Szeged és környéke

2007.01.11. 15:19

Elkezdődött az idei báli szezon

A vízkereszttől nagyböjtig tartó időszak a bálok, táncmulatságok szezonja – ehhez kapcsolódóan bőséges is a programajánlat. Vannak, akik Budapesten vásárolnak ruhát, és vannak, akik varratnak. Trendi a keleties és a cicás, füstös smink. A báli ruhához, a legtöbben kontyot kérnek a fodrásznál.

Szabó Zsuzsanna és Kertész Renáta az SZTE gólyabálján. Fotó: Frank YvetteSok feladat vár a bálra készülődőkre, hiszen ezeken a rendezvényeken az egyik legfontosabb: hogyan, miben jelenjünk meg.

Hajdúné Liliom Tímea már egy hónappal a Rotary bál előtt elkezdte a készülődést. – Szeretek sok időt szánni az előkészületekre, hogy az összhatás tökéletes legyen. A ruhámat idén Budapesten vásároltam. Bár Szegeden is vannak exkluzív boltok, különleges választékkal, szerettem volna elkerülni, hogy másnak is ugyanolyan ruhája legyen mint nekem. Pesten egy fekete színű, viszonylag egyszerű, hátul derékig kivágott estélyit választottam, a hozzáillő kiegészítőket már Szegeden vettem meg. Pénteken kozmetikushoz, szombaton, a bál napján fodrászhoz megyek: magammal szoktam vinni az estélyi ruhámat is, hogy stílusban hozzá illő frizurát kérhessek

Zsiga Renáta mesterfodrász szerint is fontos, hogy a ruha, a smink és a haj harmonikus összképet nyújtson. – A bálokra legtöbben feltűzött frizurát kérnek. Még mindig nagyon közkedvelt a konty, melyből a fiataloknak leginkább loknis tincsekből álló, játékosabb fazont készítünk, az idősebbek a klasszikus, letisztult formájút kedvelik. Idén a nagyobb volumenű, a hatvanas évek frizuráit idéző kontyok a legdivatosabbak.

Ízelítő az idei bálokból

Tisza Szálló: január 19. jogászbál; január 27. Rotary-bál; február 3. iparosbál; február 16. konzervatív bál; február 23. bölcsészbál; február 24. gyógyszerészbál; március 10. környezetgazdálkodási bál. Forrás Hotel: január 13. Rotary-bál; február 3. IMG-bál; február 10. közgazdászbál; február 17. mérnökbál; február 24. rendőrbál; március 3. wellnessbál. Tanulmányi és információs központ: február 10. az egyetem és a Lions klub közös bálja; február 17. orvosbál. Kereskedelmi és iparkamara székháza: március 3. vállalkozók bálja.

A Hajnóczy utcai ruhaszalonban sokan varratják báli ruhájukat. Két típusú megrendelő van: akinek az elképzelései függetlenek az aktuális trendtől, saját elképzelését varratja meg, a másik pedig a most divatos fazonok közül választ – meséli Wagner Andrea varrónő. Az idei bálszezon befutója a taft, melynek hímzett és szalaggal díszített változata is igen közkedvelt a hölgyek körében. Újra hódítanak a térdig, vádliig érő bő szoknyák, melyeknek tüll alsószoknya ad szép tartást. Olyan ruhát is sokan varratnak, amelynek felsőrésze nyakba akasztós megoldással készül.

A szép ruha és frizura még nem elég, nagyon fontos a karakternek megfelelő smink is. Mint általában mindig, az idei bálszezonban is felbukkannak a flitterek, csillámok, ezeken kívül minden divatos, ami esztétikus, ami szép. – Nagyon sokszínű az idei trend: a keletitől kezdve, a cicás füstösön át a szende visszafogott sminkig mindent kérnek – mondja Görög Gabriella kozmetikus. Részben személyiségfüggő, hogy ki milyen stílusú sminket választ: vannak akik a bál alkalmával egészen provokálót szeretnének, a kevésbé merészek a lágy színeknél maradnak. Míg korábban a fekete volt a favorit, idén nagyon sokan barna ruhához illő sminket kértek: a lila-, a barna-, a kapucsínó szín árnyalatait.


Ideális bálhelyszín: a Fekete Sas

Vásárhelyen a Fekete Sasban rendezik a legtöbb bált. A polgári miliőt árasztó szálló hatalmas emeleti terme minden szempontból alkalmas bálokra, tükrös terme ideális a táncos, zenés mulatságok vagy az iskolai szalagavatók rendezésére. Szombaton gazdász-állatorvosbált rendeznek a Fekete Sasban. Egy héttel később pedig a Németh László Gimnázium és Általános Iskola elsőbálozó végzőseiben gyönyörködhet a nagyközönség. A menetrend szerint január 27-én a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola és Gimnázium diákjai vigadnak majd a falak között. Február 10-én a Gregus, 17-én pedig a Kalmár Zsigmond szakközépiskola bálját rendezik meg a Fekete Sasban.

Bobkó Anna 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!