Szeged és környéke

2014.08.06. 19:40

10 településen nagyobb lesz a biztonság

Kistelek - Tíz településen 23 ezer ember biztonságáról gondoskodik ezentúl a szerdán átadott kisteleki katasztrófavédelmi őrs.

Timár Kriszta

[namelink name="Bakondi György"] tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is részt vett az ország 38. őrsének átadásán, amelyet fontos biztonsági lépésként értékelt. Eddig a szegedi és a kiskunfélegyházi tűzoltók vonultak baj esetén a térségbe – mostantól egyharmadára csökken majd a kiérkezési idő. – Ez a lakosok szubjektív biztonságérzete szempontjából fontos – jelentette ki Bakondi.

Felavatták a kisteleki katasztrófavédelmi őrsöt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


[namelink name="Nagy Sándor"] polgármester ünnepnek nevezte az átadást. – Olyat kapott a térség, ami mindenkinek jobbá teszi a mindennapjait – fogalmazott. Az ünnepségen részt vett Juhász Tünde kormánymegbízott, aki beszédében kiemelte: a kisteleki őrs létrehozása kiváló példa arra, hogy közelebb viszik az emberekhez a közigazgatást.

Felavatták a kisteleki katasztrófavédelmi őrsöt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Az ünnepségen a több mint száz évvel ezelőtt alapított kisteleki önkéntes tűzoltóság zászlaját a polgármester átadta Balázs Andrásnak, az új őrs parancsnokának, hogy a fontos múltat vigyék tovább, és vigyázzanak rá. Éppen a hivatásos tűzoltóság megalapítása hívta egyébként ismét életre a városban az önkéntességet: lényegében egy telken lesznek az őrssel és a tervek szerint saját járművet kapnak majd.

Felavatták a kisteleki katasztrófavédelmi őrsöt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A kisteleki katasztrófavédelmi őrsön, amelyet Kiss-Rigó László megyés püspök megáldott, összesen húszan dolgoznak majd. Többségüket Szegedről vezényelték át, de a tegnapi ünnepségen 8 tűzoltó őrmestert is kineveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!