Szeged és környéke

2014.11.25. 14:15

11 méteres Szeged karácsonyfája

A dorozsmai ezüstfenyőt 6 szakember kedden reggel kivágta és tréleren a Klauzál térre szállította - az örökzöld 7 mázsát nyom.

Dombai Tünde

A hagyományokhoz híven idén is felajánlásból érkezett a város karácsonyfája. Egy dorozsmai család jelezte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft-nek, hogy az ezüstfenyője kinőtte az udvart, így a 11 méteres ezüstfenyőt 6 szakember kedden reggel kivágta és tréleren a Klauzált érre szállította.

11 méteres Szeged karácsonyfája. Fotó: Kuklis István (képgaléria)


A 7 mázsás örökzöld alsó méterét a burkolatba épített tartóba illesztették, a tetejét rögzítették, és a napokban el is díszítik. A városi fénydekoráció jelentős része is elkészült. Komolyabb bővítést idén nem láthatunk anyagi okok miatt. A régi füzérek korszerűsítése viszont folytatódik, a Belvárosi hídra új dekorációt szerelnek fel alpintechnikával, ahol az ötéves fények az időjárás miatt elhasználódtak. Az új dísz hasonlít az eddigihez, de még annál is takarékosabb és fényesebb.

11 méteres Szeged karácsonyfája. Fotó: Kuklis István (képgaléria)


A tavalyi advent legnépszerűbb díszét, a fényszarvast ma állítják fel a Dugonics téri szökőkútra. A karácsonyi fényeket vasárnap, az adventi gyertyagyújtással egy időben kapcsolják be. A dekoráció fel- és leszerelése, üzemeltetése, karbantartása hozzávetőleg 10 millió forint költséggel jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!