Szeged és környéke

2019.01.24. 14:39

121 millióból újulhat meg az újszegedi víztorony környéke

Az előző évi költségvetésből 121 millió 861 ezer forintot különítenek el az újszegedi, Töltés utcai víztorony környéke rekonstrukciójának első ütemére.

K. A. R.

A városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén egyhangúlag megszavazta, az előző évi költségvetésből 121 millió 861 ezer forintot különítenek el az újszegedi, Töltés utcai víztorony környéke rekonstrukciójának első ütemére.


Amennyiben a közgyűlés is jóváhagyja soron következő ülésén, a parkosítás keretében fákat, cserjéket és évelő növényeket telepítenek a térre, a meglévő rózsákat és levendulákat pedig új helyre ültetik, valamint a gyepet is megújítják. Akadálymentesítés keretében taktilis sáv épül, a Bal fasor és a Töltés utca közötti részen streetballpályát alakítanak ki, a Holt-Maros nyomában pedig egy fa játszóhajó köt majd ki. A park is komfortosabbá válik ivókúttal, kerékpártámaszokkal, padokkal, ülőkékkel és asztalokkal, de a kényelmet szolgálja majd egy heverésződomb is. A tér megvilágítására öt kandelábert építenek ki.


A fejlesztés a Fontos Stúdió tervei alapján készül majd el idén.


(leadképünk archív felvétel, fotó: Frank Yvette)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!