Szeged és környéke

2017.07.16. 19:36

200 méteren át versenyeztek egymással a gyorsuló kamionok a szegedi rakparton

Kamionos gyorsulási versenyt tartottak délután a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A három napos sziksósfürdői kamionos találkozó csúcspontja volt ez az esemény.

K. G. G.

- Mikor lesz már itt valami látványosság? - kérdezte fennhangon egy férfi vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás rakparton egy kamionostól. A kamionos megnyugtatta, öt perc múlva indul a gyorsulási verseny. A z idei három napos szegedi kamionos találkozó egyik leglátványosabb eseményét, a gyorsulási versenyt rendezték meg vasárnap délután a rakparton.

200 méteren át versenyeztek egymással a gyorsuló kamionok a szegedi rakparton - GALÉRIA


Az első futam a tervezett képest kis csúszással indult, ezért elégedetlenkedett a kérdező. A  gyorsulási versenyen részt vevő mintegy húsz kamionsofőr végül bőven kárpótolta a csúszás miatt a nagyérdeműt. A rakpart lépcsői és a Stefánia támfala zsúfolásig megtelt bámészkodókkal: a száguldó ingyen cirkusz kicsit és nagyot, férfit és nőt egyaránt érdekelt. A kamionok párosával mérkőztek meg egymással: 200 métert tettek meg a rakparton, a jobban gyorsulóé lett a dicsőség.


A párosok kétszer is megmérkőztek egymással az esélyegyenlőség jegyében, hiszen a Tiszához közelebbi aszfaltrész valamivel egyenesebb volt a Stefániához közelebbinél. A Scaniák igen jó napot fogtak ki: Rákóczi Ferenc fehér Scaniájával kétszer is megverte ellenfelét, aki egy svéd gyártmányú sárga Volvot vezetett. A monstrumok sofőrjei bőgették a motort és keményen nyomták a dudát, de a járművek abroncsaira vigyáztak. Úgy tudjuk, hogy ígéretet tettek a városvezetésnek, hogy a verseny után nem hagynak guminyomokat a flaszteren. Nemcsak kamionok, hanem platós járművek is birokra keltek egymással.

200 méteren át versenyeztek egymással a gyorsuló kamionok a szegedi rakparton - GALÉRIA


A leglátványosabb kamion egy kamionmentő volt. A 24 tonnás jármű sofőrje azt mondta, hogy legutóbb Franciaországból kellett hazavontatnia egy magyar buszt, a nagy súly miatt 4 napig tartott a hazaérés. A legtöbb kamionos a verseny után azonnal hazafelé vette az irányt, hiszen legtöbbjüknek ma már külföldre kell vezetnie járművét.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!