Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Még nem tudni, hol láthatjuk a foci vb-t

A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége szerdán nem hozott döntést az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak esetleges értékesítéséről.
Az MTV közleménye szerint a testület rendkívüli napirendi pontban tárgyalta az ügyet, de állásfoglalás csak a következő ülésen, jövő szerdán várható.

A Magyar Televízió a tulajdonost képviselő testület döntését követően kezdheti meg a szerződés előkészítését.

A közszolgálati tévé december 18-án ismertette, hogy finanszírozási gondjai miatt árverésen kívánja eladni egy másik tévétársaságnak a vb hazai közvetítési jogainak egy részét úgy, hogy 24 mérkőzést megtart magának. Az elképzelés szerint a közvetíteni kívánt mérkőzések napi első választási joga a vásárló tévétársaságé, a második választás pedig a Magyar Televízióé lesz.

Az MTV 11 médiacéget keresett meg írásban azzal, hogy tegyenek ajánlatot a közvetítési jogokra. A január 7-ediki határidőig két ajánlat érkezett. Az MTV - a közlemény szerint - lehetőséget biztosított a konzultációra is: három televíziós társaság személyes találkozón, kettő pedig telefonon egyeztetett a köztelevízióval.

Az eljárás speciális licittel, úgynevezett vaklicittel múlt pénteken zajlott le. Sajtóinformációk szerint a Digi Sport és az RTL Klub licitált. Ennek során két tételre lehetett ajánlatokat tenni: a jogdíj összegére forintban, illetve az MTV számára "visszaadandó" mérkőzések számára.

Az MTV a közvetítési jogcsomag minimumárát korábban 730 millió forint plusz áfában határozta meg. Ezen kívül a gyártási költség arányos részét is az együttműködő partnernek kell állnia.

Amennyiben jövő szerdán döntés születik az értékesítésről, az MTV tájékozatja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségét (EBU) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) a győztes ajánlatról. A két nemzetközi szervezet mondja ki ugyanis a végső szót az értékesítés jóváhagyásáról. Az MTV ezután kezdheti meg a győztes partnerrel a szerződéskötés procedúráját, amely a FIFA felügyelete és előírásai szerint zajlik majd.

Az EBU tagjaként az MTV 2007-ben szerezte meg a labdarúgó-vb 64 mérkőzésének magyarországi közvetítési jogait, az EBU és a FIFA közötti megállapodás alapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Ferrari január 28-án mutatja be idei versenyautóját

Január 28-án leplezik le a Formula-1-es Ferrari-csapat 2010-es versenyautóját az istálló… Tovább olvasom