Szeged és környéke

2007.01.19. 15:19

Az idegrendszert kutatják

Jövő szerdától Szegeden tartja soron következő konferenciáját a Magyar Idegtudományi Társaság (MITT). A több mint 700 kutatót összefogó társaság tagjai egyetemi tanszékeken és akadémiai kutatóintézetekben dolgoznak.

Jövő szerdától Szegeden tartja soron következő konferenciáját a Magyar Idegtudományi Társaság (MITT). A több mint 700 kutatót összefogó társaság tagjai egyetemi tanszékeken és akadémiai kutatóintézetekben dolgoznak. Egyes kutatócsoportok az egészséges idegrendszer szerveződését, működését vizsgálják, míg mások az idegrendszeri kóros állapotokat és folyamatokat tanulmányozzák. A szegedi neurobiológiai kutatások, és azon belül az SZTE Összehasonlító Élettani Tanszékének eredményeit is elismerik azzal, hogy itt rendezik meg a XI. MITT konferenciát, amelynek szervezőbizottságát Toldi József professzor vezeti. A háromnapos konferencián a hazai kutatók mellett, meghívottként előadást tartanak nemzetközi szaktekintélyek is az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!