Szeged és környéke

2009.04.07. 15:20

110 millió forintos csempészcigi Nagylaknál

Nagylak - 110 millió forint értékű csempészett cigarettaszállítmányra bukkantak hétfő éjszaka a vámosok a nagylaki határátkelőhelyen egy német kamion ellenőrzésekor. A 22 ezer karton füstölnivalót a rakomány közé rejtették el.

Delmagyar.hu

A fuvarokmányok szerint a teherautó Görögországból Hollandiába vitt 12 raklap előre gyártott panelelemet. A pénzügyőrök a rakományt röntgenkészülékkel vizsgálták át. Az átvilágításkor a panelek belsejében eltérő sűrűségű anyagot mutatott a felvétel, ezért átvizsgálták a rakományt. A panelek belsejében összesen 22 ezer karton adójegy nélküli cigarettát találtak - tájékoztatott Némedi Varga Éva százados, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Igazgatóság sajtóreferense.

A vámhatóság a csaknem 110 millió forint értékű cigarettaszállítmányt és a tehergépjárművet lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen jövedéki visszaélés miatt eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!