Szeged és környéke

2007.01.10. 15:19

Bakos Csaba vezeti a Magyar Rádió körzeti stúdióját

A közszolgálati rádió szolnoki stúdiójának vezetője, Bakos Csaba irányítja január elsejétől a Magyar Rádió Szegedi Körzeti Stúdióját. A 41 éves szakember az év elejétől így két szerkesztőség irányításáért felel.

Horváth Levente

Bakos Csaba pörgősebb reggeli műsort tervez. Fotó: Segesvári CsabaMint azt már megírtuk Varga Zoltán, a Szegedi Körzeti Stúdió eddigi vezetője tavaly december 27-ével közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Rádióval. Vargát január 1-jétől a közszolgálati rádió szolnoki stúdiójának vezetője, Bakos Csaba váltotta a poszton. A 41 esztendős szakember párhuzamosan irányítja a két szerkesztőséget.
– Közszolgálati rádióként vállalnunk kell a hagyományos értékek megőrzését, de némi arculatváltoztatást, fiatalosabb, lendületesebb műsorokat is tervezünk – vázolta fel az elképzeléseit az új szegedi stúdióvezető.

Bakos pörgősebb, informatívabb reggeli hírműsort szeretne a napszaknak megfelelő rádiós szolgáltatásokkal, például útinformációval. A délutáni magazinműsorok szolgáltató jellegét is megerősítené. Önállósodnak a nemzetiségi műsorok is, február 1-jétől önálló főszerkesztőségük és önálló országos frekvenciájuk lesz.

Névjegy

A 41 éves Bakos Csaba pedagógus, újságíró és közgazdász végzettséggel rendelkezik. 1989-ben kezdett el újságírással foglalkozni, első cikke a Maholnap című szolnoki napilapban jelent meg. 1989 és 93 között az Új Néplap újságírójaként és oldalszerkesztőjeként dolgozott. 1995 és 1998 között a Jászkun Krónika szerkesztője volt. 2000-től két évig a Nemzeti Sportnál végzett munkát. 2002 március elsejétől az MR szolnoki stúdiójának vezetője. 2003-ban nívódíjjal tüntették ki.

– Remek szakembergárdát örököltem, kitűnő felkészültséggel. Húszan vagyunk a műsorvezetőkkel, technikusokkal együtt. Egyelőre nem tervezünk változásokat a létszámban. Legalább annyi saját készítésű műsorral fogunk jelentkezni, mint idáig. A helyzetünket nehezíti, hogy már 2006-ban is kevesebb pénzből dolgoztunk, mint 2005-ben és az idén sem számíthatunk többre – vázolta fel lehetőségeiket Bakos Csaba.

A szegedi körzeti stúdió egyelőre nem költözik, továbbra is a Stefánia 7. szám alatti épületben marad. Az üzemeltetés költségét a büdzséből kell kigazdálkodni. – Költséghatékonyan kell dolgoznunk, így elképzelhető, hogy Szeged és Szolnok közösen is készít majd magazinműsorokat. Úgy tervezem, minden második vagy harmadik nap Szegedre jövök, de ha a helyzet úgy kívánja, akár többször is.

Bakos szerint elsősorban a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők és az idősebb korosztály hallgatja őket. Szeretné, ha az eddigi hallgatóságukat megtartva a fiatalabbakhoz is eljutnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!