Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Újabb nyolc OLLÉ pályát adtak át

Csütörtökön egyszerre nyolc, az OLLÉ-OMV pályalétesítési program keretében épített pályát adtak át Óbudán. A III. kerületben három iskolai, kettő futsal, kettő grund és egy nemzetközi méretű műfüves nagypályát építettek fel a program segítségével.
A most átadott pályákkal együtt, már összesen több mint 40 OLLÉ létesítmény van Magyarországon - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az OLLÉ Programiroda vezetője. Jakab Zoltán elmondása szerint az idén még két pálya építésébe kezdtek bele, de ezeket már nem tudják átadni az év végéig. A szakember reményei szerint jövőre megduplázódhat az OLLÉ pályák száma.

Mint ismeretes, korábban az Önkormányzati Minisztérium 200 millió forintos támogatási keretet különített el azon önkormányzatok részére, amelyek iskolai- vagy futsalméretű pályákat akarnak építeni. Ezek az önkormányzatok 2 millió forintos támogatást kaphatnak egy-egy pálya megépítésére, kistérségenként. Egy kistérség maximum három pálya megépítésére pályázhat. Jakab Zoltán elmondása szerint ez a lehetőség továbbra is nyitva áll az önkormányzatok előtt, december 5-ig lehet a pályázatokat leadni.

Arra a kérdésre, hogy meddig tarthat az OLLÉ pályaépítési program, az ügyvezető azt válaszolta, hogy ameddig igény van rá. "Reményeink szerint körülbelül 100-150 pályát az elkövetkező egy-két évben még fel tudunk építeni" - jelentette ki a szakember. "Úgy tűnik, hogy egy pályaépítési láz alakult ki Magyarországon, mert a programon kívül is szép számmal jönnek létre a létesítmények" - árulta el Jakab Zoltán.

Az ügyvezető elmondása szerint az eddig átadott pályákról csak pozitív visszajelzés érkezett. Az Óbudán átadott iskolai pályákat a polgármester beszámolója szerint imádják a gyerekek, és Zamárdi polgármestere is meg volt elégedve az ottani pálya minőségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walcott három hónapra kidőlt

Az Arsenal fiatal csatára, Theo Walcott legkevesebb három hónapig harcképtelen lesz, mert az angol… Tovább olvasom