Szeged és környéke

2009.05.14. 22:18

13-14 EP-mandátumra számítanak a fideszesek

Szeged - Szegeden, a püspöki palotában kampányolt Schmitt Pál (Fidesz) és Semjén Zsolt (KDNP) csütörtökön. Schmitt közölte: a Fidesz 13-14 mandátumra számít az EP-választáson. Semjén szerint a választás alkalom arra, hogy az emberek „beírják az elégtelent a Bajnai kormány ellenőrzőjébe".

Munkatársunktól

– A 22-ből 13-14 mandátum megszerzésére ad reális esélyt a Fidesz jelenlegi támogatottsága az EP-választáson – jelentette ki Schmitt Pál (Fidesz), az Európai Parlament kulturális, oktatási és médiabizottságának alelnöke, a Fidesz–KDNP listavezetője tegnap Szegeden. Szerinte a június 7-i voksolás „egyfajta első fordulója" az országgyűlési választásoknak. Hozzátette: az elmúlt két évben a kormány nem volt elég hatékony az uniós források lehívásában: „bennragadt a rendszerben" 900 milliárd forint. Hangsúlyozta: el kell kerülni, hogy Magyarország más sebességgel fejlődjön, mint a több tagország.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke – szintén jelölt a közös EP-listán – arról beszélt, hogy két zsákutca létezik az európai politizálásban: az MSZP-féle szervilizmus és a radikális körök Unió-ellenessége. Szerinte a Bajnai-kormány hibát követ el, amikor „a túladóztatást és az emberek megsarcolását" választja, mert ez a gazdasági növekedés ellen hat. – Az EP-választás alkalom arra, hogy az emberek beírják az elégtelent a Bajnai kormány ellenőrzőjébe – fogalmazott.

A szegedi püspöki palotában kampányolt Semjén Zsolt (középen) és Schmitt Pál (jobbra). átadták Kiss-Rigó Lászlónak a Fidesz választási programját. Fotó: Schmidt Andrea

A szegedi püspöki palotában kampányolt Semjén Zsolt (középen) és Schmitt Pál (jobbra). átadták Kiss-Rigó Lászlónak a Fidesz választási programját. Fotó: Schmidt Andrea
– Politikai témájú sajtótájékoztató valóban ritkán van a püspöki palotában, de egy európai választásra készülve az egyház mint európai, sőt globális intézmény örömmel fogadja azokat, akik hasonló értékrendet vallanak – reagált lapunk helyszínnel kapcsolatos felvetésére Kiss-Rigó László, a szeged-csanádi egyházmegye püspöke. Semjén Zsolt a keresztény civilizációra épülő Európáról beszélt, azzal indokolta a nem megszokott helyszínt.

A sajtótájékoztató után Schmitt Pál átadta a püspöknek a Fidesz választási programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!