Szeged és környéke

2009.08.09. 20:19

19 éves a Rádió 88

– Anya, Apa, Géza, Pati – ezek voltak a kisfiunk első szavai, dicsekedett egy szegedi házaspár szombaton a Rádió 88 születésnapi műsorában. Lám, az ő életüknek annyira részévé vált a legrégebbi vidéki kereskedelmi adó, hogy a két műsorvezető, Tóth Géza és Patkós Attila már családtagnak számít.

Dombai Tünde

88 szeletes piros-kék tortával ünnepeltek a rádiósok a Klauzál téren. Miért csoki ízű? – Mert azt mindenki szereti, mint a Rádió 88-at – kaptuk a kézenfekvő magyarázatot Bálint Gergőtől.

A fiatal műsorvezető megosztotta velünk, hogy rádiózáson kívül az adókarbantartást is rettenetesen élvezi. Rendszerint kihasználja az alkalmat, hogy a technikusokkal együtt felmásszon az antennához a Temesvári körúti 16 emeletes toronyház tetejére.

Kisházi Sándor műsorvezető kínálta a tortát azoknak,  akik együtt ünnepeltek a szegedi rádiósokkal. Fotó: Segesvári Csaba

Kisházi Sándor műsorvezető kínálta a tortát azoknak, akik együtt ünnepeltek a szegedi rádiósokkal. Fotó: Segesvári Csaba
A születésnap délután a füvészkertben folytatódott. A rádiósok örökbe fogadták a legkorosabb növényt: a dél-kínai ősfenyőt, amelynek legelső magjait közel 200 éve hozták a kontinensre. A „88-asok" gyűjtenek mindent, ami 88: nem maradhat ki a telefonszámaikból, a kabaláikról, a rendszámokról, és a lottón is ez az első szám, amit megjátszanak.  Friss szerzeményük, hogy a nevükre vették a Móra-múzeum 88-as termét, ahol most éppen a boroscímke-kiállítás látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!