Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Marad a másodosztályban a Ferencváros

A Fővárosi Ítélőtábla - akárcsak történt az első fokon - elutasította a Ferencváros előterjesztését, hogy függessze fel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azon határozatainak végrehajtását, amelyekkel a zöld-fehér klubot nem engedték az élvonalban indulni és visszasorolták a másodosztályba.
Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke szerint ezzel jogerősen eldőlt, hogy a Ferencváros nem helyezhető vissza a Borsodi Ligába.

A Fővárosi Bíróság szeptember 5-én első fokon, nem jogerősen megsemmisítette az MLSZ elnökségének határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencvárossal kapcsolatban, ugyanakkor egyebekben a keresetet elutasította. Az MLSZ fellebbezett és a másodfokú tárgyalásra december 7-én 9 órától kerül sor.

Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet. A bíróság ezt, a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát semmisítette most meg.

A bíróság a felperes FTC Zrt. keresetét egyebekben elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezik a licencjoggal. Az MLSZ-t a bíróság 51 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonul Ian Thorpe

Bejelentette visszavonulását Ian Thorpe, az ausztrálok többszörös olimpiai és világbajnok… Tovább olvasom