Szeged és környéke

2013.05.10. 18:07

1-es vonal kötbérper: nyert és fellebbez az önkormányzat

Szeged. A Szegedi Törvényszék jogosnak találta a szegedi önkormányzat kötbérkövetelését az 1-es villamos vonal felújításának kivitelezőivel szemben.

Dombai Tünde

2010. március 9-től kezdve 34 napos indokolatlan késedelmet állapított meg. A kötbérigényt azonban túlzott találta, ezért a mértékét napi 10 millió forintról 4 millióra csökkentette. Így az igényelt 740 millió forintból 136 millió forintos kötbérigényt talált jogosnak az első fokon eljáró bíróság pénteki ítéletében.

A törvényszék kötelezte a konzorciumot a kötbér mellett az összeg kamatainak megfizetésére is. [namelink name="Lakatos Péter"] az indoklásban elmondta: részben elfogadta a kivitelező konzorcium érveit, hogy az építkezés rajtuk kívül álló okok miatt csúszott. Azt is hozzátette: a késés miatt számottevő kár nem keletkezett, a végső határidőt nem befolyásolta.

[namelink name="Faludi Csaba"], az önkormányzat jogi képviselője lapunk kérdésére elmondta: az önkormányzat fellebez. Az eljárás az ítélőtáblán folytatódik.

Megírtuk: az A-Híd Építő Zrt., a Szeviép Zrt. és az EuróAszfalt Kft. alkotta cégtársulás 4,643 milliárd forintért vállalta az 1-es villamosvonal teljes rekonstrukcióját. A 740 millió forintos rekordkötbért 74 nap olyan csúszásért követeli a város, amelyet indokolatlannak tart. A konzorcium a kötbér tényét és mértékét is vitatja. A peres eljárás 2010 júliusában kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!