Szeged és környéke

2009.06.28. 21:24

1800 milliárdos üzlet

Szeged - A kormány építőipari válságkezelő programjának keretében mintegy 1800 milliárd forint értékű építőipari megrendelést ad a hazai vállalkozásoknak.

Munkatársunktól

Az európai uniós forrásból finanszírozni kívánt építőipari projektek közül jelenleg több mint 300 rendelkezik támogatási szerződéssel (összesen 1200 milliárd forint értékben), továbbá vannak olyan projektek, amelyeknél már megkezdődtek a kivitelezési munkák is – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM). A szerződéssel rendelkező projekteken kívül majdnem ugyanennyinél van folyamatban a szerződéskötés.

A 2009–2010-ben elinduló projektek témája sokrétű, jellemzően város- rehabilitációs, egészségügyi, felsőoktatási, közlekedési, közoktatási és turisztikai beruházások. Ezek, illetve a megvalósításukra kiírt közbeszerzési eljárások a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján (www.nfu.hu), a tavaly indított Építőipari Piactér menüpont alatt érhetők el. A projektek elindításához az NFÜ előleget ad a projektgazdák részére, amely a megítélt támogatás maximum 40 százaléka, de legfeljebb 300 millió forint lehet. Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében meghirdetett egyéb konstrukcióknál az előleg az elnyert támogatás összegének legfeljebb 35, de minimum 25 százaléka lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!