Szeged és környéke

2007.01.03. 15:19

Keresik A Vörös Pimpernel szereplőit

Magyarországi ősbemutatóra készül a Szegedi Nemzeti Színház: a Musical Színházzal közösen mutatják be októberben Frank Wildhorn A Vörös Pimpernel című romantikus musicalkomédiáját. A megaprodukció szerepeire nyílt meghallgatást hirdettek, amelyre az ország minden részéből már több mint százan jelentkeztek.

Hollósi Zsolt

A német bemutató plakátjaFrank Wildhorn korunk egyik legsikeresebb színházi komponistája, akinek egyszerre három darabját is játszották a Broadwayn. A hazai közönségnek sem kell bemutatni, két musicalje, a Jekyll és Hyde, valamint a Rudolf Szegeden is nagy sikert aratott. 1997-ben született művét, A Vörös Pimpernelt a következő évad elején Magyarországi ősbemutatóként tűzi műsorra a Szegedi Nemzeti Színház a Musical Színház csapatával együttműködve. A látványos kiállítású, 32 szereplős megaprodukcióra nyílt meghallgatást írtak ki, amelynek első fordulóját jövő hét elején tartják. Jelentkezési lapot és részletes információt a színház honlapján vagy www.avorospimpernel.extra.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

– A főszereplőktől a legutolsó énekesekig minden fellépőt a meghallgatásokon szeretnénk kiválasztani. A profiktól a kezdőkig bárki számára szabad a pálya. Ez a darab kicsit hasonlít Wildhorn másik musicaljére, a Jekyll és Hyde-ra. Gyönyörű dalokat hallhat benne a publikum, ugyanakkor rettenetesen nehéz énekszólamokkal kell megbirkózniuk a főszereplőknek – mondja Molnár László, a Musical Színház énekes-színészként is ismert vezetője, a szegedi bemutató rendezője. Országos figyelmet keltő szuperprodukciót szeretnének létrehozni, a premier előtt óriásplakátokkal ragasztják majd tele a várost.

Molnár László, a rendezőA darab rokokó környezetben, a francia forradalom éveiben, 1792–94-ben játszódik, vívás, mozgalmas csatajelenetek is vannak benne. A mutatós jelmezeket Tordai Hajnal, a díszletet Juhász Katalin tervezi.
– Aki elhivatottságot érez a színház iránt, és elérkezett arra a szintre az énektanulásban, hogy meg tudja magát mutatni, annak bátran ajánlom a részvételt a meghallgatáson. Az Operettszínház sztárjait, Dolhai Attilát, Mészáros Árpád Zsoltot is a Musical Színház fedezte fel. Érdemes tehát megpróbálni – biztatja a hezitálókat Molnár László.

Igazából nincs is szükség erre, hiszen az ország minden részéből több mint százan jelentkeztek már. A közismert musicalsztárok automatikusan bekerülnek a meghallgatás februári második fordulójába, a többiek hétfőn és kedden próbálkozhatnak. A szegedi társulat tagjai is az internetről értesültek a lehetőségről, többen úgy értelmezték: nekik is jelentkezniük kellene a meghallgatásra, ha szeretnének szerepelni a produkcióban. Mások azért nem jelentkeznek, mert abban bíznak, saját színházukban számítanak rájuk.


Orczy Emma regénye

Amikor az USA-ban egy CD-ROM-on összegyűjtötték a világirodalom kétezer olyan alkotását, amit mindenkinek ismernie kellene, egyetlen magyar vonatkozású mű került a válogatásba: Orczy Emma bárónő 1905-ben megjelent regénye, A Vörös Pimpernel, amely világsiker, több filmváltozatot is készítettek belőle. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!