Szeged és környéke

2015.10.27. 13:07

160-nal száguldott a Dorozsmai úti halálos baleset okozója

Szeged - A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt szombat éjjel vett őrizetbe a rendőrség.

Munkatársunktól

A Szegedi Járási Ügyészség azért indítványozta K. M. gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. október hó 24. napján 22 óra körüli időben a Dorozsmai úton ittas állapotban vezette a tulajdonát képező Fiat Punto típusú személygépkocsit, 5 fő utast szállítva. A gyanúsított éjszakai borult, párás látási viszonyok között száraz úttesten közlekedett Szeged felől Dorozsma irányába 160 km/h-ás sebességgel.


A gyanúsított ittas állapotából adódóan a Dorozsmai úti vasúti átjáró utáni jobbra ívelő útkanyarulatból kihajtva továbbra is jelentős sebességtúllépéssel haladt az úton, majd a személygépkocsi két kerékre dőlve sodródni kezdett, áttért a bal oldali útpadkára, ahol egy fának ütközött, végül egy ház kerítését átszakítva az ingatlan udvarán balra dőlve megállt – írta a bíróság.


A baleset következtében az utasok közül egy ember életét vesztette, míg ketten 8 napon túl gyógyuló súlyos, illetve ketten 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!