Szeged és környéke

2007.01.15. 15:19

Beteg gyermekeken segít Gregor József portréja

Internetes árverésen szeretnék értékesíteni azt a festményt, amely 2005-ben, operabáli fellépése kapcsán Budapesten készült Gregor Józsefről. A 200 ezer forintról induló licit jótékony célt szolgál: a befolyt összeggel a budapesti gyermekkórházat támogatják a szervezők.

Hollósi Zsolt

Gregor Józsefet egyik kedvenc szerepében, Falstaffként ábrázolja az olajfestmény[namelink name="Gregor József"] egyik kedvenc szerepe volt az életvidám, vaskos humorú, korosodó, testes, iszákos lovag, Sir John Falstaff, aki nincs szűkében az öniróniának és az önhittségnek sem. Szegeden több rendezésben játszotta a Verdi-opera címszerepét, sikert aratott vele nemcsak az Operaházban, hanem szerte Európában és az Egyesült Államokban is. 2005-ben, amikor a Budapesti Operabálon énekelt, Dárdai Péter festőművész egy 120X100 centiméter méretű olajképet festett róla ebben a szerepben. A festmény olyan, mint egy jó fotó: ereje teljében, mókázó kedvében ábrázolja a Kossuth-díjas énekest – úgy, ahogyan a közönség ismerte és szerette.

A Budapesti Operabál Kft. azzal emlékezik a tavaly októberben elhunyt világhírű basszistára, hogy a nevezetes festményt internetes árverésre bocsátja, és a befolyt összeget jótékony célra ajánlja fel: a budapesti Heim Pál Gyermekkórház javára. A kép kikiáltási ára 200 ezer forint volt, licitálni a http://www.operabal.com oldalon lehet. Az árverés február 12-én éjfélkor fejeződik be. A festményt az operabálon is kiállítják, hogy kedvet csináljanak a licitáláshoz. Mint a kft. munkatársától megtudtuk, tegnap este már 250 ezer forint volt a legmagasabb érvényes licit.

– Nagyon tetszett Jóskának ez a festmény, kifogástalannak, élethűnek tartotta. Örülne, ha tudná, hogy jótékony célt szolgáló árverésen válnak meg tőle – nyilatkozta lapunknak tegnap a művész özvegye, Gregorné dr. Takács Mária, aki azt is elmondta: minden évben adománnyal támogatták a leukémiás gyermekek alapítványát. Gregor József rendszeresen énekelt jótékonysági koncerteken, karitatív céllal utoljára tavaly nyáron a szegedi gyermekklinika sebészeti osztálya javára lépett fel. Özvegye pártolja a budapesti kezdeményezést, és abban bízik, hogy nagyon sikeres lesz.


Operabál 2007

Február 10-én este rendezik meg az idei operabált az Andrássy úti nemzeti dalszínházban. A belépőjegy áfa nélküli nettó ára szabad italfogyasztással 60 ezer forint. A különtermi belépő 120 ezer forint – itallal és Gundel vacsorával. A páholybérletért vacsorával 240 ezer forintot kell fizetni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!