Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Meszesedés lehetett Kolonics koszorúereiben

A kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György felboncolása után nagy a gyanú, hogy a koszorúerekben található lerakódások okozták halálát.
A lerakódások meszesedést jeleznek, és nagy megterhelés esetén elvileg fennáll az infarktus veszélye.

A kétszeres olimpiai bajnok kenus az előírásoknak megfelelően rendszeresen járt kivizsgálásokra, egy hete is volt, akkor az orvosok mindent rendben találtak nála, igaz - vélhetően - ultrahangos vizsgálatot nem végeztek rajta.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke megerősítette a Híradó információját, hogy a szövettani és toxikológiai vizsgálatok egy részét a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) bécsi laboratóriumában is elvégzik.

"Ez egy teljesen szokványos eljárás az elhunyt élsportolók esetében. Nem azért vizsgálódnak Bécsben is, mert bármilyen doppinggyanú merült fel. Aki egy kicsit is ismeri Kolonics pályafutását, annak eszébe sem jut ilyet feltételezni."

Kolonics temetése a jövő pénteken, vagyis július huszonötödikén lesz fél háromtól. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és az Önkormányzati Minisztérium saját halottjának tekinti.

Olvasóink írták

 • 5. kételkedő 2008. július 18. 21:28
  „Mellébeszélések sokasága.
  Tudni kellett volna az orvosoknak, hogy ebben a korban a nagy megterhelés veszélyes.Annál inkább,mint ahogyan a fáma mondja, többször voltak előrejelzések a szervezet részéről.
  Persze az edzőnek is fontos volt a további munka.Ma már a sport PÉNZ, erről sem az adző,de a sportoló sem akart lemondani.Nem véletlenek ezek a halálesetek. A SPORT MÁR NEM SPORT HANEM PÉNZSZERÉSI LEHETŐSÉG. NAGY PÉNZ!! ERRŐL NEM LEHET LEMONDANI!!! INKÁBB HAGYJUK MEGHALNI A SPORTOLÓT!?
  Ez történt Gyurival is!!!”
 • 4. Mike3 2008. július 18. 12:08
  „Az a gyanúm, hogy az orvosokat csúnyán cseszegetik a feleslegesen elvégzett vizsgálatok miatt... Gondolom ez lehetett az oka annak, hogy az ehho-t kihagyták. Szerencsétlen módon pont ez lett volna a legfontosab. Na de ennek aztán tényleg semmi köze a magyar közegészség ügyhöz.”
 • 3. Emberke 2008. július 18. 10:23
  „Nem a magyar egészségügy helyzetéről van jelen esetben szó, hanem a f e l e s k ü d ö t t !!! orvos felületes munkájáról. Élsportoló lett a műhiba áldozata, ez az egész országot megrázta. Kíváncsi vagyok, vajon kivizsgálják-e az ügyet, az eredményt köztudomásra hozzák-e? Rengeteg a kérdés, nagy a nyomás: általános közvélemény, nem beszélve a sportolók ezreiről.
  Ha csak egy átlagpolgárt ér hasonló tragédia, az percek alatt elül mint biliben a vihar.”
 • 2. mamuszkány 2008. július 18. 08:39
  „Kétségbeejtő ez az egész...de leginkább az egészségügy helyzete.Ismét meggyőződhettünk róla.”
 • 1. che 2008. július 18. 06:22
  „Lehet hogy mégsem sikerül elterelni a figyelmet a mostani egészségügyí helyzetről...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ugandai szövetség fel akarja jelenteni László Csabát

Az Ugandai Labdarúgó Szövetség (FUFA) fel akarja jelenteni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél… Tovább olvasom