Szeged és környéke

2014.09.10. 20:46

20 ezer forintba kerülhet az ügyészségi dolgozónak a parkolási kihágás

Szeged - Soron kívüli eljárást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályának vezetője azután, hogy portálunkon megjelent: egy ügyészségi dolgozó a Stefánián szabálytalanul parkolt.

Munkatársunktól

Nehéz a párhuzamos parkolás, főleg, ha siet az ember. Ez történhetett annak a szereplő Suzukinak a sofőrjével is, aki a Stefánián a sorból kilógva, a járdát is felhasználva parkolt kedd reggel. Az autós megoldása szabálytalan, mert járdán csak akkor lehet várakozni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolat megengedi.

A Stefánián ilyen nincs, ráadásul az utat a járdától egy útpadka, majd egy jól látható füves, zöld sáv is elválasztja.

Fotó: DM

Fotó: DM
A városban gyakran látható szabálytalan megoldás azért is keltette fel lapunk érdeklődését, mert az autóban hagyott parkolási engedély szerint a kocsi egy ügyészségi dolgozóé. Vagyis a kép szerint a törvény őre szabályt szegett.

A fotó felkerült a delmagyar.hu-ra, és úgy tudjuk, a kép megjelenése után nem sokkal a rendőrség hivatalból eljárást indított. A delmagyar.hu oldalon megjelent „Ügyészségi dolgozónak a KRESZ sem akadály" című cikkük alapján a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályának vezetője soron kívül eljárást kezdeményezett a szabálytalan kollégával szemben az arra illetékes hatóságnál.

Fotó: DM

Fotó: DM
– Érvényt kívánunk szerezni a jogszabályi rendelkezéseknek, és egyben hangsúlyozni azt a meggyőződésünket, hogy sem ügyész, sem ügyészségi dolgozó nem követhet el szabályszegést törvényi következmények nélkül – reagált az esetre a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. [namelink name="Nagy Andrea"] hangsúlyozta, nemcsak a szabálysértés ténye, hanem annak jogkövetkezménye is a nyilvánosságra tartozik.

Mire számíthat az autós?

A szabálysértési törvény a szabálytalan járdán parkolást a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértéseként értékeli. Az autós jelenlétében 10 ezer, míg távollétében 20 ezer forint a bírság. A szabálysértési törvény szerint a tilosban parkolókat helyszíni bírsággal nemcsak a rendőr, hanem közterület-felügyelő is sújthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!