Szeged és környéke

2019.03.18. 09:53

16 milliárdot keres Lewis Hamilton

Lewis Hamilton végre elmondhatja magáról, hogy már nemcsak a Forma-1-es vb-címei (5) és futamgyőzelmei (73) számát tekintve emelkedik ki a jelenlegi mezőnyből, hanem ő kapja a legmagasabb fizetést is.

Munkatársunktól

Az elmúlt években ugyanis hol Sebastian Vettel keresett nála jobban a Ferrarinál, hol Fernando Alonso a McLarennél, ami joggal bosszantotta a brit pilótát.

 

2019-es fizetési lista:

Lewis Hamilton (Mercedes): 15,8 milliárd forint

Sebastian Vettel (Ferrari): 12,6 milliárd forint

Daniel Ricciardo (Renault): 4,7 milliárd forint

Max Verstappen (Red Bull): 3,8 milliárd forint

Valtteri Bottas (Mercedes): 2,3 milliárd forint


A Mercedesnél tavaly meghosszabbított új szerződésére viszont már nem lehet panasza, ugyanis idén többet tehet zsebre, mint a Vettel, Ricciardo, Verstappen, Bottas négyest leszámítva az összes többi pilóta együttvéve. Köztük Kimi Räikkönennel, aki azzal, hogy csapatot váltott, és a Ferrariból átült az Alfa Romeóba – korábbi Sauber –, csupán korábbi keresete töredékét, nagyjából a nyolcadrészét kapja meg.

Már gyerekként kiemelkedő volt

Lewis Carl Davidson Hamilton gyerekként számos gokartbajnokságot megnyert. A McLaren-Mercedes felfigyelt rá, és már 12 évesen szerződést kötött vele. Ő tartja a legtöbb pole pozíció rekordját, és a futamgyőzelmek tekintetében is a második legeredményesebb a Formula–1-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!