Szeged és környéke

2014.02.27. 17:05

2-es villamos kötbérpere: a Kúria jóváhagyta az ítéletet

Szeged - A Kúria csütörtökön jóváhagyta a Szegedi Ítélőtábla határozatát a szegedi 2-es villamosvonal kötbérével kapcsolatban.

Munkatársunktól

A bíróság jogszabálysértést nem állapított meg, azaz a jogerős ítéletet kell figyelembe venni. A kivitelező cégtársulást vezető cseh OHLZS a.s.-nek 416 millió forint kötbért és kamatait kell kifizetnie az önkormányzatnak. A cég abban állapodott meg a várossal, hogy 12 havi 48,5 millió forintos részletben törleszti az összesen 582 millió forintot. Az első részlet kedden lett volna esedékes. [namelink name="Solymos László"] alpolgármestertől megtudtuk: pénz helyett levél érkezett, melyben az OHLZS a.s. azt írta, hogy a Kúria döntéséig nem fizet, de ha nem ad neki igazat a bíróság, azonnal teljesít.

Mivel a felülvizsgálati kérelmüket elutasították, a városvezetés felszólította őket fizetésre. Azt is hozzátéve, hogy ha a cég még egyszer késik, akkor érvénytelennek tekintik a részletfizetési megállapodást és azonnal ki kell fizetni a teljes összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!