Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Mr. Hamilton -szelfi? Exkluzív anyagunk a Hungaroringről

30. alkalommal rendez hazánk Forma-1-es nagydíjat. Az 1986-os első találkozás óta sokminden történt, nem csak a mogyoródi aszfalcsík környékén, de a világban is. Az örömteli kerek évfordulót például sok-sok év után ismét a gyász lengi körül.
A Magyar Nagydíj, és ez álltal az egész sportág életében 1994 volt az utolsó olyan esztendő, amikor egy pilóta baleset következtében vesztette életét. Akkor, azon a bizonyos imolai hétvégén két nagyszerű versenyzőtől is búcsút vett az F1. A fiatal osztrák Roland Ratzenberger és a valaha élt egyik legnagyobb bajnok brazil, Ayrton Senna is utoljára öltötte magára a tűzálló overált. Az elmúlt 21 évben azonban, köszönhetően a fekete hétvégének is, olyan szigorú biztonsági előírások léptek életbe és olyan sokat foglalkoztak a versenyzők testi épségével, hogy nem kellett hasonló szomorú versenyről beszámolni.

Most azonban ismét veszteséget kénytelen feldolgozni a mezőny és a szurkolók is! A mindössze 25 esztendős Jules Bianchi a tavaly októberi suzukai futamon szenvedett balesetet, melyet követen már soha többé nem tért magához. A francia reménység szervezete tíz hónap küzdelem után végleg feladta a küzdelmet és a héten több ,jelenleg a Magyar Nagydíjra készülő, csapattársa kíséretében végső nyugalomra lelt szülővárosában, Nizzában.

Mr. Hamilton -szelfi? Exkluzív anyagunk a Hungaroringről. Fotó: Wéhli Márk (galéria)

Természetesen mindenki a maga módján igyekszik majd tisztelegni és méltó búcsút venni a Forma-1 legutóbbi áldozatától. A volt társak közül például Lewis Hamilton sisakján és az autóján is megemlékezik a volt ellenfélről. Az is egészen bizonyos, hogy a vasárnapi futamot megelőzően a teljes mezőny fejet hajt a francia előtt a ring aszfaltján, a célegyenesben. A szurkolók pedig mindenkit arra kérnek, hogy a pálya mellett és a TV képernyők előtt is állva tisztelegjenek a 30. Magyar Nagydíj 17. körében!

A szokásosnál kicsit borultabb hangulat az időjárása is rányomta a bélyegét, ugyanis a már rendhagyó csütörtök délutáni boxutca látogatás zuhogó esőben kezdődött. A nehézségek ellenére ez a látogatók számán nem volt észrevehető, hasonlóan nagy tömeg várta a bebocsátást, mint az előző években. Szerencsére a pilóták is állták a sarat és mindegyik vállalta az aláírásért és fotóért várakozók tömegének kiszolgálását. A Mercedes címvéldő világbajnoka itt is az élen járt, bokáig érő vízben törte át a kordont és pacsizott a rajongókkal, állt modellt a kötelező szelfikhez.

Mr. Hamilton -szelfi? Exkluzív anyagunk a Hungaroringről. Fotó: Wéhli Márk (galéria)

Pénteken már a komolyabb munka is kezdetét veszi, hiszen délelőtt 10 órától és délután kettőtől is a Forma-1-es gépek gyakorlásától lesz hangos a Hungaroring. Mindeközben a betétfutamok résztvevői is a pályára gurulnak, így a GP2, a Porsche Supercup és a GP3 edzéseit is figyelemmel kísérhetik a kilátogatók. A tavalyi évhez viszonyítva hét-nyolc százalékkal nagyobb számban fogynak a jegyek a hét végi cirkuszra, valószinűleg az elmaradt Német Nagydíjnak is köszönhetően.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúzott az Európa Ligától a Ferencváros

A labdarúgócsapat a hazai pályán elszenvedett vereséget követően a csütörtöki visszavágón, idegenben… Tovább olvasom