Szeged és környéke

2007.01.15. 15:19

A kátyúk a jó időben is csak szaporodtak

Csütörtökön kezdődik az év első kátyúzási programja Szegeden. Hiába van jó idő, az úthibák szaporodnak. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. csak azokat a burkolati hibákat javíttatja ki, amelyek nem tűrnek halasztást.

Cs. Gát László

A tavaszias idő ellenére egyre-másra keletkeznek a kátyúk Szegeden. Fotó: Karnok CsabaHiába kegyes az időjárás eddig ezen a télen, kátyúk egyre-másra keletkeznek Szegeden. A messziről sokszor észrevétlenül lapuló mélyedések nagy károkat okozhatnak az autókban. Az egyik legfeltűnőbb jelenséggel a Belvárosi híd Móra Ferenc Múzeum előtti feljárójában találkozhatunk. Az egyik hőtágulást kiegyenlítő dilatációnál ugyan tavaly a karácsonyi ünnepek után a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. dolgozói hideg aszfalttal gyorsjavítást végeztek, de ez a nagy igénybevételt mindössze két hétig bírta. Az aszfalt kipörgött és ismét zökkennek az autók, ha az útfelületek összeeresztésén áthaladnak. Serege János, a kht. városüzemeltetési részleg vezetője elmondta: csütörtökön megkezdődik Szegeden az év első kátyúzási programja és a Belvárosi híd aszfaltrétegében keletkezett réseket is megszüntetik.

– A kivitelezéssel megbízott Szegedi Mély- és Magasépítő Zrt. a következő napokban közel száz négyzetméter kátyút hoz rendbe – tudtuk meg a részlegvezetőtől. Többek között kijavítják a Szilágyi, a Debreceni, az Osztróvszky, a Pulz és a Bokor utcában valamint a Hunyadi téren az úthibákat. A Nagy Jenő utcából is kapott a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. bejelentést: itt a hat szám előtt a kátyús járdát újítják fel.

Terek aszfaltozása

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. útfelügyelői folyamatosan járják és figyelik az utakat, de a lakosságtól is várják az ügyfélszolgálaton a bejelentéseket, ha hibákat észlelnek. A cég nagy felújítást javasol tavasszal a Széchenyi tér keleti oldalán, a posta és a bíróság közötti részen az úttesten és a Dóm téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!