1300 milliárd a gazdáknak

Az Új Magyarország vidékfejlesztési program keretében 1300 milliárd forint támogatás jut el a gazdákhoz 2007–2013 között – ezt Ficsor Ádám, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára jelentette be tegnap délután Szőregen, a művelődési ház zsúfolásig megtelt nagytermében.

Az Új Magyarország vidékfejlesztési program keretében 1300 milliárd forint támogatás jut el a gazdákhoz 2007–2013 között – ezt Ficsor Ádám, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára jelentette be tegnap délután Szőregen, a művelődési ház zsúfolásig megtelt nagytermében. Ide az egész megyéből várták a gazdákat, akik kérdéseket is feltehettek. Az agártárca a napokban kezdte el az országjárást, minden megyében egy fórumot tartanak az elkövetkezőkben.

Szőregen az hangzott el, hogy a kormány által is elfogadott programot hétfőn juttatják el Brüsszelbe. Ott ugyan féléves átfutásra kell számítani, mire azt elfogadják, de hat kiemelt programra már március végén, április elején pályázni lehet. Az állattenyésztés fejlesztése, a gépvásárlások támogatása, a fás szárú energetikai ültetvények telepítése, a kedvezőtlen adottságú területek támogatása, az erdőtelepítés, valamint az ötezer lélekszámnál kisebb területeken a mikrovállalkozások fejlesztése tartozik a kiemelt programok közé.

A Hegedűs a háztetőn című musicalt mutatja be a kolozsvári magyar színház
A premiert pénteken tartják.
Harmadik alkalommal rendezik meg a hétvégi magyar iskolák találkozóját
Az idei esemény egyik témája az lesz, hogyan lehet egységes oktatási felületet biztosítani az intézmények számára.
Elképesztő sebességgel keringenek a Föld körül a magyar műholdak
Tervezett pályájuk élettartamának felénél járnak a december 6-án pályára állított ATL 1 és SMOG-P nevű magyar műholdak.
Épül a csongrádi fahíd - képgaléria
Sebességkorlátozás mellett 0-24 órás forgalom lesz a pontonhídon.
A rúdugró Duplantis közel volt az új világcsúcshoz
Armand Duplantis közel járt ahhoz, hogy 12 napon belül harmadszor is megdöntse a férfi rúdugrás világrekordját, ám a Liévinben rendezett fedettpályás atlétikai versenyen nem jutott át a 6,19 méteres magasságon.
Romlanak a hazai online zaklatási statisztikák
Az online közérzetet és a kibertér biztonságát vizsgálták.