Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Üllői úti botrány: nem sok jóra számíthat a Fradi

A Fradi vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a szombaton félbeszakadt Ferencváros-Diósgyőr bajnoki mérkőzéssel. Ezt Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke mondta vasárnap az MTI-nek. A szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg a meccsről készült ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük. A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy tud dönteni.

A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek. A mérkőzést Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a Diósgyőr 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a vendégszektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót. A szurkolók később az Üllői úti stadion környékén randalíroztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két rendőr a feléjük dobott üvegektől könnyebben megsérült, és egy rendőrségi kisbusz megrongálódott. A közlemény szerint a rendőri intézkedések során a BRFK munkatársai egy férfit garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el - akiről kiderült, hogy körözték is -, továbbá egy főt azért állítottak elő, mert nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Lehiggadt 2009. november 02. 22:53
  „A Blikknek igen részletes körképe a futball-huliganizmusról:
  .
  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/europai-huligankorkep-a-britektol-az-oroszokig-2005364/”
 • 21. Lehiggadt 2009. november 02. 12:37
  „Nem értem, hogy miért úszhatják meg a zavarkelők a károkozást?
  NEM OSZLAT KELL, HANEM BEGYŰJTENI!...
  Aki résztvesz benne, aki egyáltalán ottvan, arra MÉG AZNAP ráterhelném a biztosítás költségeinek a 10-szeresét! A következő hétvégétől a piciny Gyermekeimmel együtt én is ki mernék menni meccsre, mint tettem ezt 40 évvel ezelőtt - egyedül!
  Aki maszkban van, azt azonnal elvitetném, stb...
  CSAK egyszer kellene végre - példát statuálva - megbüntetni a rendbontókat!”
 • 20. flexsnake 2009. november 02. 05:33
  „na a jobboldaliak... látszik hogy ők azok. A fradit el kell tiltani és kész.”
 • 19. Lehiggadt 2009. november 02. 04:08
  „Boros Bánk Levente okolta a történtekért a rendőrséget!?!
  Ezt a madarat is odacsuknám a randalírozók mellé!!!”
 • 18. harcsabajusz 2009. november 01. 21:20
  „A fradi nem azért kerül az utolsó helyre mert külföldi a tulaj, hanem mert egy szar együttes, garázda, huligán drukkerekkel, akik miatt nem lehet rendes játékot játszani. Aki befektet egy focicsapatba, az a jó eredményben érdekelt, ergo mindent megtesz, hogy jó eredményt érjen el a csapat. Ez egy üzlet, amit lehet tisztességesen is játszani. Én biztos hogy egy kanyi vasat nem adnék az egész bagázsnak. Éljenek meg ahogy tudnak. De a törvény vonatkozzon rájuk ugyanúgy mint bárkire.”
 • 17. Lehiggadt 2009. november 01. 20:59
  „17. comet 2009.11.01. 20:45
  .
  T. Comet!
  Egyetlen csapat sikertelensége sem jogosít fel olyan randalírozásra, ami szombaton történt! Mivel ez a mai labdarúgásnak becézett valami már régen NEM SPORT, hanem KIZÁRÓLAG CIRKUSZ és üzlet, akkor nagyon egyszerű a megoldás: olyan meccset nem nézek, ahol alacsony a színvonal, és KÉSZ..., DE nem török, zúzok!
  DE az sem állapot, hogy egy Fradi meccsre többszáz rendőrt kelljen hétről-hétre kivezényelni, és ma is hallottam a szurkolók - franc tudja milyen - Bánki nevezetű alelnökét, egy a HÍR TV-n rendszeresen okoskodó ürgét, aki az egészért a rendőrséget tette felelőssé!?! ŐT IS LECSUKNÁM, mint a randalírozókat!”
 • 16. comet 2009. november 01. 20:45
  „Torgyán Toportyán József mondata juta eszembe, "el a kezekkel a Fraditól".
  Nyilvánvaló hogy a Fradi volt a legkivételezetteb csapat, ők rúghatták a legtöbb tizenegyest, őket közvetítette a legtöbbet a tv, nekik volt a legnagyobb szurkoló táboruk és Torgyán József is védelmébe vette őket.
  A Fradi volt az a focicsapat amire a politika is ´odafigyelt´, és ezért a fradiban köszön vissza leginkább a magyar politika mocska is. A fradit ugyanúgy külföldi irányításra bízták, mint ahogy az országot és a Fradi ugyanúgy az utolsó helyre került a tabellán ahogy az ország is.
  És ez most nagyon nem tetszik azoknak a szurkolóknak akik többet várnak a csapattól, és akiknek a vezetők lényegesen többet ígértek...”
 • 15. harcsabajusz 2009. november 01. 20:21
  „Mit várunk ha egy randalírozás után a rendöröket kezdik el nyaggatni nem pedig azokat akik focimeccseket tesznek tönkre, verekednek, autókat gyújtanak fel, üzletekbe törnek be, TV székházat rabolnak ki, stb. Egyes politikai köröknek szüksége van a gyülöletre, a feszültségekre alapozzák politikájukat, mindezt hazafiságnak hívják és emberszámba se veszik az ellenfelet. Bunkósbot politikából már van tapasztalatunk. A focipálya csak tükör: ami a közéletben folyiik, azt láthatjuk a pályán is.”
 • 14. Lehiggadt 2009. november 01. 19:03
  „Úgy tudom, hogy egyetlen körözött bűnözőt fogtak el, vettek őrizetbe!?! És a többi randallírozó, aki rongálta a stadiont, aki kirakatokat zúzott be, akik rongáktak az utcán, aki a rendőrök sérüléseit okozta, stb...? Azok miért nincsenek őrizetben, DE OTT A HELYSZINEN AZONNAL? Azért, mert a politika bizonyos résztvevői galád módon nem a rendfenttartó erőket védik, hanem...”
 • 13. Lehiggadt 2009. november 01. 18:55
  „1.: Megint bejutott a nézőtérre egy csomó illegális eszköz!?! Ja, és megint egy csomó bunkó...
  2.: Az utcán én nem oszlatnék, hanem aki az első felszólításra nem iszkol el azonnal a helyszínról, azokat körbevenném, és korra, és nemre való tekintet nélkül mindegyiket társtettességben elkövetett garázdaságban való közreműködésért, hatósággal szembeni ellenszegülésért GYORSÍTOTT ELJÁRÁSBAN 1 napon belül, azonnal megkezdendő, minimum 3-5 évre elítélném! EGY PERCRE SEM engedném őket haza! A következő hétvégétől rend lenne a nézőtereken!
  3.: Azokat az önjelölt jogvédőket, akik ezeket a bűnözőket védelmezik a rendőrökkel szemben, hogy ezzel sütögessék a politikai pecsenyéjüket, azokat is izgatásért, a jogrendszer, az államrenddel szembeni fellépésért, és a frász tudja még, hogy miért, de legalább ugyanennyire ítélném - függetlenül a politikai palettán elfoglalt helyüktől!
  4.: Az, hogy a Fradi most olyan, mint amilyen, az valóban NEM CSAK a játékosokon múlik, mert ilyen légkörben nem is lehet teljesíteni...”
 • 12. harcsabajusz 2009. november 01. 18:16
  „Hello!
  Hát a fradi és szurkolói ismét hozták formájukat. Itt a fórumon mindenki elítéli öket, de ha mondjuk Révkomáromban csinálják ugyanezek az emberek ugyanezt, akkor az ugye nemzeti üggyé magasztosul. Na ne mán!
  Sajnos politikai érdekek megakadályozzák hogy rendesen helyre lehessen tenni a dolgokat. A fradi mindig is a jobboldal kedvence volt, politikusok sora gyüjtötte a jó pontokat a sikeres fradival bratyizva. Torgyándoki még klubelnök is volt, és az agrártárca szponzorálta ezt a csürhét. Most se lesz foganatja a balhénak. Kell a jól szervezett rohamosztag... Hát a híres ex magyar gárda ilyenkor miért nem megy a fradipályára rendet tenni? Be vannak tojva, vagy tán túl nagy az átfedés, csak most nem népimagyarban dobálják az üvegeket?”
 • 11. abrakapokusz 2009. november 01. 17:56
  „Angol szigorra volna szükség, csak nincs meg hozzá a háttér...”
 • 10. TrombiFrédi 2009. november 01. 16:42
  „Ez a Fradi, csak névben Fradi, "egy-két öreg, kivénhedt róka", sehol nem jegyzett légiósok, pár rutintalan fiatal! Ugye senkisem gondolja komolyan, hogy ez lenne a siker receptje- még Angolhonban sem-!?”
 • 9. N.P. 2009. november 01. 16:28
  „Lidocain
  "Őseink még sejtették, hogy a halállal nem ér véget minden, hanem csak a földi létünk fejeződik be; de életünk egy másik dimenzióban tovább folytatódik, ahol már nincs többé nyomorúság, fizikai fájdalom és szenvedés. Ők még ösztönösen hittek a mennyben és a pokolban; próbáltak mindig úgy viselkedni, hogy megmeneküljenek az örök kárhozattól, s eljussanak Isten, vagyis a megtestesült Szeretet ölelő karjaiba. Nem a haláltól féltek, hanem a bűnös, becstelen élettől; mert érezték, hogy a mindent látó, Igazságos Bírót nem lehet becsapni, s valamennyiünket szándékaink, tetteink fényében ítél majd meg. Tudták, hogy nincs értelme a kapzsi harácsolásnak, az anyagi javak mértéktelen fölhalmozásának, mert a másvilágra úgysem vihetnek magukkal semmit, kivéve a lelkükben összegyűjtött jóságot és bölcsességet. Alaposan fölkészültek a halálra, oly formában is, hogy számot vetettek egész életükkel, s igyekeztek megbánni vétkeiket, kiengesztelni mindazokat, akiket megbántottak, ill. kiegyenlíteni összes tartozásukat. Sokat imádkoztak, gyakrabban jártak templomba, tapasztalataikat megosztották a fiatalabb nemzedékekkel, s a korábbiaknál megértőbben, filozofikusabban szemlélték a világot." ---- a magyar és az egyetemes történelem csekély ismeretének birtokában kijelentem: ennél nagyobb butaságot régen olvastam!!!”
 • 8. aranka2 2009. november 01. 15:14
  „Csakhogy, én is olvasó vagyok, az én nevemben ehhez a sületlenséghez ne gratulálj!

  A cikkről: egy téves mondat van benne: "A szurkolók később az Üllői úti stadion környékén randalíroztak." Nem szurkolók. Meccsről eyszersmindenkorra kitiltandó, öt-hat évra bezárandó alakok. Uztána rögtön rend lenne minden pályán.”
 • 7. vimvirepellere 2009. november 01. 14:12
  „7. hozzászólás BSC 2009.11.01. 13:32

  Darvasi jegyzete jó, de nem elég, mivel lidocainé még jobb, úgyhogy hiába remélted oly őszintén, én személy szerint csalódást kell okozzak neked.”
 • 6. BSC 2009. november 01. 13:32
  „Kedves Lidocain és más ujjongók. Darvasi László jegyzete is a főoldalon van. Őszintén remélem, az elég nektek.”
 • 5. maradando 2009. november 01. 13:24
  „A fradinak átt kellene térni az útcai harcosok sport kategóriába.Semmi szükség a focira . Azt meg kell hagyni azoknak akik a labdát rúgják,és nem egymás fejét ! :_((”
 • 4. vimvirepellere 2009. november 01. 12:57
  „3. hozzászólás csakhogy 2009.11.01. 12:43

  Csatlakozom. Jó hozzászólás Lidocain, le a kalappal.”
 • 3. csakhogy 2009. november 01. 12:43
  „Lidocain Gratulálok az észrevételhez! hozzászólásodat meg kitennén a főoldalra. Talán tanulna az a sok idióta belőle aki aszt hiszi, hogy újságíró.
  Köszönöm a cikked. Az OLVASÓK nevében.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták Bukarestben Marian Cozma emléktábláját

A román és a magyar népnek hősei, példaképei vannak, akiket tisztelnünk kell, még akkor is, ha a… Tovább olvasom