Szeged és környéke

2009.03.16. 21:46

1 milliót nyert Kistelekről

Kistelek - Számlával nyert egymilliót egy kisteleki férfi – eddig ő az egyetlen Csongrád megyei. Március 15-éig összesen több mint 85 ezer 500 pályázat érkezett a Tiszta Haszon Programot bonyolító Szerencsejáték Zrt.-hez.

Munkatársunktól

Már Csongrád megyei nyertese is van a Tiszta Haszon Programnak: egy kisteleki férfi a februári sorsoláson nyert egymillió forintot. A tízszer egymillióra a múlt hónapban 34 ezren pályáztak, januárban több mint 36 ezren, márciusban eddig 15 ezren – tájékoztatott a kormányszóvivői iroda.

Mint ismeretes: a kormány a feketegazdaság elleni küzdelem egyik elemeként indította a programot, melynek célja elsősorban a számlaadás gyakorlatának népszerűsítése. A játékban minden 14 éven felüli részt vehet, aki beküldi a nevére szóló, 2009-ben kiállított és legalább 1000 forint értékű, lakossági szolgáltatásról szóló számla adatait.

A kisteleki Gera János éppen lakást újít fel, az ebből származó számlákkal játszott. Kétszer próbálkozott, a kazánbeüzemelésről szóló papírral nyert. A férfi azt mondta, a garancia miatt különben is kért volna, és ezentúl is kér bizonylatot – amivel újra játszik. (A nyertesek listája nyilvános, Gera János azonban a fotózáshoz nem járult hozzá.)

A kisteleki nyertes lottózni is szokott, de azzal még nem volt szerencséje, legföljebb kettese volt. Érthető, a lottó ötös valószínűsége 1:43 949 268, a számlás játéké – az eddigi sorsolások alapján – nagyjából 1:3500-hoz.

A következő sorsolás április 1-jén lesz. Ekkor a márciusban beérkezett pályázatok közül sorsolják ki azt a 10 díjazottat, akik 1 millió forinttal lesznek gazdagabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!