Szeged és környéke

2019.02.12. 12:57

16 Csongrád megyei diák jutott tovább - Szakmájuk sztárjai lehetnek

Tizenhat megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. Ők versenyezhetnek tovább a válogatókon, ahol eldől, kik lehetnek ott a fővárosi döntőn.

K. A.

A diákok tudását a válogatókon is életszerű feladatsorokkal mérik, a budapesti döntőn pedig szóbeli és gyakorlati feladatokkal kell megmutatni, ki a legjobb jövőbeli szakmájában. Ez utóbbi idén március 12–14. között lesz a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztivál egyik elemeként.


A Szegedi és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tagintézményeiben és különböző vállalkozások tanműhelyeiben pallérozódó, most továbbjutott fiatalok 11 szakmában versenyeznek. Tavaly két első hely mellett egy másodikkal és három harmadikkal öregbítették iskolájuk és gyakorlati képzőhelyeik hírnevét a megyei diákok.


Idén Kállai-Vera Eszter asztalos, Süli Martin István autóelektronikai műszerész, Győri Ádám automatikai technikus, Lakatos Judit és Lakatos Laura cukrász, Kravjár Gábor épületgépész technikus, Takács Ádám gépi forgácsoló, Lipka László hegesztő, Tímár Dániel és Tóth Richárd kárpitos, Szilágyi Balázs kőműves és hidegburkoló, Bárkányi Csaba, Dávid Gergely, Kormányos Patrik Márk és Zeisler Milán Lajos műszaki informatikus, Barta Ádám villanyszerelő szakmában versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!