Jegyzet

2022.02.08. 06:30

Visszatérés

Fábik Tibor

Lewis Hamilton a múlt szombaton megtörte a közel két hónapos hallgatását, az Instagram- és a Twitter-oldalán mosolygós képet osztott meg az Egyesült Államokból, mégpedig igazán impozáns helyszínről, a Grand Canyonból üzent a szurkolóinak: „Eltűntem, de most visszatértem!”

Nagyon vártuk már, hogy a hétszeres Formula–1-es világbajnok „életjelt” adjon magáról, mert a tavalyi idényzáró óta nem nyilatkozott senkinek. December 12-én Abu-Dzabiban sportszerűen gratulált Max Verstappennek, aki az utolsó pillanatban elhappolta előle a futamgyőzelmet, de mondania sem kellett, nagyon nehezen viseli a történteket. Emlékezhetünk, az Abu-dzabi Nagydíjon négy körrel a vége előtt Nicholas Latifi balesete után Michael Masi versenyigazgató vitatható, egyértelműen hibásnak nem nevezhető, sokak által pedig helyes döntése vezetett ahhoz, hogy a versenyben addig vezető brit pilóta nem nyerte meg a futamot, és ezzel bukta a már szinte zsebben levő nyolcadik vb-címét. A frissebb gumikon esélyt kapó Max Verstappen megelőzte, a hollandot intették le elsőként, s a Red Bull versenyzője így megszerezte az első világbajnoki trófeáját. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) jelenleg is vizsgálja, hogy Masi helyes döntést hozott-e a végjátékban, s arról szóltak a hírek, hogy Hamilton a versenyigazgató menesztése esetén maradna a Formula–1-ben.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff komoly képpel közölte, Hamilton azért hallgat, mert elveszítette a hitét a Formula–1-ben, nagyon sokan viszont arra egyszerűsítették le a helyzetet, hogy a hétszeres világbajnok bevágta a durcit, duzzog, hisztizik. Kétségkívül erre utalt, hogy az Instagram-oldalán, amelyen 26,8 milliós követővel rendelkezik, ő maga mindenkinek a követését megszakította. Nem csak a versenyzőtársaiét, a Mercedesét, még a saját kutyájáét is – mert bizony a Roscoe névre hallgató buldogjának is van saját oldala. Szombatig Hamilton utolsó bejegyzése december 11-i keltezésű volt, az ominózus Abu-dzabi Nagydíj időmérője után.

Akarva-akaratlanul mindenesetre elérte, hogy a hallgatása alatt is sokkal inkább ő szolgáltatta a beszédtémát – nem az új világbajnok Verstappen –, mert 

a Formula–1-ben most kétségkívül az a legizgalmasabb téma, hogy 2022-ben lesz-e újra Hamilton–Verstappen csata. 

Ugyan a brit pilótát lehet szeretni, nem szeretni, az nem kérdés, hogy a Formula–1-nek szüksége van rá. S most úgy néz, ki hogy Hamiltonnak pedig kell a Formula–1, még 37 évesen is. Ezzel pedig mi, nézők biztosan nyerünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!