Szeged és környéke

2014.02.04. 21:01

15 ezer nyugdíjas kap kedvezményes belépőt

Mórahalom - Hiába volt bonyolult a nyugdíjaskedvezményt biztosító Erzsébet-program adatlapjának kitöltése, 2 hét alatt betelt minden hely. Mórahalmon a téli időszakban 50-60 százalékos a nyugdíjas vendégek aránya.

Munkatársunktól

Január elején hirdette meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-programon belül a Fürdőbelépő nyugdíjasok részére elnevezésű pályázatát.

– Az unokám segítségét kellett kérnem, nem értek az internethez. Pedig csak ott lehetett igényelni – mondta egy neve elhallgatását kérő nyugdíjas olvasónk, aki január elején töltötte ki az adatlapot. A kiírás szerint eredetileg február 15-éig lehetett volna jelentkezni, a kedvezmény márciusban lesz éles.

A pályázattal elnyerhető támogatással az alapítvány kedvezményes belépőt ad 60 hazai gyógyfürdőbe, amelyet 2500 forintos önrész befizetése után lehet legalább 5, de akár 33 alkalommal is igénybe venni.
A 60-ból az egyik a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő.

Téli időszakban különösen kedvelt a nyugdíjasok körében a mórahalmi gyógyfürdő. Fotó: Schmidt Andrea

Téli időszakban különösen kedvelt a nyugdíjasok körében a mórahalmi gyógyfürdő. Fotó: Schmidt Andrea
– Óriási érdeklődés mutatkozott, január 1-jétől lehetett pályázni, 15-én már megvolt a 15 ezer nyertes az országban – tudtuk meg Farkas Gábortól, a minősített gyógyfürdő vezetőjétől, aki elárulta, ők 1300 forintos, kedvezményes Erzsébet-napijeggyel várják a nyertes nyugdíjas vendégeket március elejétől. Az Erzsébet-kártyák elfogadásának informatikai hátterét most építik ki.

Nyugdíjas olvasónk elárulta, még nem tudja, hogy jár-e neki a kedvezmény, egyelőre nem értesítették. Elmondta, hogy több ismerőse tett panaszt az alapítványnál, azt kifogásolták, hogy túl bonyolult a pályázat kitöltése, a 60 év felettiek nagyon nehezen boldogultak az űrlappal.

[namelink name="Farkas Gábor"] elmondta, sokan keresték fel a fürdőt azzal a kérdéssel, hogy mikortól használhatják fel a pályázaton nyert Erzsébet-kártyát. Az akció valószínűleg március elejétől indulhat, bíznak benne, hogy ennek a programnak a hatására is növekszik majd a fürdő vendégeinek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!