Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Rohamrendőrök a randalírozó osztrák szurkolók ellen

Összesen három embert állított elő a rendőrség a szombati Budapest Honvéd - Sturm Graz Intertotó kupa mérkőzés kapcsán.
A meccsen történt verekedésben többen megsérültek, - az elsődleges hírek szerint legalább kilencen - az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa azonban nem tudott pontos számot mondani.

A szombati Intertotó kupa mérkőzés előtt a Vörösmarty téren csaptak össze a magyar és az osztrák szurkolók, a rendőrség gyors közbelépése miatt azonban nem történt nagyobb verekedés. A helyszínről két osztrák állampolgárt állítottak elő, egyik egy rendőrautót rongált meg, a másik szurkoló pedig a rendőr sorfalat dobálta. A dobálásban egy rendőr könnyebben megsérült.

Az osztrák szurkolók rátámadtak a biztonsági emberekre, a rohamrendőrökkel már nem bírtak Fotó: Kovács Attila/sporthirado.hu
Az osztrák szurkolók rátámadtak a biztonsági emberekre, a rohamrendőrökkel már nem bírtak
Fotó: Kovács Attila/sporthirado.hu

A mérkőzés előtt a stadionnál szintén volt egy előállítás: egy vendégszurkoló pirotechnikai eszközzel lőtt a biztonságiak felé, sérülés azonban nem történt.

Az osztrák szurkolók a mérkőzés alatt sem nyugodtak meg, 1-0-ás Honvéd vezetésnél ugyanis néhány drukker külnböző pirotechnikai eszközöket kezdett dobálni a pályára. A biztonságiak őket akarták kiemelni a tömegből. a szurkolók azonban rátámadtak a rendfenntartókra és sörösüvegekkel, valamint kitépett székekkel dobálták meg őket. Az összecsapásnak végül a rohamrendőrök vetettek véget, akik kiürítették a vendégszektort és egy másik lelátórészbe terelték az osztrák drukkereket. A rendőrség itt senkit sem állított elő, a verekedésben azonban többen megsérültek.

A mérkőzés 2-1-es graz-i győzelemmel zárult, a lefújás után már nem történt újabb rendbontás.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. radikalis 2008. július 31. 11:43
  „Lesz*rom a pampogásodat, a harcban bizony sérülések is előfordulnak, különben gratulálok hogy többezer (szerintem az ország legalább 7%-a) honfitársadat lesittelnéd, mert nem tetszik a képünk. És még ti beszéltek emberségről, "csendes többség".
  Zokniba rakott billiárdgolyóval verni a népet legalább olyan európai mint 14 ember szemét kilőni.”
 • 21. magyarok 2008. július 28. 21:25
  „Radikális!

  Te nem radikális vagy hanem egy idióta beteg ember akit kezelni kellene... szerintem azok az emberek akik akkor kaptak, amiről beszélsz, mind egytől egyig megérdemelték... felszólították őket, de ők hősködtek... Aki kapott bevállalta, akkor nem értem mi bajod? Én nem kaptam é másik 10 millió ember mert nem voltunk ott. Szerintem így is keveset kapott a csőcselék... Hős nagy fajtiszta magyaroknak gondoljátok magatokat, pedig csak azon kevés ember csoport vagytok akik szélsőséges betegek... Én az össze állatot 20 évre bezárnám! Legyen az rendőr vagy legyen csak szélsőséges idióta! Bár téged már csak a gondolataid miatt is bezárnálak Bene mellé... Kb egy szinten vagytok!”
 • 20. patriota 2008. július 27. 21:46
  „Elég gyenge próbálokzás volt mindkettőtöké... :D”
 • 19. hévalaki 2008. július 27. 21:00
  „....@ igazatok van,patrióta...minek oda rohamrendőr...vazze ..@
  náluk nélkül is szét tudjátok verni egymást...@
  ---legközelebb mutassátok meg,hogy főemlősök vagytok,az őskorból....azannyát,...vigyetek furkósbotot is,úgy ősembermódra,hiszen úgyis azon a szinten vagytok...he-he----”
 • 18. Alpesi01 2008. július 27. 20:49
  „patriota!
  Hsz. 17.
  Hu, eztetet jól megmontad. Remélem, hogy sikerként éled meg. De "sekély e kéj". Egyébként parttalan ez a vitácska, hisz nem vagyunk azonos evoluciós szinten és ez így nagyon jól is van. (Hidd el borzasztóan nagy az ingerküszöböm, még a hozzád hasonlóak (hú, de sokan vannak pedig) sem tudnak kiakasztani. Részemről ennyi! Még puffogjál csak nyugodtan!”
 • 17. patriota 2008. július 27. 20:36
  „Szóval te ezek szerint magadat az agyatlan secu-sok és rohamredndőrök közé sorolod. Na ebben az esetben tényleg nem tartozunk egy kasztb semmilyen szinten.
  Az meg ,hogy nem hiszel esetünkben az evolúcióban természetesnek vehető ,hiszen ti jobb esetben valami előemberi szinten ragadtatok le, rosszabb esetben tovább fejlődtetek csak éppen valami kevésbé értelmes főemlős szintjére jutottatok el!Onnan szemlélve az evolúció tényleg csak valami tudomyányos-fantasztikus sületlenség! :D

  ui: mégegyszer bemásolom az osztrák rendőrök véleményét hátha csak sikerül közelebb jutni az igazsághoz:
  A hatfős különítmény képviseletében nyilatkozó Robert Rieger arról számolt be, hogy sokéves tapasztalata során még nem látott olyan viselkedést a magyar biztonságiak és rendőrök részéről, mint a Bozsik Stadionban.

  - A dzsekinken olvasható Polizei felirat ellenére a verekedésre kiéhezett helyi személyzet bennünket is megtámadott. Egy kollégám fel akart segíteni egy földön fekvő Sturm-szurkolót, de egy magyar rendőr lefújta őt gázsprével. A biztonságiaknál kést is láttam, ezenkívül zokniba töltött biliárdgolyókkal ütötték az embereket, és időnként diadalittasan összepacsiztak, mint a röplabdázók. Végül nevetgélve fényképezni kezdték egymás sérüléseit - jelentette ki az osztrák kísérő.

  Rieger szerint az egyik helyi felvigyázó megütötte őt egy műanyagszékkel, amitől zúzódásokat szenvedett.”
 • 16. Alpesi01 2008. július 27. 20:27
  „patriota!
  Bocsika, ha megsértettelek a többes szám első személlyel. Hsz-od alapján Te valóban nem, tartozol a "mi" fogalmába! De hidd el ez számomra csak örömöt jelent. Nagy az Isten állatkertje, csak a különböző "állatfajok" ne akarjanak keveredni. Ergo: Te, Ti maradjatok csak meg olyannak, amilyenek vagytok. (Ebben az esetben nem hiszek az evolucióban.)”
 • 15. patriota 2008. július 27. 20:07
  „Mivel a cikk a pylán kívül történtekről szól ezért arra reagálnak itt. Egyébként képzeld el ,hogy a magyar szurkolók európában jó hírnévnek örvendenek (nem (csak) a balhé miatt)! Sokkal jobbnak mint a "futbalisták". Akik még ilyen színvonalú foci mellett kijárnak meccsre azok nem verést meg örökös mocskolódást (persze csak a médián meg interneten keresztül szemtől-szemben soha!!) érdemelnénak hanem kitüntetést!
  Amúgy olyanan nagy mgalázás most nem történt 2-1 lett a vége idegenben 0-0 volt, ez azért nem a megalázás kategória.
  Az meg ,hogy pályán kívül "mi" nyertünk... lehet hogy te közösséget vállalsz ezekkel a secus állatokkal meg a csak hajszállal jobb rebiszesekkel én nem. Tehát "mi" nem győztünk sem a pályán sem azon kívül...
  Egyébként meg HajráFradi! :D ;-)”
 • 14. hévalaki 2008. július 27. 20:03
  „...@. szemét egy "állat az emberben " vagy radikális...@
  # az ember nevet te nem érdemled # vazze.....”
 • 13. Alpesi01 2008. július 27. 20:01
  „Mérkőzés is volt, vagy csak verekedés? Meglepő, hogy a magyar fiúkat ismét megalázták a pályán! Az ország jó hírét ismét sikerült öregbítenünk, de legalább a pályán kívül mi győztünk. Most aztán tombolhat hazafyság bennünk! Bravo,bravo!”
 • 12. radikalis 2008. július 27. 19:46
  „Figyu magyarok szerintem 2006 óta normális emberben a revans vágya van benne. Ki-ki vérmérséklete szerint pereket vagy görényi fölkötését akarja. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy a kékeket ütni kell, ahol érjük. Az én szememben ők nem rendőrök, hanem az szdsz-mszp magánhadserege. Különbenis, a rendőrség nem örökké tartó intézmény, jelenleg így hívják, 200 éve máshogy hívták, 200 év múlva máshogy fogják hívni az állam erőszakszervezetét. Akinek pedig az állammal vannak problémái, az állam erőszakszervezetével is vannak.
  És lesz*rom hogy IP alapján lenyomozhatnak.”
 • 11. Ellenzéki 2008. július 27. 19:44
  „Az osztrák szurkolókat elkisérő osztrák biztonsági emberek az egész történetet másként mesélték el a magyar állami rádióban!
  Elmondásuk szerint az egyik osztrák szurkolónak - aki a magyar szurkolók sebesítettek meg - elsősegélyt nyújtó kollégájukat a magyar rendőrök lefújták gázsprayval!
  De elmondták azt is, hogy a pályán a rendre felügyelő magyar rendfenntartók - s ez alatt nem rendőrt kell érteni - harisnyába bújtatott biliárd golyóval ütötték az osztrák szurkolókat!”
 • 10. hévalaki 2008. július 27. 19:42
  „@...olvasd el a 2. kommented.. vazze @többször is ha egyszer nem érted,dühöng benned a jóérzés !@
  ----te milyen egy mondatot dobtál oda---vazze---”
 • 9. patriota 2008. július 27. 19:41
  „Ez a délvilág mindig lenyűgöz... annyira nincsenek képben a dolgokkal ,hogy az hihetetlen.
  Ezek a Leo security-sek a magyar stadionok köztörvényes terroristái!! Általában minden ok nélkül verik sz*rrá a drukkereket. Csak ugye a drukker az nem ember hanem egy rasszstafasisztaagresszívállat a médiák szerint így aztán azt lehet vele csinálni amit éppen csak akarnak...

  Ez itt a graziakat kkisérő egyik rendőr beszámolója:
  "A hatfős különítmény képviseletében nyilatkozó Robert Rieger arról számolt be, hogy sokéves tapasztalata során még nem látott olyan viselkedést a magyar biztonságiak és rendőrök részéről, mint a Bozsik Stadionban.

  - A dzsekinken olvasható Polizei felirat ellenére a verekedésre kiéhezett helyi személyzet bennünket is megtámadott. Egy kollégám fel akart segíteni egy földön fekvő Sturm-szurkolót, de egy magyar rendőr lefújta őt gázsprével. A biztonságiaknál kést is láttam, ezenkívül zokniba töltött biliárdgolyókkal ütötték az embereket, és időnként diadalittasan összepacsiztak, mint a röplabdázók. Végül nevetgélve fényképezni kezdték egymás sérüléseit - jelentette ki az osztrák kísérő.

  Rieger szerint az egyik helyi felvigyázó megütötte őt egy műanyagszékkel, amitől zúzódásokat szenvedett."”
 • 8. magyarok 2008. július 27. 19:31
  „Érvek indokok? Rendőrt veréshez érvek indokok kellene... benned nincs egy kicsi jó érzet vazzeg??? Minden normális agyú, nem pedig szélsőjobbos nem normális agyú emberben benne van, hogy a rendőr az rendőr...
  Neked mik is voltak az érveid???? Te kérdezel ilyet, aki csak oda dob egy mondatot???
  hévalaki, azt hiszem ha ilyen nem normális figuráról van szó akkor én is egyet tudok érteni veled...”
 • 7. hévalaki 2008. július 27. 19:08
  „@hátha helyre "zöttyen "....különben érted ugye..vazze..@”
 • 6. hévalaki 2008. július 27. 19:05
  „....@üsd a fejed a falba,hátha helyre zöggyen...vazze..
  ---@ gonosz vagy,az állat,hozzád képest aranyos..@
  # radikális, téged kellett volna jól elpüfölni # vazze”
 • 5. radikalis 2008. július 27. 16:45
  „"Magyarok"! érvek, indokok, valami?”
 • 4. magyarok 2008. július 27. 14:28
  „Marha állatok!ejha mehetnél anyáddal vissza Grazba...
  Mit tudsz te erről te nem normális betegelméjű????
  Radikális, neked is anyádat kéne ütni, hogy ilyen vadbarmot hozott a földre, nem a rendőröket!”
 • 3. ejha 2008. július 27. 11:40
  „Egy valamit tudni kell, ezek a biztonságiak régen foci huligánok voltak, most egy kis pénzért a meccseken terorizálják a régi ismerőseiket aki néha békésen néha kicsit morcosan nézik a meccseket!

  Tegnap kaptak rendesen a osztrákoktól, nem ehhez vannak szokva!

  Bravó graziak!!!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntetlen a horvátok ellen

10-10-es döntetlent játszott a magyar férfi vízilabda válogatott Horvátország ellen szombaton az… Tovább olvasom