én már le se mertem írni.Nehogy azt mondják összeesküvés-elméleteket gyártok. De ha triatlonos hozzászólását hozzáadod, akkor sajnos látszik a Baráth-Hunvald-Fábiánné összefüggés (-fonódás) MSZP vonalon ( NEM A POLITIKAI hanem az elkötelezettségi ill.érdek kapcsolatra utaltam!!!)”
 • 8. lilik 2008. június 04. 16:58
  „sz. Természetesen Kati néni keze . Ha nem lesz versenyzője az olimpiára,neki befellegzett. Azért ne felejtsük,a zöld asztalnál erős az MTK zsidó lobbi háttérrel.”
 • 7. triatlonos 2008. június 04. 16:57
  „Ez a HUNVALD a VII. kerület Erzsébetváros MSZP-s polgármestere, ebből gondolom, hogy szót ért Baráth Etelével.
  Igy legalább az MTK is jól jár, mert bármelyik négyes nyer, abban lesz versenyzője.
  De végül visszatérünk az alapproblémámhoz, hogy minden csapathajóban válogatottat meg kellene mérni egyesben is. Tudom, hogy nem egészen ugyanaz, de egy olimpikontól elvárható, hogy legalább az egyes döntőjébe bekerüljön, és ne élvezze Kati néni burokban tartó védelmét.”
 • 6. raci 2008. június 04. 14:34
  „Azért van ebben a történetben még egy tényező: az egyesületek olimpiai pontjai és az ehhez kapcsolt támogatás.
  Ezt kellene ugy módosítani, hogy ne lehessenek ellenerdekeltek a nevelő egyesületek ilyen esetben.”
 • 5. sz 2008. június 04. 14:27
  „Minő meglepetés! Két nappal a verseny előtt. Hogy ebben kinek a keze lehet.... Nem is tudom.......”
 • 4. busch 2008. június 04. 14:22
  „gerinctelenségnek tartom...ha valaki a zöld asztal mögül megprobálja a hatalmát fitogtatni. ezeknek az embereknek semmi
  közük a sporthoz..ök a sportbol élnek nem pedig a sportért..
  példa a magyar labdarugás ami 35 éve haldoklik”
 • 3. Fojta 2008. június 04. 14:02
  „Már megint ezek az önző, kicsinyis érdekek..már bocsi MTK de az olimpián ki a fenét képviselnek a kajakosaink ha nem a hazájukat, mert hogy nem az MTK-t az biztos...akkor talán hagyni kéne őket, hogy kialakítsák a legjobb csapatot, még ha ez anyagilag a klubbnak nem is olyan kedvező....szánalmas”
 • 2. jiljum 2008. június 04. 13:49
  „három nagy pofon kéne nekik már végre! hagyják már békén a versenyzőket készülni, legyen már ez egy jó év mindenkinek! Hajrá lányok, fiúk! az evezős sportban van sok-sok ember sikerre éhes reménye!”
 • 1. triatlonos 2008. június 04. 13:19
  „Eddig azt gondoltam, hogy már nincs lentebb. Semmi sem szent, céljaik elérése érdekében még abba a néhány megszállott sportolóba is "belerugnak", akiktől az a kevés siker várható. Nincs ember széles e hazában, aki helyre tudná őket tenni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rátgéber László 15 év után búcsúzik Pécstől

15 év után távozik a Pécs női kosárlabda csapatának éléről Rátgéber László. Tovább olvasom