Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Megalakult a Kolonics György Alapítvány

Megalakult a Kolonics György Alapítvány, amelynek célja, hogy az ifjúságot sport-szerű életmódra nevelje, támogassa a kajak-kenu sportot, az utánpótlás nevelést, segítse az edzőképzést, és hogy sportolási lehetőségeket biztosítson a gyerekeknek - tájékoztatott az alapítvány Kuratóriumának elnöke, Angyal Zoltán.
Az egykori szövetségi kapitány bízik benne, hogy ezzel a kezdeményezéssel méltóképpen tudják majd ápolni a kétszeres olimpiai bajnok emlékét, illetve hogy a beérkező adományokból olyan dolgokat tudnak majd támogatni, amelyek összefüggnek a kajak-kenu sportággal. "Olyan tiszta dolgokat támogatnánk, mint amilyen a Gyuri is volt" - mondta Angyal Zoltán.

Még konkrét tervek nincsenek, de az már most biztosra vehető, hogy lesz egy Kolonics György utánpótlás bajnokság. "Az alapítvány a kenus számokban legeredményesebben szereplő versenyzőket mindenképpen szeretné támogatni. Nem feltétlenül pénzbeli támogatásról van szó, hanem edzőtáborokhoz hozzásegíteni a versenyzőket, eszközöket biztosítani számukra" - magyarázta az elöljáró. Angyal Zoltán hozzátette: nem feltétlenül a legeredményesebb sportolókat szeretnék támogatni, hanem az olyan versenyzőket is, akiken látszik, hogy tehetségesek, példamutató az életvitelük, mert ezek összefüggenek Kolonics Györggyel.

"Szeretnénk azokat a kisiskolás kenusokat is támogatni valamilyen módon, akiknek a magatartásuk és a tanulmányi eredményeik is példamutatóak. Azt még nem tudjuk, hogy hogyan, mert a kuratórium csak azután fog összeülni, hogy a bíróság bejegyezte az alapítványt, amely még 15-20 nap" - fogalamzott Angyal Zoltán. Az ifjúság védelmére is nagy hangsúlyt fektet majd az alapítvány, és még több elképzelés is van, de ezeknek még ki kell forrniuk.

Olvasóink írták

  • 1. Jázmint 2009. március 20. 14:25
    „Szegény Kolo, könyv, alapítvány, iskola... Vajon ezek az emberek Kolo halála óta, voltak kint legalább egyszer, és tettek le neki egy szál virágot?! Szerintem ez többet érne Kolonak, mint bármi más fajta ,,megemlékezés".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ecclestone szerint Button lesz a világbajnok

Jenson Button lehet a nyertese a Forma-1 új rendszerének, amely szerint a legtöbb nagydíjat nyerő… Tovább olvasom