Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Rémálom: nem jutott fel a magyar jégkorong-válogatott

Bár helyzeti előnyből kezdte a sorsdöntő meccset, a hazai jégen szereplő szlovénoktól 4–1-re kikapott a magyar jégkorong-válogatott a Ljubljanában zajló divízió 1-es világbajnokságon.

Magyarország–Szlovénia 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Gólszerzők: Vas M. (9.), ill. Ticar (1., 42.), Kranjc (38.), Mursak (54.). 

Bár helyzeti előnyből kezdte a sorsdöntő meccset, a hazai jégen szereplő szlovénoktól 4–1-re kikapott a magyar jégkorong-válogatott a Ljubljanában zajló divízió 1-es világbajnokságon.

Rögtön hidegzuhannyal kezdődött a feljutásról döntő összecsapás, 50 másodperc elteltével az egész vb-n parádézó Hetényi Zoltán kapus nem értette meg magát csapattársaival, hibájából pedig Rok Ticar hamar vezetéshez juttatta a hazaiakat. Szerencsére nem tört össze a feltűnően sokat emberhátrányban játszó nemzeti együttes, és éppen egy ilyen szituációból Sille Tamás lövése talál utat Vas Márton segítségével a kapuba.

A második harmadban Ales Kranjc távoli lövésével szemben volt tehetetlen Hetényi, amikor pedig a záró játékrészben Ticar másodszor is eredményes volt, csak a csodában bízhattunk. Arra nem, újabb szlovén gólra azonban akadt példa, Mursak találata után pedig búcsúztunk az álmoktól és az A csoporttól.

Korábban
Magyarország – Nagy-Britannia 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Gólszerzők: Palkovics Krisztián ( 46' ), Fekete Dániel ( 31' )
    
Kapusok: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós ill. Stephen Murphy, Stevie Lyle
1. sor: Horváth András, Tokaji Viktor – Vas Márton, Ladányi Balázs, Vas János ill. Ben O’Connor, Mark Richardson, Robert Dowd – Jonathan Phillips, Greg Chambers

2. sor: Szélig Viktor, Hegyi Ádám – Kovács Csaba, Fekete Dániel, Palkovics Krisztián ill. Jonathan Weaver, Kevin Phillips – David Clarke, Mark Garside, Ashley Tait

3. sor:
Svasznek Bence, Ennaffati Omar – Kóger Dániel, Nagy Gergő, Peterdi Imre ill. Danny Meyers, Stevie Lee – Jason Hewitt, Matt Myers, Phil Hill

4. sor:
Szirányi Bence, Sille Tamás – Sofron István, Holéczy Roger, Magosi Bálint ill. Lee Mitchell, Craig Peacock – Matt Towe, Russell Cowley, Colin Shields

Kemény, de kiváló magyar védekezésnek ismét meg lett az eredménye: negyedik mérkőzésén sem kaptak gólt hetényiék. Fotó: MTI/Földi Imre
Kemény, de kiváló magyar védekezésnek ismét meg lett az eredménye: negyedik mérkőzésén sem kaptak gólt Hetényiék.
Fotó: MTI/Földi Imre

Játékvezetők:
 Viki Trilar (szlovén)

Vonalbírók:
 Matjaz Hribar (szlovén), Ales Lesnjak (szlovén)

A britek mindent megtettek azért, hogy legalább gólt üssenek a találkozón, de Hetényinek ma senki nem tudott volna gólt lőni; parádésan védett a magyar kapus.

A második negyedben született az első magyar gól, Palkovics a bal szélen csinált bolondot védőjéből, a középre tartó átadását Fekete ütötte be az angolok kapujába. Az öröm azonban nem lehetett felhőtlen, hiszen a gól előtt palánknak csapódó Tokaji számára valószínűleg vállsérülése miatt véget is ért a világbajnokság.

Közel a feljutás.
Forrás: www.pixter.hu

A második negyedben Palkovics tette fel az i-re a pontot, az akkor már csak ütni-verni tudó Nagy-Britannia nem tudott gólt lőni Hetényinek.

Így egy lépésre került a magyar csapat a feljutástól: ha Szlovénia kikap este Dél-Koreától, a magyar csapat A-csoportos, ha nem, sorsdöntő meccs a házigazda ellen pénteken este 8 órától.

Adok-kapok: a magyarok sem kímélték az angolokat. Fotó: Földi Imre
Adok-kapok: a magyarok sem kímélték az angolokat.
Fotó: MTI/Földi Imre

Korábban

Magyarország – Horvátország 8-0 (3-0, 5-0, 0-0)


Gólszerzők: Vas Márton ( 4' ), Fekete Dániel ( 4' ), Peterdi Imre ( 17', 25', 32' ), Ladányi Balázs ( 27' ), Svasznek Bence ( 30' ), Magosi Bálint ( 33' )

Kapusok: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós ill. Vanja Belic, Matija Tackovic

1. sor: Horváth András, Tokaji Viktor – Vas Márton, Ladányi Balázs, Vas János ill. Ivan Glavota, Marko Ljubic – Dominik Kanaet, Borna Rendulic, 26 Petar Trstenjak

2. sor: Szélig Viktor, Hegyi Ádám – Kovács Csaba, Fekete Dániel, Palkovics Krisztián ill.Sasa Belic, Luka Novosel – Miro Smerdelj, Mislav Blagus, Marko Lovrencic

3. sor: Svasznek Bence, Ennaffati Omar – Kóger Dániel, Nagy Gergő, Peterdi Imre ill. Miroslav Brumercik, Viliam Chovanec – Mario Novak, Janko Kucera, Veljko Zibret

4. sor: Szirányi Bence, Sille Tamás – Sofron István, Holéczy Roger, Magosi Bálint ill. Ivan Sijan, Tomislav Cunko – Igor Lazic, Tomislav Grozaj, Zvonimir Lovrencic

Játékvezetők: Valgyimor Nalivajko (fehérorosz)

Vonalbírók: Matjaz Hribar (szlovén), Dmitrij Sabunevics (fehérorosz)

Magyar gólöröm. Fotó: MTI/Földi Imre
Magyar gólöröm. Fotó: MTI/Földi Imre

Magyarország-Lengyelország 6-0 (2-0, 0-0, 4-0)
Gólszerzők:
Sofron (9.), Vas M. (11., 41.), Sille (46.), Horváth (46.), Ladányi (58.).

Ted Sator szövetségi kapitány együttese, amely szombaton 4-2-re verte a dél-koreaiakat, ezúttal remek első harmadot produkált: Sofron góljával vezetést szerzett, majd Vas Márton emberelőnyben növelte különbséget.

A második játékrészben ugyan nem esett gól - főleg Hetényi védéseinek köszönhetően -, a záró harmadban viszont négy is: Vas Márton újabb találatával indult a sorozat, az örömhoki Sille és Horváth eredményes befejezésével folytatódott, az i-re a pontot pedig Ladányi tette fel.

A mostani siker azt jelenti, hogy pénteken szinte biztosan a feljutás lesz a tét a szlovénok elleni zárómeccsen. Hétfőn szünnap lesz, kedden 16:30-tól az eddig pont nélküli horvátokkal játszanak a magyarok.

„A kiváló védekezésünkkel alapoztuk meg a sikert. A hátvédek jól blokkoltak, egyben engedték a kilátást Hetényinek, aki szintén remek volt, nem jöttek ki róla a korongok. A csatárok is besegítettek, elöl pedig hatékonyan használták ki a helyzeteket. Az egész csapat érdeme a siker. Azzal nem foglalkozom, hogy a riválisok között ki látta ezt a meccset, de nem szabad abba a hibába esnünk, hogy már a zárónapi, szlovénok elleni meccsre figyelünk. Előbb a horvátokkal szembeni csata következik" – Ted Sator.
 
„Nagyon fegyelmezettek voltunk. Mindenki átérezte, hogy milyen fontos ez a meccs. Döntőnek bizonyult, hogy a második harmadban átvészeltük a lengyelek támadásait, és a harmadikban már gyorsan betaláltunk. Nekünk ma minden bejött, az ellenfélnek meg semmi" – mondta a 29 védett lövéssel záró Hetényi Zoltán.
 
„Sokkal frissebbek voltunk, mint szombaton. Megkértük az edzőt, hogy én legyek a jobb szélen, Magosi pedig a balon, mert a klubunkban is így játszunk. Hát sokkal jobb lett minden. A gólomról csak annyit: hallottam, hogy az egyik védő kéri a korongot a másiktól, én közéjük léptem, és pont nekem jött a passz. Csak be kellett lőnöm a ziccert" – értékelt a pályafutása első világbajnoki gólját szerző Sofron István.
 
„Felszabadultan játszottunk, sokkal jobban pörögtünk, mint a dél-koreaiak ellen. Lehet, hogy a pénteki utazás többet vett ki belőlünk, mint amire számítottunk. Most minden csapatrész jól működött, minden bejött" – mondta a kétgólos Vas Márton.

Forrás: NSOTV

Korábban

Programváltozás miatt a Magyarország - Dél-Korea találkozóval indul szombaton 13 órakor Ljubljanában a divízió I-es vb. A több csodát megélt magyar jégkorong-válogatott ott lehet a dobogón, de az igazi cél felkerülni az A-csoportba.

Magyarország–Dél-Korea  4-2 (0-0, 3-1, 1-1, 0-0)

Gólszerzők: Holéczy Roger ( 24' ), Vas János ( 30' ), Peterdi Imre ( 32' ), Kovács Csaba ( 42' ), Kim Ki Szung ( 21', 50' )

Kapusok: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós ill. Eum Hjun Szeung, Pak Szung Dzse

1. sor: Horváth András, Tokaji Viktor – Vas Márton, Ladányi Balázs, Vas János ill. Kim Vu Dzsae, Kim Hjun Szu, – Pak Vu Szang, Kim Ki Szung, Szong Dong Hvan

2. sor: Szélig Viktor, Hegyi Ádám – Kovács Csaba, Fekete Dániel, Palkovics Krisztián ill. Kim Dong Hvan, Li Don Ku – Cso Min Ho, Ahn Hjun Min, Li Jong Dzsun

3. sor: Svasznek Bence, Szirányi Bence – Nagy Gergő, Sofron István, Peterdi Imre ill. Hong Hjun Mok, Kim Jun Hvan – Kim Von Dzsung, Kvon Tae An, Szuh Szin Il    

4. sor: Ennaffati Omar, Sille Tamás – Kóger Dániel, Holéczy Roger, Magosi Bálint ill. Oh Hjon Ho, Kim Han Szung – Li Ju Von, Kim Geun Ho, Li Szeung Dzsun

Játékvezetők:
 Vlagyimir Nalivajko (fehérorosz)

Vonalbírók:
 Gregor Korosec (szlovén), Dmitrij Sabunevics (fehérorosz)

A lengyelek ellen ennél jobb játék kell
Forrás: NSOTV

Korábban

Szlovénia ad otthon a szombaton kezdődő divízió I-es jégkorong világbajnokságnak. Az izlandi vulkánkitörés miatt a britek busszal utaznak Ljublkanába, így a horvátok elleni találkozójukat megcserélték a Magyarország-Dél-Korea mérkőzéssel, így Palkovicsék nyitják a vb-t.

 
Kim Jun-Hvan és Sofron István harcol a korongért. Fotó: MTI/Földi Imre
Kim Jun-Hvan és Sofron István harca.
Fotó: MTI/Földi Imre

 Program

Április. 17.
16.30:
Horvátország - Nagy-Britannia
20.00: Lengyelország - Szlovénia

Április 18.
13.00:
Nagy-Britannia - Dél-Korea
16.30: MAGYARORSZÁG - Lengyelország
20.00: Szlovénia - Horvátország

Április 20.
13.00:
Dél-Korea - Lengyelország
16.30: MAGYARORSZÁG - Horvátország
20.00:Szlovénia - Nagy-Britannia

Április 21.
13.00:
Lengyelország - Horvátország
16.30: MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia
20.00: Szlovénia - Dél-Korea

Április 23.
13.00: Horvátország - Dél-Korea
16.30: Nagy-Britannia - Lengyelország
20.00: MAGYARORSZÁG - Szlovénia

Az esélyeket nézve a magyarok ott lehetnek a dobogó első három fokán, de az igazi cél feljutni az A csoportba. Pár évvel ezelőtt ez igencsak merész álomnak számított volna, de tavaly Pat Cortina együttese bebizonyította, hogy a magyaroknak igenis ott a helye a legjobbak között. Az új kapitánnyal a cél egy lépéssel még közelebb jött, hiszen Ted Sator megjárta az NHL-t, a nemzeti együttes jelentősen átalakult, megfiatalodott.

Kérdés, a nagy hiányzókat - a tavalyi A csoportos vb előtt életét vesztő Ocskay Gábort és a klubkötelezettségei miatt kimaradó kapus Szuper Leventét - mennyire sikerült pótolnia a neves szakembernek.

A szombati ellenfelünk, Dél-Korea tíz hellyel van Magyarország mögött a rangsorban, így kijelenthető, a magyarok az esélyesek. A feljutás szempontjából a legkeményebb dió a házigazda Szlovénia. Előnyünkre válhat azonban, hogy Sator tavaly még a házigazdák kispadján ült, illetve legjobbjuk, az NHL-es Los Angeles Kings centere, Anze Kopitar klubkötelezettségei miatt nem utazhatott el a vb-re.  

Az erősen megfiatalított nemzeti gárda nagy részét az élvonalban edződő Fehérvár adja, a többiek a magyar bajnokságból kerültek ki. Az egyedüli légiós a Brianconban szereplő Szélig.

A szombati "bemelegítés" után hasonló szintű ellenfelekkel csatáznak majd Széligék, jönnek a lengyelek, a horvátok és a britek. A neheze a végére marad, jövő pénteken Szlovénia ellen.

Vb-keret

Kapusok: Hetényi, Rajna.
Védők: Ennaffati, Hegyi, Horváth, Sille, Svanszek, Szélig, Szirányi, Tokaji.
Csatárok: Fekete, Holéczy, Kóger, Kovács, Ladányi, Magosi, Nagy, Palkovics, Peterdi, Sofron, Vas M., Vas I.

Olvasóink írták

 • 4. KolompárRómeó 2010. április 23. 22:55
  „Ez legyen a legnagyobb rémálma minden olvasónak!”
 • 3. lilongwe 2010. április 23. 22:37
  „Azért nem ártana tisztázn, hogy 3:1 vagy 4:1 :-)
  És rémálmas rémhíreket se terjesztenék?
  Ez a sz** napilap már semmit se tud érzelmi töltet nélkül közölni?

  Jó, a hazaiak felé lejtett egy picit a pálya, de szerintem a 4 meccs alapján megérdemelt a szlovén továbbjutás...
  Ja...és a kapuralövések száma is elég sokat elmond.

  Lesz ez még jobb is...pl. egy MO-i rendezésű Divízió I-es VB-n...egy norvég, olasz, francia vagy osztrák szintű csapat ellen bármikor LEHET esélye a magyar csapatnak.
  A "nagy" VB-n se mindig ugyanaz a két csapat a világbajnok, itt se lehet mindig ugyanaz a két csapat az első ;-)
  Ilyen a sport...”
 • 2. szentgyuri 2010. április 19. 08:10
  „Gratula, igazi férfi munka volt, csak így tovább!!
  Az elgázoltuk kifejezés egy kicsit morbidnak tűnik a lengyelek gyásznapján.”
 • 1. zehn 2010. április 19. 08:01
  „Nagyszerű! Tartson ki a lendület a szlovénok elleni, feljutást eldöntő meccsig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két pont a Videoton és a Debrecen között

A Soproni Liga 24. fordulójában csökkent a különbség az éllovas Videoton és a Debrecen között. Tovább olvasom