Szeged és környéke

2007.01.25. 15:19

A valóság és az illúzió határán

Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg az Olasz Kulturális Központban (Szeged, Dugonics tér 2.) Olasz Attila Elmozdulások című kiállítását.

Tolvaly Ernő és Olasz Attila a verniszázson. Fotó: DM/DVTolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg az Olasz Kulturális Központban (Szeged, Dugonics tér 2.) Olasz Attila Elmozdulások című kiállítását. A Pécsi Egyetem professzora úgy fogalmazott: a fiatal szegedi festőművész „képei láttán egy különös művészettörténeti deja vu érzése vibrál, nem mintha ezek a képek bárkinek a műveire hasonlítanának, csak megidéznek műveket és alkotókat szellemükben; azért, mert Olasz Attila művei is a valóság és az illúzió határán „leledzenek". (...) Molnár Sándor, Francis Bacon, Bernáth András, Kandinszkij, mind valami elementárisan konkrétra mutatnak rá, amiről megtudjuk, hogy a vitális és biológiai erők homályából léphet csak elő, és így nem más, mint a kérlelhetetlen igaz és a képlékeny szépség együttese: valóság és illúzió egyszerre. És mintha e kiállítás képei azt mondanák nekünk, hogy az illúzió nagyon is valóságos eleme életünknek, míg a valóság, néha úgy tűnik, hogy csupán illúzió." A tárlat február 3-áig tart nyitva, hétfőtől szombatig 10-től 18 óráig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!