Szeged és környéke

2007.01.08. 15:19

A tulajdonosok tudta nélkül árulják az ingatlant

Áron alul, mindössze hatmillió forintért kínáltak egy zsombói kétszintes házat a megyei hirdetőújság múlt heti számában. A hirdetést a tulajdonosok tudta nélkül adták fel. A család feljelentést tett a rendőrségen, és úgy vélik, tudják, ki lehet a feladó.

Kiss Gábor Gergely

A tulajdonosoknak sok kellemetlensége volt az ügy miatt. Fotó: Segesvári Csaba„Ez a ház nem eladó!" – olvasható egy zsombói kétszintes ház kerítésére kirakott táblán. A kiírás szokatlan, hiszen a kerítéseken általában éppen az ellenkező tartalmú felirat látható, ha valaki túl szeretne adni ingatlanán. Hogyan került ki a házra a furcsa mondat? A megyei hirdetőújság előző heti számában az alábbi apróhirdetés jelent meg: „Zsombó, Kossuth u. 4. sz. alatti, kétszintes ház készpénzért, áron alul, külföldre költözés miatt, sürgősen eladó. Ár: 6 m Ft. Érdeklődni a helyszínen." A ház tulajdonosainak azonban eszük ágában sincsen elhagyni az országot, és a kétszintes házat sem akarják eladni. A hirdetés feladója tisztában lehetett a család mindennapjaival, hiszen az ajánlat végén az olvasható, hogy érdeklődni csak esténként és hét végén lehet.

– Szilveszter napján érkezetek az első érdeklődők. Ekkor szembesültünk azzal, hogy valaki a nevünkben adott fel hirdetést a ház eladására. Az elmúlt egy hétben legalább ötvenen fordultak meg nálunk. Nagyon kellemetlen szituációnak voltunk kitéve, hiszen volt, aki 150 kilométert kocsikázott, hogy megszemlélhesse az ingatlant. Szerencsére az emberek megértően fogadták a helyzetet – mondták a ház tulajdonosai. A két hölgy, anya és lánya, arra kért minket, nevüket ne írjuk le: így is sok kellemetlenségben volt már részük a hirdetés miatt. – Üzleti bosszú, ez egyértelmű. Azt is sejtjük, ki állhat a háttérben – válaszoltak arra, nem rossz ízű tréfa bújhat meg az ügy hátterében.

Büntetőeljárást indítottak

Az esettel kapcsolatban a CSMRFK szóvivője, Tuczakov Szilvána elmondta, a család feljelentést tett náluk, miszerint ismeretlen személy(ek) a ház tulajdonosainak tudta és beleegyezése nélkül adtak fel hirdetést zsombói házuk eladására. A Szegedi Rendőrkapitányság magánokirattal való visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

A két nő hitelközvetítéssel foglalkozik és arra gyanakodnak, hogy egy olyan ember „akciója" lehet házuk meghirdetése mögött, akivel régebben közös munkaviszonyban álltak, de különböző okok miatt elmérgesedett a helyzet közöttük, ami végül egy perbe torkollott. A két nő kiderítette, hogy a Déli apróban fizetett hirdetésként adták fel a megjelent sorokat, amit eredetileg egy hónapon keresztül kellett volna közölnie az újságnak. – Természetesen letiltottuk az egészet, valamint fél évig a címünkkel kapcsolatban semmi nem jelenhet meg a lapban – mesélték. A két nő elmondta, házuk meghirdetése csak hab a tortán.

– Karácsony után valaki feltörte mindkettőnk internetes postafiókját és az IWIW-es adatlapunkat. A lányomról, annak összes ismerősének mocskolódó leveleket küldözgettek, az én postafiókomról pedig a nevemben küldött valaki egy e-mailt a könyvelőmnek, amiben őt bűncselekményre buzdítom – mesélte az édesanya. Mondták, az újságnál megértően fogadták problémájukat, s abban bíznak, hogy a rendőrség hamarosan pontot tesz az ügy végére. – A lapnál hat hétig őrzik a feladott szelvényeket. Mivel fizetett hirdetésről van szó, azt csak névvel és személyi igazolvánnyal együtt lehetett megjelentetni. A rendőrségnek nincs más dolga, mint kikérni a szelvényt, bár nem lennénk meglepve, ha hamis igazolvánnyal vagy valakit megkérve adatták volna fel „jóakaróink" a hirdetést – magyarázták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!