Szeged és környéke

2011.12.15. 21:18

114 kocsiból 65 felelt meg

Szeged - 5 alkalommal 114 járművet ellenőriztek az M43-ason a kormányhivatal által szervezett akcióban, és csak 65-öt engedhettek útjára intézkedés nélkül – jelentette be a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón ifjabb Szeri István, a közlekedési felügyelőség igazgatója.

Munkatársunktól

Az ellenőrzést az októberi, 14 halálos áldozatot követelő baleset tapasztalatai alapján indították. Találkoztak olyan autóval, amely 3 személyre volt vizsgáztatva, de 9 ülőhelyet alakítottak ki benne. A problémás járművek közül 36-tal valamilyen műszaki gond akadt, 11 sofőr ellen a vezetési és a pihenőidő be nem tartása miatt indult vizsgálat, 2 pedig szabálytalanul szállított veszélyes anyagot. Jellemző, hogy a tevékenységigazolást mutató román sofőrök a papírjuk szerint pihenten jöttek Magyarország területére, úgy, hogy a határátlépés előtt egy percet sem vezettek. Tanulság: az ellenőrzéseket folytatni kell.

[namelink name="Lukács János"] dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány arról számolt be: kollégái egy év alatt 307 külföldivel szemben intézkedtek, 10 milliónyi bírságot kiszabva. [namelink name="B. Nagy László"] kormánymegbízott ezután rendszeresen egyeztet az Arad megyei prefektúrával – ha 2013-ra elkészül az összefüggő autópálya a román oldalon is, minden föltétel meglegyen a zavartalan határátkelésre. [namelink name="Horváth Levente"] Arad megyei alprefektus azt mondta, a tranzitforgalomban részt vevő teherautók műszaki állapotáról, vezetőik kipihentségéről nekik is vannak tapasztalataik. A közelmúltban létrehozott a román állam egy új, egyenruhás hatóságot, amely szigorúan ellenőrizni fogja a járműveket, Arad megyében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!